Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

05.05.2008 SGK girişi ve 3330 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Hopee3466

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
62
Merhabalar,

05.05.2008 sgk girişim var ve primim 3330 gün. Ortopedik rahatsızlığım bulunuyor.
2013 yılında aldığım %44 sürekli raporum var.
Bu rapor ile sürekli olarak vergi indirimi hakkını da almıştım,o belgede mevcut.
Sol el ve her iki ayakta hem boğumlarin eksikliği hemde her iki ayakta tendollarim kısa olması sebebi ile uzun süre ayakta duramıyorum ve bazen baston , değnek kullanmam gerekiyor. Ayaklarim sürekli şiştigi için malesef 23.05.2024 tarihinde işimden ayrıldım.

Şimdi sormak istediğim malulen emekli olmak için napmam gerekiyor.

14/06/2024 tarihine raporum eski diye randevu aldım , e devlette görünmüyor diye.

Konu ile ilgili bilgileriniz var ise destek olmanızı rica ederim.

@Hopee3466,

Malulen emeklilik mümkün olamaz. Çünkü SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alabilmek gerek. Bu sizin durumunuzda mümkün değil.

Vergi indiriminize istinaden (05.05.2008 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prime tabisiniz emeklilik için. Yani 05.05.2028 yılında en az 4400 prim de varsa emekli olan ileceksiniz. Geçmişte elde ettiğiniz vergi indirim hakkı size emeklilik hakkı da kazandırmış oldu.

Eğer rapor oranınız %60 ve üzerine çıkarsa, bu surumda vergi indirim hakkınızı yükseltmek için raporu vergi dairesine verirsiniz. Onlar 2. dereceye yükseltirse, emekliliğiniz 18 yıl sigortalılık ve 4000 prime düşer.

2008_oncesi.PNG

Selamlar,

Dün muayene oldum ve oranım % 44 den %58 e yükseldi.
14 ağustosta sağlık kuruluna giricem.
Düşer diye korkarken yükselmesine çok şaşırdım.
%60 vermedi :)

Tek hastalıktan %58 olucak bu arada.

Evet söyledi, hayırlı olsun dedi.
Hatta şöyle söyleyeyim inanmicaksin , adam röntgen çekmedi bile çünkü rahatsızlığım doğuştan ve dışardan görsen direk anlıyorsun.
Hocam dedim röntgen e gerek yokmu, öyle diyince tamam çektirelim dedi.
14 ünde sana görüntü iletirim.
Doktor yazdıkları ve oranı net şekilde görüyorum evrak elimde.

Yok ya ondan demedim , bende inanamadim gerçekten oranım düşer diye korkarak gittim vallahi.. :)
%60 verseydi çok güzel olucakti ama vermedi:)

@Hopee3466 aslında 60 olsa çok iyi olurdu ya benimde tam 60 🙃

ama 1 Mayıs 2025 emekli beklemek zorundayım olsun

Hayırlısı olsun az kalmış. :)

Bizde görürüz inşallah, bu arada oranım arttığında süresiz olan vergi indirimi hakkım gidiyor mu ?
Yeniden vergi indirimine başvuru mu yapmam gerekiyor.

Bilgin varmı acaba

Merhabalar,

Çarşamba günü heyete girdim ve bugün raporum e devlet sistemine düştü.
Şükürler olsun , %58 olarak ve süresiz.

Benim mevcutta eski raporumla aldığım vergi indirimi hakkım vardı, şuan yeni rapor aldığım için yeniden vergi indirimi başvurusu yapmam gerekiyor mu?
Bilgisi olan varsa yazabilir mi.

Yeni rapor diye yeniden başvuru yapman lazım diyorlar, kafam karıştı.

Yeniden başvuru yap ne kaybın olacak?

Eski raporunda 3.derece şuan almış oldugunda aynı vergi dairesine bir sor daha önceki geçerli mi diye

Üst Alt