Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1.890.000 TL olan 1.2 motorlu aracın ÖTV indirimli fiyatı ne olur?

Konular
39
Reaksiyonlar
13
1890000 tl olan 1.2 motor hybrid aracin %65 araci kendi kullanan engelli icin fiyati otv siz ne kadar olur bilen var mi? Tskkrler

@mutineer901,

Ne alakası var ya, kronik hastayım yine alabiliyorum bizzat gittim sordum neyse ki

@Losdy,

% 90 olsun yada ortopedık engellı olsun ÖTV oranı aynıdır . yaln ız ben sunu bılıyorum % 90 ve uzerı agır engellıye girer ve vasi tayın etmek gerekır . Cunku adı uzeerınde % 90 agır engellı ÖTV si.

@egemmm,

Ortopedik engelli ise ve kendi kullanacaksa rapor oranı önemli değil. İl Sağlık Müdürlüğündeki ehliyet komisyonu sorun çıkarmazsa araç alıp ÖTV'den faydalanabilir. Rapor oranı %90 üzeri olsa dahi araç kullanır. Benim oranım %90 ve 14 senedir araç kullanıyorum.

@egemmm,
%90 ağır engelli raporum var ama ortopedik değil,, ben de kullanmak istiyorum ve sadece eşime vasi vereceğim ama fiyatlar çok uçuk o kadar bütçem olsa bi eve girerdim :) vazgeçtim yani,

@mutineer901,

siz polıse denk gelmemıssınız . % 90 ve uzerı agır engellı demek dir . Ülkede neyın ne oldugu tam bellı olmadıgı ıcın . . Yoksa bu arac alımının açılımı şahıs ağır engellı onu sağa sola gotürmek için alınan ÖTV sız araclardır . polis detaytlı kontrol etse sıkıntı cıkarrır

@egemmm,

Heyet benim bu oranla araç kullanabileceğimi belirtmiş, aynı şekilde İl Sağlık Müdürlüğü engelli komisyonu da nasıl bir araç kullanacağımı belgeleyerek bana ehliyet onayı vermiş. Polis nasıl bir engel koyabilir. Raporun oranının önemi yok, %6 ile araç alanı gördüm. aynı şekilde 90 üstü olup araç kullanan yüzlerce engelli var. Önemli olan oran değil, her iki elde aracı kullanmaya engel bir durum yoksa aracı kullanırsın.

Üst Alt