Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10.02 ve 10.04 kodları ile ehliyet alımına ilişkin..?

metintaskiran

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

Sağ kolumda ortopedik engelim (brakiyal pleksus) mevcut. Sıfırdan ehliyet almak için araştırma yapıyorum (ÖTV indirimli araç alabilecek gücüm yok henüz) sadece ehliyet almak istiyorum.

Komisyon kararina göre kısıt kodlarım şöyle: 01.06. Gözlük veya kontakt lensler, 10.02 Otomatik vites, 10.04 Uyarlanmış vites kolu, 40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.), 47. İki tekerlekli araç kullanamaz, 78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir, 102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz.

ilk sorum, ben herhangi bir ehliyet kursunda otomatik araçla eğitime ve sınava girebilir miyim? Yakın zamanda sıfırdan ehliyet almış biri yardımcı olursa çok sevinirim. Aksi halde bana göre düzenlenmiş tertibatlı bir aracı olan kurs nerden bulacağım?

ikinci sorum, 10.02 Otomatik vites ve 10.04 Uyarlanmış vites kolu kodlarına ilişkin; zaten otomatik vites verilmiş ben uyarlanmış bir vites koluna ihtiyaç duymadan araç kullanabilirim aslında, buna itiraz etmeli miyim? Çünkü zaten çok muğlak bir ifade, neye göre uyarlanmış? Artık vites çeşitleri de çok değişti; sadece küçük bir tuşu ileri-geri hareket ettirerek çalışan viteslerden yuvarlak çevrilebilir radyo düğmelerine benzer birçok vites kolu mevcut.

üçüncü sorum; olaki 10.04 kodunu sildirebildim ben şahsıma ait olmayan otomatik vitesli araçlar kullanabilir miyim, ya da şahsıma ait bir aracı yakınım kullanabilir mi?

Son olarak internette araştırırken kimilerine 104 kodu verildiğini gördüm (Sürücü kursunda otomatik vitesli araçla eğitime ve sınava katılarak sertifika alanlar sürücü belge sınıfına uygun sadece otomatik vitesli araçları kullanabilir.) Bu kodu alırsam üçüncü soruda bahsettiğim gibi herhangi bir otomatik vitesli araç kullanabilir miyim? Çünkü bu kodu alırsam ehliyet kursu meselesini de çözmüş olurum gibi geldi. Tabi bunların olması için kurulun bu yönde karar vermesi lazım, yaparlar mı onu da bilmiyorum.

Konu hakkında bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim

@metintaskiran,

Siz Engelli ehliyeti verebilen kurs'a baş vurun.. Yeterli.. Onlar sizi bilgilendireceklerdir..
Benim sağ kol dirsek altı, Ampute.. Ehliyet alır iken sadece OTOMATİK araç kullandım..
Muhtemelen sizinde o şekilde olacaktır..

Merhaba benimde sol kolumda brakial pleksus var ve aldığım ehliyet kodları 10.02 OTOMATİK VİTES -35.04 DİREKSİYONDAN SAĞ ELİ ÇEKMEDEN KULLANILABİLEN KONTROL CİHAZLARI -DİREKSİYON SİMİDİNDE YARDIMCI CİHAZ ( TOPUZ,DİREKSİYON ÇATALI) -47 İKİ TEKERLEKLİ ARAÇ KULLANAMAZ -78.SADECE OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANABİLİR -102 TİCARİ ARAÇ, RESMİ ARAÇ ,AMBULANS KULLANAMAZ.

Siz kafanıza göre sildiremezsiniz kodları ayrıca mesela bende 78 kod sadece otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresine istinaden geçen gün emniyete gittim dedimki başkasına ait otomatik vites araç kullanabilirmiyim sormadan önce burada konu dahi açmıştım ki memur arkadaş sizi durdurduk ehliyet kontrolü yaptık ve 35.04 ile 40.11 nolu kodları atladık Allah korusun kaza yaptın sen suçsuz olsan bile tertibatsız araç kullandığın için suçlu duruma düşersin dedi ve kasko ,sigorta vs hem senin hem karşı tarafın ödemez dedi tüm masraflar sana kalır dedi. Ve o gündür bu gündür hiç bir arabaya elimi sürmüyorum

@cann.sm,

Çok teşekkür ederim, birkaç yerde anlaştığı halde sınavının geçersiz sayıldığına dair şikayet eden yorumlar görmüştüm, emin olamadım. Bulunduğum bölgede bir kurs yaparız dedi, hayırlısı bakalım.

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Cevabınız için teşekkür ederim, aslında ben de önüme gelen aracı kullanmayı düşünmüyorum ama ehliyet aldıktan sonra kısa sürede araç sahibi olamam gibi. Öte yandan hane içinde sadece benim kullanabileceğim bir araç almak da lüks, misal benim adıma alınmış otomatik vitesli bir aracı, sayılı kişi de olsa yakınım kullanabilir mi?

Kafama göre sildiremeyeceğimi ben de tahmin ediyorum :) belki itiraz edersem olumlu sonuçlanır diye umut ettim, çünkü bahsettikleri kod (10.04) benim için pek işlevi olan bir şey değil, vites kolunu tutma, kavrama, hareket ettirme de sorun yaşamıyorum (manuel için zor tabi). Tam aksine 35.03 (Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları) daha yararlı olurdu onu da kendileri atlamış, vermemişler.

@metintaskiran,
Merhabalar , aynı dertten ben de muzdarip oldum.Geçem hafta il sağlık müdürlüğüne konuyu ilettim .Sağ kolumda hafif titreme var ama vites değişiminde vs bir problem yaşamıyorum.Sadece koda itiraz edemezsin itiraz edersen komple rapora itiraz edersin başka bir ilde sağlık kuruluna tekrar çıkarsın dediler.Açıkçası tekrar kurula çıkacak vaktim yok o yüzden itirazdan vazgeçtim. Zaten her yıl kurula çıkacaksın diye ibare düşmüşler en kötü seneye derdimi kurula anlatırım. Ayrıca bir tertibatçı abiyle görüştüm yeni tip viteslere aparat takmıyoruz dedi. Sanırım TSE sorun çıkarmıyormuş.

istanbul Üsküdar’da Çetinler sürücü kursu var ben oraya yazıldım .Engelli ehliyeti veriyorlar.Oturduğun yere yakınsa bir araştır derim

iyi günler….

Üst Alt