Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 işe giriş ve 8050 pirim günü ile %40 rapor alırsam emekli olur muyum?

halilo

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
8
Merhabalar ortopedik engelli raporu için sadece ortopedi ve fizik bölümlerine muayene oldum.Kasım ayında kurula gireceğim burdan %40 oranında rapor alırsam engel durumundan emekli olabilirmiyim?

Tabiki olabilirsiniz ama sgk giriş ve günü doldurduğunuz da, bunun için engelli emeklilik tablosu var, internetten bakabilirsiniz

Kasım 1999 girişliyim 8050 gün primim var

Raporu aldığın gün başvur, zaten 20 seneyi geçmiş, hakkında hayırlısı olsun

40 üzeri rapor alabilirseniz şuan aktif sigortalı bir yerde calisyor iseniz vergi indirimi için başvuru yapabilirsiniz aldıktan sonra SGK gidip emekliliğe basvurabilirsiniz tabi önce 40 ve üzeri engelli raporu ve vergi indirimi

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Ahmet bey ilginiz için teşekkürler

Bir de özel bir kurumda teknisyenlik yapmaktayım. yaklaşık 1 yıl önce trafik kazası geçirdim ve vücudumda kalıcı hasarlar oluştu.Engel durumundan emeklilik için başvuru yapacağım ve aynı iş yerinde çalışmaya devam etmek istiyorum.Rapor aldıktan sonra engelli olarak teknisyenlik yapabilirmiyim kanuni bir engeli var mı?

@halilo,

Emekli olur çalışmanıza meni bir durum yok. Hangi kadroda olduğunun bir önemi yok.

Peki kanunda bunun bir maddesi varmıdıe

@halilo Sigorta kolunuz sürekli 4 a üzeriden ise ve vergi indirimini de alırsanız birde yüzde 40 ve üzeri rapor alırsanız emekli olabilirsiniz

2008 10 Aydan önce işe girenler vergi indriminden emekli olabilir.İş yeriniz kabul etmesi durumunda emekli olduktan sonra işyerinizin SGDP ( SOSYAL GÜVENLİK DESTEKLEME PRİMİ )ödeyerek çalışabilirsiniz.

@halilo,
Sorunuzu tam anlayamadılar, engelli bir kişi teknisyen olamaz, tehlikeli işlerde çalışamaz ve çalıştırılamaz, eğer çalıştığınız yer izin veriyorsa kurcalamadan çalışın.

Arkadaşlar merhaba.Birkaç sorum olacak sizlere
1.Heyete girince özür oranınızı söylüyorlar mı size?
2. Heyet raporu e devlete ne kadar sürede düşüyor, düşünce sgk sistemine de düşer mi
3.Vergi indiriminden faydalanmak için hangi evraklar verilmeli
4. Sigorta günüm fazlaysa maaşıma bir etkisi olur mu
5.Vergi indirim onayı geldiğini nasıl öğreniyoruz

Çok sordum galiba şimdiden teşekkürler

1- Yok söylemiyorlar.
2- 5 ile 10 gün arası olabilir e devlet e düşecektir. Tam belli olmuyor.
3- Güncel engelli raporu gerekli. Başka gerekli olan belge varmı bilmiyorum.
4- Şimdiki emekliliklerde bir faydası olmadığı söylentisi var.
5- Şuanki müracat ettiğiniz vede çalıştığınız iş yerinize gelecektir. SONUÇ GELİR.

Engelli raporuna başvurdum.Ama başvuru yaparken ötv indirimi sormadılar sadece ortopedik engelli raporu için yönlendirdiler %40 ın üzerinde rapor çıkarsa ötv idriminden emekli olabilirmiyim

Amacın ÖTV indirimi ile araç almak mı?
Vergi indirimi ile emekli olabilmek mi ?

-----------------------------------------------------------------

2019 yılından sonra alınan raporlarda,
raporun %89 da olsa raporda "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi geçmiyorsa ÖTV indiriminden yararlanamazsın.

"Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi raporunda varsa raporda orana bakılmaz ÖTV indiriminden yararlanabilirsin.

------------------------------------------------------------------

ÖTV indirimi ile emeklilik kulağa hoş geliyor. İnşallah o da olur bir gün.

Vergi indiriminden emekli olmak hocam

Bugün heyette sordular neden rapor almak istiyorsun diye vergi indiriminden dedim mr raporu istediler perşembe tekrar heyete gireceğim

Son düzenleme:
Vergi indirimi ile emeklilik için ilk şart 2008 öncesi 4a lı sigortalı olmak ve şuan 4a lı olarak çalışıyor olmak.

sonraki şartlar için ;
- ilk 4a lı olarak sigortalı olduğun tarih ?
- toplam ödenmiş prim gün sayın ?

İlk sigorta girişim kasım 1999 gün sayım 8000

Bugün rapor sonucum çıktı ortopedi 0 oran vermiş fizik tedavi %14 oran vermiş bu nasıl bir zihniyet anlamadım

@halilo,
aynı durumu bende yaşadım sürekli tedavisi olmayan rahatsızlıklarım var 44 raporum var ama vergi daresi sağolsun erken emekliliğimi onaylamadı

evet 26 oran verdi vergi dairesi garip bi oranlama şekilleri var sürekli hastalığın iyileşeceğini düşündüler sanırım :D

Üst Alt