Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimi ile emeklilik şartlarım nedir?

PMB

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
20
Merhaba,

Temmuz 2005 SGK girişliyim, 5900 iş günüm var. Uyku apnesi %35 + obezite % 20 , toplamda %48 'lik rapor aldım ve vergi indirimim onaylandı. Ben Temmuz 2025 'de emekli olacağım diye hesaplıyordum. Tek engelden %40 alamadığım için engelli olamıyor muyum?

Bu konuda bilgisi olan biri cevap verebilir mi?

@PMB

Sizin için tek engelden %40 diye bir kural yok. İşe giriş tarihiniz ve rapor oranınıza göre 20 Yıl - 4400 Gün gerekli. Prim gününüz fazlasıyla var 2025 Temmuz ayında 20 yılı tamamlayınca almış olduğunuz vergi indirimi belgeniz ile SGK'ya gidip başvuru yapabilirsiniz. İyi Günler.

Arkadaşlar,

Temmuz 2005 girişli, 3.derece ( %50 ) vergi indirimim var 2022'den beri bulunan, 6 ay sonra hem emekli maaşı alıp, hem de çalışmaya devam etmeyi düşünüyordum ama malum yasa değişmek üzere olduğundan acaba tekrar sağlık kuruluna başvurup, engel oranımı %60 'a çıkartsam diyabet ve obezite ile %65 'e çıkabiliyorum balthazar 'a göre.

Şimdi benim öğrenmek istediğim %60 raporu 11 Aralık'a kadar alıp, %50 olan vergi indirim evrağımı 3 hafta içerisinde %60 'a güncelletebilir miyim, öneriniz yada fikri olan var mı arkadaşlar bu konuda? Bilgi verirseniz sevinirim, tşk

@PMB

Rapor almak yaklaşık 1 hafta, vergi indirimi onaylanması yaklaşık 2 hafta sürer. Yeni yasanın yürürlüğe gireceği tarih belirsiz.

Yeni rapor alınca kaybedeceğin bir şey yok. Ama dediğini yapabilirsen kazanacağın bir ömürlük emeklilik var.
Uğraşmaya her türlü değer bence.

• Beğen
Reaksiyonlar: PMB
@PMB,

Şunuda unutmamak lazım "dimyata Pirince giderken eldeki bulgurdan olma" engelli rapor oranı duserse peki ? 40 in altına duserse engelli haklarınız kaybolur tabi karar sizin saygılar

• Beğen
Merhaba,

Uzun uğraşlar sonucu yeni raporumu bugün %60 - 4 yıl süreli olarak aldım, 18 yıl sigorta şartını da doldurduğum için emekli olabiliyorum. Şimdi benim öğrenmek istediğim daha önce 3.derece olan vergi indirim belgemi güncellemek için tekrar e-devlet üzerinden mi müracaat etmem hızlı ve mantıklı olur yoksa İstanbul için Vatan caddesinde istanbul il vergi dairesi var, girişte sağ tarafta engelliler bölümüne güncel raporumu götürüp, şahsen mi vergi indirim belgemi 2.derece olarak güncelletmem gerekir.

Daha da önemlisi 18 yıllık emekli hakkımı kullanmam için 2.derece vergi indirim güncellememi yıl sonuna kadar sonuçlanır mı, bununla beraber aynı yerden emekli müracaatımı da yapabilir miyim, İzlemem gereken süreç nedir arkadaşlar?

Konu hakkında tecrübeli yada bilgisi olan arkadaşlar var ise bilgi verebilirler mi? Malum yeni yasa çıkmadan emekli olmaya çalışıyorum, tşkler

@PMB Sigortalı calisiyorsaniz tekrar vergi indirimi için muracat edip sonuc geldikten sonra emekli olabilirsiniz

• Beğen
@PMB,

VAtan caddesindeki yere gidip elden hızlıca iş görün. Ama yetişmez ki. Çok kısıtlı bir süre var. Raporu verdiğinizde maliye sağlık kurulu raporu değerlendirecek de onaylayacak da size bildirecek...

• Beğen
@OturanBoğa,
tşkler abi, hızlandırmak için dijital vergi dairesi web sitesi - Dijital Vergi Dairesi 'den vergi indirim belgemi güncellenmesi için müracaat ettim, en hızlı böyle oluyormuş. Gelir idaresinde memur arkadaş var o da perşembe güncellenicek dedi. Eğer güncel 2.derece vergi indirim belgemi alır almaz emeklilik başvurusu için 28 Aralık Cuma günü SGK'ya gideceğim, inş yetişir işlemlerim.

SGK'y başvururken ekstra yapmam gereken bişi yada götürmem gereken bir evrak var mıdır?

@PMB,
yeni engelli raporuna binaen vergi indirimi ile emeklilik talebinde bulunsanız daha iyi olmaz mı. Aynı kurul sonuçta dilekçe tarihi açısından diyordum. Sonuçta vergi indirimi ile emeklilik aynı kuruldan geçiyor. İnş yasa öncesi işleriniz hallolur.

• Beğen
@reciss

bende yeni %60 raporum ile vergi indirim belgemi 2.dereceye yükseltip emeklilik hakkı kazanabiliyorum zaten. Dediğin gibi yeni raporum ve yeni indirim belgesini de yetiştirirsem hemen 27 Aralık'ta SGK'ya müracaat edicem, inş yetişir.

@PMB,

Ekstra bir şeye gerek yok. Sadece, başvuruda mutlaka bir tahsis numarası al ki yeni yıldan önce işlem başlamış olsun.

Üst Alt