Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 SSK girişi ve 4228 prim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Çaçarian

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar, Kalp yetmezliği, şeker, tansiyon, gut, iki böbrek taş ve Böbrek rahatsızlığı ile engelli heyetinden %90 engel oranı aldım bu %64 e düşürüldü. Ankara'dan vergi indirim onayı cuma günü geldi.
Sormak istediğim birkaç sorum var yardımcı olur musunuz?
2009 SSK giriş 4228 prim günüm mevcut. 2 seneye yakın Şahıs şirketim var ve bir inşaat firmasında yevmiyeci olarak çalısıyorum bazı aylar 10 bazı aylar 15 gün sigortam yatırıldı ayın geri kalan günleri otomatik bağkura mı sayılmış olur ve bu hafta SGK a emeklilik için başvuracağım sizce bağkur borcu çıkacakmıdır? Diğer sorum bağlı bulunduğum inşaat şirketi bilgileri ile vergi indirimine başvurdum emeklilik başvurusu yapmadan önce şahıs şirketiminde kapanışını vermem gerekir mi acaba ?
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@oxzd,
Cevabınız için teşekkür ederim hocam, evet dediğim gibi sadece 2 yıla yakındır Şirketim var SSK dan emekli olacam ama ortalama her aydan 15 gün bağkur yazılmış acaba bunları topluca tahsil ederler mi yoksa ikisi birbirinden ayrı şey mi ?

İlk sigorta başlangıç yılınız 2008 sonrası olduğu için elinizdeki raporun oranı ya da kaç tane hastalığınızın olduğunun hiç bir önemi yok.
Yazmış olduğunuz hastalıkların SGK Hastalık Listesinde olup olmadığına dair fikrim yok.

İlk şart elinizdeki rapordaki hastalıklarınız içinde SGK Hastalık Listesinde tanımlı en yüksek oranlı tek hastalık değerlendirilecek.

Şayet Hafif tanısı varsa 18 yıl yani 2027 yılında (4680 prim günü ile), Orta tanısı varsa 16 yıl yani 2025 yılında (4320 prim günü ile) emekliliği hakedebilirsiniz.
Bağ-kur prim borcu ile ilgili de bilgim yok.

Üst Alt