Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 işe giriş ve 4000 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Burcu1309

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 11.09.2011 SGK girişim 4000 iş günüm var . 2021 senesinde şeker romatizma platin vs . Çeşitli hastalıklardan toplamda %53 rapor aldım. Engelli emekliliğinden zamanı senesi dolunca faydalanarak emekli olabilir miyim? Birde hazine ve maliye bakanlığından vergi indirimi kağıdı alıp SGK'ya vermeniz gerekiyor diye bir yazı okumuştum çalışmıyorum yinede o kağıdı raporla gitsem verirler mi ? Bilgisi olan yazabilir mi ? Teşekkür ederim.

@OturanBoğa

@Burcu1309,

Emekliliğiniz ile vergi indirim hakkının bir ilgisi yok. Elinizdeki rapor da önemsiz.
Büyük ekonomist de olan dünya liderimiz Reis'imizin sizin için de bir sürprizi var.
Emekli olabilmek için günü geldiğinde SGK'dan sevk ile hastaneye gitmeli ve oradan SGK Hastalık Listesi'ne göre TEK BİR HASTALIK/SAKATLIK nedeni ile yeterli düzeyde tanı alabilmeniz gerek. Artık işgücü kaybına neden olan birden fazla durum dikkate alınmıyor. En yüksek kayba neden olan durum dikkate alınıyor ve onun da SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli düzeyde tanı alabilmesi gerek. Emeklilik de bu tanının düzeyine göre belirlenir:

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt