Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 yılında aldığım raporu vergi dairesi araç alımı için kabul etmiyor!?

Konular
3
Reaksiyonlar
1
ÖTV muafiyeti kapsamında araç almak için başvuru yapmıştım raporumu vergi dairesi kabul etmemiş güncel olmalı demiş raporum da özel tertibatlı veya otomatik vites araç kullanabilir yazıyor.

2019 öncesi alınan raporlar için kesin öyle olur, kesin böyle olur gibi bir sonuç beklenmemeli.

yönetmelikte 2019 öncesi raporlar olabilir diyor, bu aynı zamanda olmayabilir anlamına da geliyor.
yani raporu okuyan memur engele dair kesinlik içeren açıklama göremezse raporu kabul etmeyebilir.

bir memurun (bir vergi dairesinin) kabul etmediği raporu, başka şehirdeki başka vergi dairesi kabul edebilir.
yeniden rapor almak zor olacaksa başka şehirden rapor almayı deneyebilirsiniz. şüphesiz gideceğiniz şehirdeki vergi dairesinin kabul edeceğine dair bir garantide yok.

sanırım yeniden rapor almak daha az stresli, daha az yorucu olabilir. ihtiyacım olsaydı yeniden rapor almayı tercih ederdim sanırım.

sorunun cevabı senin raporunun süresi ile ilgili.

raporun süresiz ise istediğin zaman kullanabilirsin. süreli ise süresi bitmeden her zaman kullanabilirsin.

@ucuncubahar,

raporum süresiz ama rapordan bi süre sonra komisyona falan girmek lazımmış galiba ehliyetin değişmesi için. ben sadece raporu aldım öyle duruyor hiç bir işlem yapmadım.

Üst Alt