Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2024 EKPSS önlisans mezunu olarak nereye başvurmamı tavsiye edersiniz?

berke26

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
61
EKPSS önlisantan 89,4 puan ile 182. sırada yer almaktayım. Henüz tercihler başlamadı ama tercih zamanı hata yapmamak ve sonradan pişman olmamak için şimdiden bu konuyu araştırıyorum.

Mümkünse yaşadığım şehirde (Eskişehir), mümkün değilse Ankara gibi yakın ve kira maliyeti az olacak ya da her gün Eskişehir ile gel-git yapabileceğim bir yere atanmak istiyorum. Bölümümle ilgili spesifik bir bölüm yerine düz memur, VHKİ, bilgisayar işletmenliği gibi kadrolar tercihimdir.

Niyetim sabahtan akşama kadar yatmak değil ama sürekli koşuşturacağım bir meslek olmasın (Biraz da anksiyetemden dolayı). Özellikle aralarında 5-10 bin lira fark olmadığı sürece işin rahatlığını yüksek maaşa tercih ederim. Çünkü stresli bir işte çalıştığımda kazandığım para sağlık masraflarına gidecek zaten. İleride görevde yükselme ve ünvan değişikliği konusunda da zorluk çıkarmazsa iyi olur.

Belki de fazla şey istiyorum. Bu niteliklere sahip nereleri neden tavsiye edersiniz? Babam belediyeden emekli olduğu ve yaşadoğımız bazı olaylar sebebiyle belediyeye atanmak istemiyorum. Onun dışında her türlü fikre ve hakarete dönüşmediği sürece her türlü eleştiriye açığım.

Belediye kısmında size katılıyorum. Bende belediyedeyim tekniker olarak ve burayı tercih ettiğim için pişmanım. Tayin nakil olayı çok zor.

Bundan öncede hastanede vhki olarak görev yapıyordum. Birim olarak adlı kalem ve personel sicildeydim. Ağır gelmişti kaldıramadım.

Ama iki kurumdan gördüğüm tahakkuk ve saymanlık birimleri daha rahat. Belli gün ve aylarda tek yoğunlukarı var.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

sosyal şartlar, maddi avantaj için belediye.

rahat iş, huzur için üniversite. maddi avantaj imkansız, yükselmek imkansıza yakın. ama rahatlık valide yoktur.
üniversitelerde tek sıkıntılı birim öğrenci işleridir, seni de oraya vermezler.
öğrenci işleri dışında hangi birime gidersen git rahat olursun.

M.E.B seç , üniversite ve belediyeler çakılı kadrolardır tayin işi yoktur.

Bundan öncede hastanede vhki olarak görev yapıyordum. Birim olarak adlı kalem ve personel sicildeydim. Ağır gelmişti kaldıramadım.
Hastanelerde sağlıkçı olmayan memurların üvey evlat muamelesi gördüğünü duymuştum. Döner sermayeden bile faydalanamıyorlarmış.
Ama iki kurumdan gördüğüm tahakkuk ve saymanlık birimleri daha rahat. Belli gün ve aylarda tek yoğunlukarı var.
Bu birimlere geçmek için ayrı bir eğitim ya da sınav şartı var mı? Yoksa sadece EKPSS ile doğrudan atanabilir miyim? Bir de bu mesleklerin muhasebeciden farkı ne?
rahat iş, huzur için üniversite. maddi avantaj imkansız, yükselmek imkansıza yakın. ama rahatlık valide yoktur.
Amcam üniversitede memur. Yaklaşık 25 sene önce girdiğinde elektrik teknisyen yardımcısıydı (O zamanlar lise mezunu olmadığı için yardımcıydı.). Sonra görevde yükselme sınavı ile memurluğa yükseldi. Yanlış hatırlamıyorsam 7-8 sene önce oldu bu. Yükselmek eskiden kolayken şimdi mi zorlaştı? Ya da bir teknik personelliğe yükselmek de mi zor?

Ama gerçek oradaki rahatlığı başka hiçbir kurumda görmedim.
Peki MEB'de diğer durumlar nasıl? İş yoğunluğu, özlük hakları, maaş, görevde yükselme ve ünvan değişikliği vs.

@berke26, vhki olarak veya memur olarak başladığında kurum amiri seni herhangi bir birime görevlendirir. Bilgisayar bilmen yeterli zaten hangi birime başlarsan başla sana işleyişi öğretecekler. Sistemin nasıl olduğunu gösterecekler.

Bir de belediye ve üniversite gibi yerler çakılı kadro olduğundan soruyorum. Eğitim, sağlık durumu, evlilik gibi sebeplerden özür tayini bu kurumlarda mümkün müdür?

Memur Adliye tavsiye ederim. Hemen hemen her yerde var.Rahat olmak sana kalmış. Her şeyi yaparım, bilirim dersen ve samur gibi yumuşak huylu olursan derini yüzele derini :)

@berke26

Yükselmek eskiden kolayken şimdi mi zorlaştı?
Aslında bu bakış açısı ile ilgili. Şimdi benim tecrübelerime göre (7 yıllık bir tecrübe) üniversitelerde hizmetli, memur, vki, bilg. işlt., şef bunlar arasında maaş, statü, yaptığı iş vs.. arasında öyle elle tutulur, gözle görülür bir fark yok. atıyorum 50 personelin yapacağı iş yükü varken totalde 1400 e yakın personel vardı.

Görevde yükselme dediğim şey şeflikten yukarısı için geçerli, sınavı geçsende müdürlük, mdr. yardımcılığı, daire başkanlığı, koordinatörlük gibi makamlar normal memur için bile hayal iken engelli personel için imkansız gibi bir şey.

yine örnek vermem gerekirse genel sekreterlik makamı idari bir görev. teknik olarak bir akademisyenin dersini bırakıp okulun idari işleriyle uğraşması saçma olur. Gel gör ki üniversitede genel sekreterlik kadrosuna sahip idari personel de olmasına rağmen ben 7 yıl içinde 4 farklı akademisyenin genel sekreterlik yaptığını söyleyebilirim.

daire başkanlığı, koordinatörlük, zaman zaman müdürlüklerde hep akademisyenleri görmek mümkün.

---

üniversite de amirlerin hep akademisyen, topluma göre artı,
temas ettiğin kitle üniversiteli öğrenci, diğer kurumlara göre artı (adliye de her türlü insan, nüfusta her çeşit insan)
bahar geldi mi ortalık cıvıl cıvıl, ömrüne ömür katar ortam. üniversitenin güzel bir de kampüsü varsa ağaçlı bahçeli değme keyfine.

kendimden örnek vermem gerekirse çalıştığım her işte 3 5 ay dayanabilmişim.
üniversiteden müstafii olup ayrılmam tam 7 yılımı almış. araya pandemi girmese belki devam bile ediyor olabilirdim. özlüyorum bazen :(

----

Benim yükselme dediğim zatem o kadar yukarısı değil. En fazla şefliğe ya da alanımla ilgili bir teknik personelliğe (mühendis, tekniker, programcı vb.) yükselsem yeterlidir. Zaten söylediğiniz gibi bundan üstü torpilsiz imkansız gibi bir şey.

Ben de bir süre üniversitede geçici işçi olarak çalıştım. Gerek kendi yaptığım işe, gerek kadrolu personellerin yaptığı işi (!), gerek çalıştığım ortamı gördüğümde imrenmekten kendimi alıkoyamadım.

Peki; sağlık, eğitim ve evlilik gibi özür tayini ile çakılı kadrolardan tayin mümkün müdür? Normal kadrolarda mümkün olduğunu biliyorum ama çakılı kadrolardaki durumu hakkında bilgim yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt