Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 heyet raporlu Emeklilik sürecim nasıl ilerleyecek?

mehmetcan024

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar,
Aranızda yeniyim benim 2 sorum olacak sizlere.

1.
2001 sigorta girişi 8000 günüm var.vergi dairesinde yazı ile başvurdum.%45 rapor verdiler.rapor vergi dairesine otomatik gidiyormuş.eviste 1 hafta oldu hala hastaneden evrak bekleniyor yaziyo.ben fatihteki yere kendimi eldenmi götürmem gerekiyor.

2.
Bu süreçte eğer olumlu olursa çalışmam gerekiyormu?isten çıkmam gerek çünkü yapamıyorum.cok ağır geliyor.ama derlerki vergi dairesi isyerine yolluyormus yazıyı.

Cevaplarınız için simdiden tesekurler

@mehmetcan024,

1- Bazen kurumlar arası yazışmalar uzun sürebiliyor. Siz aldığınız raporu vergi dairesine teslim ederek bu süreci biraz daha hızlandırabilirsiniz.

2- Vergi indirimi başvurunuz raporunuz ile aynı oranda veya %40-59 arası olumlu sonuçlanır ise işyerinizin varsa E-Tebligat adresine gönderilecektir. Vergi indirimi sonuçlanınca siz bu evrağın işyerine gönderilmesini beklemeden vergi dairesinden teslim alabilirsiniz.

Vergi indirimi sonucunuz %40-59 arası olursa 19 Yıl - 4240 Gün şartı ile emekli olabilirsiniz. Şartları zaten şu haliyle sağlamış görünüyorsunuz tek eksik vergi indirimi belgesi.

Vergi indirimi belgesi elinize geçtikten sonra, işyerinizden çıkışınızı yaptırıp bu belge ile SGK'ya emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. İyi Günler.

BnymnYldz..Cok teşekkür ederim.
Dediklerini harfiyen yapacagim.sadece merak ettiğim tek şey kaldı ben bu süreçte sigortalı olmasam olurmu.cunku iş çok ağır ve yapamiyorum.

@mehmetcan024, Vergi indirimi belgesine başvuru için gerekli olan koşul çalışıyor olmak. Şimdi bu süreç sonuçlanmadan işten çıkmanız belki olumsuz bir durum oluşturabilir. O yüzden kesin olarak birşey söyleyemem kusura bakmayın.

Vergi indirimi sürecini hızlandırmak için dediğim gibi raporun vergi dairesine ulaşması gerekiyor. Raporunuz daha sonra Merkez Sağlık Kuruluna gönderilecek ve karar verilecek yaklaşık 1 ay sürebilir.

@mehmetcan024 Vergi indiriminiz onaylandı ise işten ayrilabilirsiniz.Ben başvurudan sonra işten ayrilmistim.Sonrasinda vergi indirimim onaylı olarak geldi

@mehmetcan024 Ama siz sigortali çalışırken iş yerinden çalıştığınıza dair yazı alıp rapor ile birlikte vergi dairesine başvuru yaptınız mı ?Cunki rapor alınca,otomatik vergi indirimi alınmıyor.

Samedo99
Engelli heyet raporum 45 geldi hastaneden.vergi dairesine kağıt gitti. Haber bekliyorum vergi indirimi için. ben şu an çalışıyorum şimdi çıksam diye sordum.siz başvurudan sonra çıktım demişsiniz.BU HANGI BASVURU OLUYOR.
Saygilar

@mehmetcan024 Şuan calisitiginiz iş yerinde çalışıyor belgesi alıp rapor ile birlikte vergi dairesine başvuru yapiyorsunuz.Basvurudan sonra isterseniz işten ayrılabilirsiniz

Üst Alt