Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%49 raporumu aldım. Vergi indirimi için ne yapmalıyım?

boyaci0074

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Merhaba yeni heyete girdim yüzde 49 süresiz rapor verildi ama emekli olmak için sigortalılık sürem kurtarmiyor şu an çalisiyorum özel sektörde 10 yıllık isimdeyim.şimdiden vergi indirimi alabilirmiyim ne yapmam gerekiyor tesekkurler

aldığın rapor için seni işyerinin bağlı bulunduğu vergi dairesi mi hastaneye sevketti yazmamışsın. sen vergi dairesine ne için başvurdun/başvurmadın yazmamışsın.
Şayet, vergi dairesine başvurmadan rapor aldıysan ki (vergi dairesine seni çalıştığın işyeri sevkledecek) bir hükmü yok.
Ancak; İşyeri aracılığıyla vergi dairesine gittiysen ve seni hastaneye sevkettilerse bir şey yapmana gerek yok, maliye bakanlığına raporun gidecek, orada da % 40 ve üzeri rapor alırsan
engelli olarak emekliliğe hak kazanacaksın. Aynı zamanda vergi indirimine de hak kazanacaksın. Şu anda aldığın maaşın üzerinde maaş alacaksın. (vergi indiriminin tutarı aldığın 40 üzeri % ye göre değişecek.
hayrlı olsun.

@boyaci0074, Vergi indirimi için E-devlet üzerinden veya vergi dairesine giderek başvuru yapabilirsiniz. Çalıştığınız süre boyunca miktarını bilmiyorum ama maaşınıza aylık ufak bir katkısı olacaktır.

Vergi indirimini emeklilik için kullanacaksanız 2008/Ekim öncesi işe girişinizin olması gerekiyor.

Ben direk engellilik için başvurdum isyerimle bı ilişkisi yok şuan ekim2007 girişim var yüzde 49 süresiz rapor verildi ..raporda vergi indiriminden yararlanabilir yaziyor

@boyaci0074, Tamam erken emeklilik için vergi indirimi belgesine ihtiyacınız var. Bunun içinde vergi dairesine başvuru yapabilirsiniz.

Vergi indirimi başvurunuz raporunuz ile aynı oranda veya %40-59 aralığında onaylanır ise 20 Yıl - 4400 Gün ile emekli olabilirsiniz.

20 yılınız işe giriş tarihinize göre Ekim 2027 tarihinde doluyor. O tarihte 4400 gün prim gününüzde olursa emekli olabilirsiniz.

Ben direk hastaneye başvurdum erken emeklilik için vergi dairesine mi gitmem lazımdı ilk önce yanlış mı yaptım

Üst Alt