Sevgili kuyucak,
Benim istismarcı derneklerden ve vakıflardan bihaber olduğum fikrine kapılmayınız lütfen. Amacım tartışma içerisine girmek değil, çünkü tartışabilecek bilgi birikimine sahip değilim bir kere. Sadece bana da önyargılı bir bakış açısını aşıladığınızı dile getirmek istedim ve bundan rahatsız olduğumu fark ettim. Nedenine gelince, belki daha önce de paylaşmışımdır. 12 yaşımda başladım ben gönüllü çalışma hayatına.
İşitme engellilerle, otistik çocukların sosyalleşmesi üzerine ve genel olarak sahillerdeki çöp toplama işlerinde çalıştım. Sonra üniversite ve kendi işimi yapma duygusuyla bambaşka bir ruh haline girdim ve bütün bu işleri bıraktım. İstanbul'a geldiğimde maaşlı bir işe girmek zorundaydım ve ne olacağını bulamadım. İktisat mezunuyum ama bu konuda birşeyler yapmak istemiyordum, özel sektöre girmek istemiyordum ve STK'ya girme kararı aldım. O sırada da bu siteyi buldum, okudum, sevdim ve takip etmeye karar verdim. Ben içinde değilim engelli STKlar'ının, haklısınız. Bilmem mümkün değil. Tek tip STK olmadığını da biliyorum. Rant için kurulan, istismarcı STKlar'dan geçilmiyor ülkemizde. Bunu bilmeyen yok, ama hangisi öyle? Ben bunu görmeden birşey söyleyebilir miyim? Hayır. Peki benim ağzımdan Özürlüler Vakfı süper işler yapıyor, yanlış biliyorsunuz gibi bir cümle çıktı mı? Hayır.
Söylenenlerin doğru olmadığını dile getirdim sadece. Kongre engellilere ücretsiz! Hatta görme özürlü ve omurilik felçileri ile beraber gelecek olanlara da ücretsiz! Ayrıca servisler de var, çeşitli merkezlerden kalkacak! Ben sadece buna cevap verdim farkındaysanız sevgili kuyucak.
Birşeyi eleştirirken at gözlüklerini çıkarıp doğrusunu ve yanlışını görerek konuşmak gerektiğine inanıyorum. Her konuda objektif olmayı başarabilmekten yanayım.
Biraz daha içine gireyim, sizlerle engelli STKlarını da tartışacağım, ama sanırım bunun için en az 2 sene beklememiz gerekecek.
Zira 6 aydır İstanbul'dayım ve tek bilgi kaynağım bu site.