Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 raporum olduğu için manuel vitesli araç kullanabilecek ehliyet alamayacak mıyım?

baris1935

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.

2012 yılında almış olduğum B sınıf ehliyetim vardı. Küçükken beyin kanamasına bağlı sol taraflı geçici felç yaşamıştım ama iyileştim. Küçük sekel durumlar kalmıştı. Engelli raporu almaya ihtiyaç duymamıştım. Sonrasında tabi ehliyetimi de aldım normal olarak hayatıma devam ettim.

Ancak ilerleyen zamanda iş bulamama atanamama sorunları yaşayınca rapor almaya karar verdim ve başvururken kamuya atanmak için istediğimi belirttim. 2022 yılında %52 engelli raporu aldım. Bence bu oranda bir engelli değilim.

Tek göz görme alanı nöroloji ve kronik hepatit b taşıyıcılığına bağlı olarak 3 branşta. Haliyle bunu kullandım sınava girdim ve atandım. Şu anda memurum. Sadece geçmişte bu rahatsızlığı yaşamış olduğum için bu raporu alma hakkım vardı aldım ama şükür ki hayatıma kısıtsız olarak devam ediyorum.

Sol ayağımda hafif kaç güçsüzlüğü var ama bu ne araba kullanmaya engel ne de ağır işleri yapmaya.

Şimdi zaman bitiyor diye ehliyeti yenileme başvurusu yaptım aile hekimi raporun var dedi durumu anlattım. Gözle ilgili sıkıntı yok ama nöroloji bakması gerekir diye uzman hekime sevk etti. Raporu aldığım hastaneye başvurdum o da ilçe sağlığa komisyona sevk etti. Şimdi komisyona gireceğim.

Sorum şu olacak: Şimdi bana kısıtlama kodu mu verirler? Manuel araç kullanamaz mıyım? Ya da kısıtlama kodsuz normal rapor alabilir miyim? Ben normal bir sürücü gibiyim zaten. Genç yaşta manuel araçtan yoksun mu kalacağım?
Acilen önerilerinizi bekliyorum. Bu tür bir sıkıntı çıkacaksa komisyon harici ne yapabilirim özel hastane vb. Bu arada engelli raporumu 2 yılda bir yeniletiyorum aynı oranlarda sadece heyete başvurarak.

öncelikle şimdiden bol şanslar dileyim, 2 sene boyunca, bu komisyonların tarafıma verilen saçma sapan kodlarıyla mücadele ettim ititazlara rağmen kesin karar sonrasında sonuç değişmedi, ehliyet yenileme süreci uzatınca raporun 2 yıllık geçerlilik süresini bitirip sil baştan işlemleri yaparak temiz ehliyet raporu alabildim, tabi bu süreç boyunca yönetmelikleri engel durumuma göre maddeleri tek tek inceledim, sizede incelemenizi öneririm google'den "SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLEMUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK(1)" diye aratın 6 sayfalık çıkar ;)

Hocam yönetmeliği inceledim aslında başıma gelecekten de emindim. Ben rapordan sonra heyete tekrar başvurup aslında ötv indirimli araç alayım bari diye başvurdum para ve zamanda harcadım. Ama raporu veren kurul değerlendirmeye bile almayıp böyle bir hakkımın bulunmadığını belirttiler. İllede ortopedik engel ameliyat falan dediler. Şimdide tersini düşünün normal ehliyetimi alacağım hayır sana komisyon baksın deniyor. Eğer başıma arada kalma sıkıntıları gelecekse ben bu komisyona girmek istemiyorum. Varsa alternatif bir yolu özel hastane tanıdık hekim yolu falan halletmek istiyorum. Artık ne ötv muafiyeti ne araç alımı isteğim ihtiyacım yok. Verilmesin.

Üst Alt