Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

657 sayılı kanun kalkarsa mevcut memurların özlük hakları korunur mu?

dustypages

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
72
chat gpt böyle diyor

657 sayılı kanunun tamamen kaldırılması ve anayasada bir değişiklik yapılması halinde bile, mevcut memurların kazanılmış hakları genellikle korunur. Türkiye’de yasal değişiklikler yapılırken, hâlihazırda görevde olan memurların özlük haklarının korunması, hukuki güvence ve kazanılmış haklar ilkesi gereği gözetilir. Yani, yasalar değişse bile, mevcut memurların emeklilik hakları, sosyal güvenceleri ve diğer özlük hakları korunacak düzenlemeler yapılır.

Örneğin, bu tür köklü değişikliklerde çoğunlukla “geçiş hükümleri” veya “istisna hükümleri” getirilir. Bu hükümler, mevcut memurların mevcut haklarını sürdürmelerine izin verirken, yeni düzenlemeler yeni memur alımları için geçerli olur. Ancak tüm detaylar, yapılacak düzenlemelere bağlıdır ve her durumda geçiş sürecinin nasıl olacağı yasal düzenlemelerle belirlenir.

@OturanBoğa ?

esnek çalışma modeline geçildiğinde 657 nin kaldırılacağından bahsediyorlar

Son düzenleme:
@çamlıca,

Doğru. İzinleri yanmıyor,biriken izinlerini emekli olunca paraya donusturebiliyorlar, izin aldıklarında pazar günü sayılmıyor,,,memurlardan daha fazla kazanıyorlar.
Yanarım yanarım sınav kazanmak için harcadığım yıllarıma, patlattığım kafama yanarım

@dustypages,

hocam uzun bir aradan sonra seni tekrar forumda görmek güzel.
memurların 657 kalkanı anayasa ile korunmaktadır. uzun zamandır hükümet bunu değiştirmek istiyor. bunun sebebi karışık ve sistemin işlememesi değil tamamen kendi gibi düşünmeyen kimseyi kamuda barındırmamak. normalde yasalar insanların aleyhine olacak şekilde işlemez. şuan ki çalışanların korunması gerekir ama tam tersi de olsa şaşırır mıyız? yada tepki verebilir miyiz?

bir hikaye vardır. " bir kurbağayı kaynar suya attığında bir anda sıçrayarak sudan çıkarmış, ancak soğuk suya koyup yavaş yavaş kaynatınca kurbağa hiç tepki vermez ve haşlanırmış" ben durumumuzu buna benzetiyorum.

Bence kalkmalı. Memur maaşları bütçede kara deliğe dönüşüyor. Engelliye emekliye para kalmıyor.

@neron+,

sağol dostum .657yle ilgili olarak kanunen bizim haklarımız elimizden alınır mı yasal olarak.bunu öğrenmek istiyorum.verilen hak geei alınmaz diye birşey var mı.anayasayı değiştireceklerini söylüyorlar akp nin bu değişirse 657 de değişir mi onu merak ediyorum.abim bir danimarka firmasında direktör ve o 657 nin kalkmasının imkansız olduğunu söylüyor

657 kaldırıp tarladan daha dümdüz ederler özlük hakları ahirete kalır din adamları satışa çıkarır cumadan cuma ya özlük hakları fetvası verilir. bu güce güvenin gs-fb özlük sözlük yaparlar el birliğiyle 657 kalkınca güzel maaş alacagını sanan emekli engelli poliyannalar var alırsınız tabi bekleyelım alırsınız ozellestırmeler oncesı de alacaktınız yazın tahtaya alırsınız guzel maaslar uhrevi hayatta ama verirler maaş bu ulke altın ıcınde yuzse o vekıller emeklıye vs maas vermez hala anlayamadılar ölmeyecek kadar maas vereceklerini

Son düzenleme:
@çamlıca,
sorun şu ki herhangi bir mübadele değeri olmayan bir kamu hizmetini şu anki rejim ve muhalefet bir artı değer üreten sektörle karşılaştırarak performans değerlendirmesi yapıyor.bürokratik hiçbir işin mali değeri olamaz kamu hizmetidir çünkü.bu yüzden hakkıyla çalışmak gibibir kavrama uymuyor çünkü ben hayatımda ülkeye artı değer getirem bir kamu hizmeti görmedim.ama değerlendirmelerini şu anki hükümet ve muhalefet bu standartlara gmre yaptığında 3 milyonluk devlet memurundan geriye sadece 300 bin kişi ya kalır ya kalmaz.yani açık olatak söylemek gerekirse memurların 10 da 7 si 657 nin kalktığı yılın sonunda kapının önüne kor bu mantıkla

fakt aldığı parayı haketmiyorlar demek sgk lı birinin sağlık hizmetiyle aldığı ilacı haketmediğini söylemek gibi absürd bir durum.yada milli bir anayasa mahkemesinden bahsetmek yada milli bir tansiyon değerinden bahsetmek gibi aptalca bir durum.kamu hizmetinin mali bir değeri yoktur ve yapılan iş artı değer standartlarına göre düşünülemez.eğer kamu hizmetinde işlemler sorunsuz yürüyorsa memur aldığı paranın karşılığını vermiştir.

Üst Alt