Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

700 bin kamu işçisine yüzde 45 zam yapıldı

yunuas45

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bu haber bizide ilgilendiriyor sanırım.KK CHP memur zammı ve vaadlerini geçtiğimiz gün reklamlar aracılığı ile duyurmuştu.Oy kaybetmemek için böyle birşey bekliyordum açıkçası.

----------------------------------------------------------------

Kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

- Ülkemin menfaatlerini ve vicdanımı bir kenara koymadan hasbi bir değerlendirme yapalım istedim. Bana gelen bilgileri aşmaya gayret ettim. Bu protokolle yaklaşık 700 bin kardeşimizin 2023-2024'te alacağı ücretin çerçevesini belirliyoruz. Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor.

- Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz.

- Gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave yapıyoruz.

-- (Kamudaki işçiler) Gece çalışanların ücretlerinin yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70’lik artışa gidiyoruz.

- Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz.

- Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor."
----------------------------------------------------------------

Memurdan emekliye birşey varmı kardeş

Az önce haberi okudum temmuzda varmış memura sendika başkanı da tepki göstermiş olay bundan ibaret. :) Oy için memurları çantada keklik görüyor hükümet sanırım. :D

Alman
Zaten temmuz ayında kanunen zam yapılıyor ki memurlara :)

Barda5
Biliyorum temmuzda olduğunu. Erkene çekmedi onu kastetmiştim. :)

Üst Alt