Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%81 raporumla malulen mi yaşlılık emekliliği mi tercih etmeliyim?

gunduzm

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Kurum tarafından onaylı % 81 çalışma gücü kaybı olduğuna dair kaydım SGK da mevcut(1. derece vergi indirimim var) . Hali hazırda bir kamu kurumunda tam zamanlı kamu işçisi olarak çalışıyorum. Emeklilik şartlarım uzun süredir gerçekleşmiş durumda. Bugünlerde emeklilik mevzu çok konuşulduğu için merak ettiğim bazı hususları sormak istiyorum:

1) Emeklilik durumunda Malulen&Yaşlılık diye bir tercih var mı ? 7850 gün civarı prim var. Maaşlarımız da diğer kurumlara göre daha iyi ? Yaş ve prim gün kriterleri emeklilik için tutuyor. 2024&2025 yılı emekliliği hk. ne tavsiye edersiniz?

2) ABO oranı hesabı nasıl oluyor? Sadece ABO-2 mi % 60 olarak hesaplanıyor? 1. derece engelliliğin tek avantajı bu mudur emeklilikte ? Emeklilik kararında maaş miktarı da önemli olacak. SGK nın web sitesinde görünen maaş ne kadar değişir? Zira ABO % 57 gözüküyor SGK da.

Şimdiden teşekkür ederim.

@gunduzm, Malulen değil erken emekliliği tercih etmeniz daha iyi olur sizin durumunuz için.
Malulen emeklilik 10 yıl 1800 gün civarında emekli olmak isteyenler için ve prosedürü çok daha fazla.
Sizin bu kadar primle malulen değil erken emekliliği tercih etmeniz gerekiyor.

Ne kadar erken emekli olursanız o kadar iyi olur mantığı var çünkü erken emeklilik sonrası SGDP kesintisi ile sigortalı olarak çalışmaya devam edebiliyorsunuz.

Erken emeklilik için ssk (4a)'dan emekli olacakların vergi indirimi alması şart. Tek avantajı bu, bunun dışında emeklilikte veya çalışırken çok fazla avantajı yok. SGK sitesinden sorgulama yaptığınızda çıkan rakama yakın olur.

@KKELEBEKK,

Çok teşekkür ederim

ABO-1 ABO-2 ABO-3, SGK'nın web sitesinde 71,57,47 olarak gözüküyor. 1. Derece engellilik ve Prim Gün Sayısı bu oranları hiç mi değiştirmez? Bir avantajı olmalı diye düşünüyorum?! Not: primler sürekli ve oldukça yüksekten yattı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt