Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporla alınan aracı araç sahibi de kullanabilir mi?

devran29

Aktif Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar %90 raporda ağır engelli şartmı arac almak icin birde rapor sahibi araci kullanabilirmi

ÖTV indirimli araç alabilmek için 1- %90 altı ortopedik engelli olmak 2- %90 ve üzeri engelli olmak 1. si ortopedik engelli durumunda araç tertibatli olur ve rapor sahibi mutlaka ehliyet sahibi olmalıdır ,TSE ve ruhsata işletmek şartıyla 1. derece yakınları araci kullanabilir. 2- %90 üzeri engelli durumuda ise ehliyet şart değil rapor sahibi için ,tertibat gerekmiyor ve 1. derece yakınları kullanabilir

Saolun demek istedigim %90 rapor sahibi ehliyeti varsa kendiside kullanabilir bazilari agir engelli sarti olmasi gerek diyor

Saolun. Rapor sahibi kullabilirmi ehliyeti varsa agir engelli degilse

@AHMET FATİH ERYILMAZ, Saolun. Rapor sahibi kullabilirmi ehliyeti varsa agir engelli degilse

@BnymnYldz, Saolun demek istedigim %90 rapor sahibi ehliyeti varsa kendiside kullanabilir bazilari agir engelli sarti olmasi gerek diyor

@BnymnYldz, eyvallah kardesim. Benim raporum var başka hastaliklarimda var şu an tekrardan basvurup onlardan da ekleme yapicam tabi %90 bulurmu bilmiyorum ama baska hastaliklarim şükür araç sürmeme engel degil olursa kismet arac alicam kendim sürmedikten sonra almanin bir manasi yok o yüzden sordum.

@devran29,

%91 raporum var. Ağır engelli değilim. Aracımı kullanabiliyorum. Ayrıca ruhsatta 3. Kişiler kullamaz diye bir ibare yok. Ayrıca isimde yazmıyor o sebeple eniştem bile kullanıyor. Uzun yol yaptı, araçta ben yoktum. Polisler sıkıntı çıkartmadı. Evrakların ve sigortanın eksik olmaması yeterli. İnsanların söylediklerine kulak asma.

Üst Alt