Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailesinde beyin kanaması geçirmiş, felç olanlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Ailesinde beyin kanaması geçirenlerin burada deneyimlerini bilgilerini paylaşması için açtım arkadaşlar. Benimde babam beyin kanaması geçirdi 2 sene olcak toparlıyor , ama işte hep bi korku oluyor ya iyi olamazsa diye gerçekten zor bi imtihan varsa bilginiz paylaşalım arkadaslar

İlki de benden olsun , ben merak ediyorum arkadaşlar yani mesela eskisi gibi kaşık tutabilmek azda zorda olsa adım atmak yani bunlar oluyomu mesela. Tabiki rabbim cok buyuk eminimki hiç bir kulunu darda koymaz. Ama yani gerçekten elleri tamamen eskisi gibi olan hayatına eskisi gibi devam edenler var mı mesela, tabiki kalan etkileride olur ama. Yani anlatabildim mi bilmiyorum rabbim hastalaarımıza sifa versin inşallah, rabbim ol dedikten sonra olamayacak birşey yok . İnşallah en güzel günler hepimiz için gelir

İyi bir bakım ve moral şart. Kanamanın beynin hangi bölgesini etkilediği o bölgenin hangi fonksiyonlari yönettiği başka kronik hastalığı olup olmadığı önemli. Fizik tedavi ve egzersiz yapmak çok önemli. Benim babam da geçirmişti. İlk başta tamam en yatalakti. Konuşmalarini bile anlamıyorDuk. Çok agresif depresif öfkeli ve şokta oluyorlar. Kolay değil aniden bu duruma düşmek başkasına muhtaç kalmak. Antidepresan kullanmasını tavsiye ederim bu dönemde ve size hak etmediginiz halde bağırıp kalbinizi kirarsa ciddiye almayın. Fizik Tedavi den hareket etmekten hoslanmicaktir vazgeçmeyin. Babam 6 ay sonra yürümeye yemeğini yemeye ve düzgün konuşmaya başlamıştı. 8 yıl yaşadı ilk kanamadan sonra. 2m kanama yi atlamadi. Kanama nedeni hipertansiyon ise tansiyonunu sürekli kontrol edin. Çünkü zamanla ilacın dozu yetersiz geliyor. 2. Kanama için risk demek bu. Zor bir süreç , Allah yardımcınız olsun. Bol bol şifa ve sabır diliyorum.

Bilgileriniz için cok teşekkür ederim . Babamın ki beyinle vücut arasındaki tüm bağlanıtıyı kesti. Yani yemek yemek nefes almak konuşmak hiç bir yaşam hareketi yoktu . 2 sneedir cok zor uğraşlarla toparlamaya uğraşıyor. Hala suyu içemiyo mesela , konuşamıyor, Allaha sukur nefes problemini atlattık . Tuvalet sorunlarını sontadn falan kurtulduk ama işte dedigim gibi insanoğlu olarak hep bir telaş içinde kalıyor insan. Kanamanın şiddeti de cok fazla babamın raporlarını gören çoğu doktor yaşadığına inanamıyor. Dediginiz gibi bu donemde Allah tüm hasta ve hasta yakınlarına sifa versin inşallah . Tekrar teşekkurlerr

:( cook üzüldüm, geçmişe bir yolculuk yaptım o günleri hatiraldım. Çok zor bir dönem. toparlamaya ilk iki yıl çok önemli sonra fazla bir gelisme olmuyor. Sınır hücreleri yenilenmiyo malesef. Umarım Allah hakkında Hayırlısını verir. Geçmiş olsun tekrar dan ....

Cok haklısınız bizede dediler baygın hucre olu hucre falan diye fizyoterapist kesinlikle adım alır sureç cok yavaş işliyo diyor. Ama sizinde dediginiz gibi gerçekten zor günler Allaha inanıyoruz inşallah tüm hastalarla birlikte şifamızı buluruz. Sizinde başınız sağolsun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah babanızın çok teşekkürler tekrardan bilgileriniz için

Teşekkürler. Allah yardımciniz olsun

amicable mentamove diye birşey okudum mesajınız da acaba onun hakkınada bilginiz varsa sorabilrimiyim . Kusura bakmayın böyle etiketledim hani rahatsız olurmusunuz blmyrm da. Bi mesajınızda denk geldim de

kaderortaklari
Öncelikle geçmiş olsun, Allah'ım acil şifalar versin inşaallah.
Sizin durumunuzu okuyunca bu konuda erken teşhisin çok önemli olduğunu daha iyi anladım.
Babam birkaç gündür geçmeyen baş ağrısı sebebiyle İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. MR çekilerek sonuç raporunun 1 hafta sonra çıkacağı söylenmiş. Babam hastaneden ayrılmış.
Çekilen MR ı doktor üstünkörü ön incelemeden geçirirken beyindeki kanamayı fark etmiş.
Babam yolda başka yere uğramış henüz eve bile dönmemişken hemen hasta kayıtlarındaki ev telefonunu aramışlar ve anneme, babamın hemen hastaneye gelmesi gerektiğini söylemişler.
Babamı aramak için seferber olduk ama koca İstanbul bu mümkün mü? Bir süre sonra babam eve dönünce hemen hastaneye götürdük.
Detaylı muayene ve tetkiklerle kanama doğrulandı, ve yatış yapıldı.
Babam kan sulandırıcı ilaç kullanıyordu, bu ilaç pıhtılaşmayı olumsuz etkilediğinden hemen müdahale edemediler.
Bir kaç gün başka bir ilaçla pıhtılaşma durumu normale yaklaştığında ameliyata alındı.
Ameliyat sonrası normal nekahat döneminden sonra normal hayatına döndü, tabi o gece gündüz hastane kapılarında yatıp kalktığımız günler unutulacak gibi değil, Rabbim kimseye yaşatmasın inşaallah.
Kısaca babam hiç şuurunu kaybetmedi, bilinci olsun hareketleri olsun etkilenmedi. Sadece hastanenin telefonu üzerine hastaneye götürürken bazı dualar okuyordu ve beş vakit namazlı adam her gün okuduğu sureyi hatırlayamadı, bir kaç kez tekrarladı ve gözleri yaşardı, zoruna gitmişti.
Öyle sanıyorum bu konuda kanamayı hemen başlangıçta farkederek müdahale etmek çok önemli.
Babacığım bu olaydan sonra çok güzel yıllar yaşadı ve daha sonra başka sebeple vefaat etti...
Babanızın bir an önce şifa bulmasını ve eski mutlu günlerinize dönmenizi yürekten arzuluyorum.

Ufukalp çok teşekkkur ederim sağolun . Allah hiç bir kuluna dert veripde derman aratmasın. Sizinde başınız sağolsun rabbim inşallah hiç kotu gun gostermesin .

ailenizde çevrenizde felç kalıp iyi olanlar var mı

Arkadaşlar tabiki çevremizde bir çok bu şekilde rahatızlıkları duyuyoruz , Allah acil şifalar versin hepsine. Benim de bunu açma sebebim çevrenizde ailenizde felç kalıp ( tabiki felç tek şekilde değil sağ sol tüm vücut ) yani açıkçası izlenilen yolları paylaşmak adına açtım. Çok merak ettiğim şeyler var . Vereceginiz cevaplar için cok teşekkür ederim şimddien. Eminim ki ileridede bir çok hasta yakınına da yardımcı olacak şeyler çıkıcak . Bu arada benimde babam felçli tüm hastalara acil şifalar .

Gecmis olsun.Benimde eşim beyin felci geçirmiş sag tarafi felçli.biz evlendiğimizde fazla konusamiyordu yürümesi zordu .ama zamanla konuşması eskisine bakarak düzeldi yurumeside oyle surekli kullandigi ilaç var tekrarlamasin diye.ama ilk bir sene fizik tedavi gormesi gerekmis yoksa ilerde tedavinin faydasi olmazmis biz gec kaldik o yuzden elini kullanamiyor.

Açık konuşmak gerekirse, bu hemen iyileşme gösteren bir rahatsızlık değil malesef. Bakım profesyonellik ve tecrübe gerektirir. İyileşmeyi çok fazla umut etmek yerine kabullenip güçlü olmak zorunda kalıyor insan. Ve hasta kişinin yaşadığı travmayı onun bakımıyla ilgili kişi kimse daha çok yaşıyor diyebilirim. Bu kişiler kesinlikle destek almalıdır

Merhabalar bnm sol taraf felç kapten beyne pıhtı atması sonucu sol taraf felçliyim 1senedir geçen sene 22.08.2015 tarihinden buyana felçliyim sağlık kurulu onaylı %91 Sürekli onaylı raporum var ...

Ayaktayız yıkılmadık hamd olsun ...

Konuşuyorum yürüyorum... yalnız sol elimi parmaklarımı devre dışı kaldı ... sol bacak iyi sıkıntı yok kasılmaları saymasak .. çok kasılmalarım var konuşmamı kesmedi hastalık.. hamd olsun kötünü iyisiyim ... hasta olanlarave yakınlarına acil şifalar dilerim ... hastalıkda şifada Allahtandır şüphesiz suphanallah

Sol taraf felç bilgisi olanlar ... irtibata geçenilirmi lütfen

Beyin kanaması geçirenler

Öncelikle çok geçmiş olsun.bu duruma düşenler içinde bir umut olması dileğiyle yazıyorum.benim babam 09.03.2017 tarihinde beyin kanaması geçirdi dükkanda.hemen ambulansı aradık.Allahtan yakın yerdeymiş 2 dakika içinde ambulans geldi ve ilk müdahele yapıldı.

bu arada izmir yeşilovada oturuyoruz.ege üniversitesine 5 dakika.ilk gece aile olarak çok üzgün ve şoktayız.hastanedeki doktarlar 2 saatte bir bilgi veriyor ama hiç iyi bilgiler değil.hazır olun diyorlar sürekli.yoğun bakım ünitesi dolu olduğu için babamı ertesi gün medicalpark karşıyakaya sevk ettiler.burada tamı tamına 1,5 ay yattı babam.ama dr lar sürekli kötü konuştular.yaşama şansı %10 yaşasada sağ tarafı felç görünüyor dediler.

kanamanın olduğu yere müdahale edilemedi.sadece tansiyon ve ateşini kontrol altında tutmaya çalışıp uyuttular.biz sürekli ama bunu lütfen dikkate alın sürekli dua ile ayakta kalabildik.neyse 18. gün gözlerini açtı çok şükür.ama tepki vermiyordu.parmağını bile pynatamıyordu.hafifçe elimizi sıkıyordu.dr ların dediğini çokta kafanıza takmayın.sürekli olabilecek en kötü seneryoyu söylüyorlar.günden güne babam yavaş yavaş uyanmaya başladı ufak ufak elini kıpırdatmaya başladı.1,5 ayın sonunda dr lar eve götürün evde daha çabuk toparlar dediler.bu arada iki taraftaki kaba etlerinde yatak yarası olmuştu.bizimde ilk defa böyle bir hastalık başımıza geldi.anlattılar pansumanı ama bizim kafamız babamda tabırcu oluyor diye bayram ediyoruz.ilk başlarda çok zorlandık pansumanlarda.sürekli kültür fizik hareketleri yaptırdık.

bugün tamı tamına 1 yıl 2 ay geçti rahatsızlanalı.yaşama şansı %10 denen yaşasada felç kalır denen babam bugün Allaha çok şükürler olsunki bütün işlerini kendisi görebiliyor.yürümesinde hareketlerinde en ufak bir problem yok.sadece kanamanın olduğu yere bağlı olarak geçmişte bazı hatıraları silinmiş.dr düzelir diyor.ama çokta önemli değil.bunada çok şükür.yine aynı masada yiyor beraber gülüp gezip gülebiliyoruz.çok zor günler geçirdik.İnanç ve azimle yenebiliyor insan bunları.İnşallah bu yazdıklarım bu durumu yaşayanlara moral olur.Allahtan ümidinizi kesmeyin bol bol dua edin.

Akraba engelli çocuğun annesi yüksek tansiyon sonucu beyin kanaması geçirdi hastanede 4 gündür yoğun bakımda tutuluyor
Kanama durunca beyindeki birikmiş kanı çekerek fizik tedavi başlanacağını söyledi doktor.
Bilinç kapalı, kendine gelir dedi doktor.

İçinizde beyin kanaması geçiren tecrübelerini anlatır mısınız

Öncelikle çok geçmiş olsun.dr kendine gelir dediyse hiç sıkılmayın.inşallah iyi olur.benim babam için %10 bike yaşama şansı yok demişlerdi.yaşasada sağ taraf felç dediler.Allaha şükür şimdi hiç bi arıza yok her işini yapbikiyor.sizin hastanız için düzelir dedikerse sıkılmayın.Allah beterinden korusun.

öncelikle herkese çok çok geçmiş olsun...ben de 1.5 sene önce beyin sapı kanaması geçirdim evde sabah 04:50 de,tuvalete kalktım yatmamla birlikte başımın dönmesi bir oldu ve annem hemen kafamı soğuk suya tuttu(özellikle bu çok önemli soğuk su)ve hemen alt komşunun arabasıyla bahçelievler devlet e gittik acile,doktor lar kanamanın çok hassas bölge de olduğunu ve müdahale etmeyeceklerini ama ilk müdahalenin evde yapılmasının hayatımı kurtardığını söylediler(annem sayesinde)tabii mr emar tomografiler yapıldı ve yaklaşık uygun hastane bulunana kadar orda beklettiler ve sonra bakırköy mashar osman a sefkettiler orda da yaklaşık 20 gün yattım...şu an suratımın sağ tarafı hafif uyuşuk sağ tarafı da hafif derece de hissis sol kolumda da yanma batma elektrik çarpması hissi var yani noröpatim var,bunlara bağlı olarak da pregabalin ilaçlar kullanıyorum...geçirdiğim kanama beyin kanamasının en tehlikelisi beyin sapı kanaması ama allah a şükür ki etkileri dayanılmayacak boyutlar da değil ama doktorlar şu an yaşamamın çok büyük bir şans olduğunu söylediler ve hergün allah a şükür ediyorum yani 2.baharımı yaşıyorum allah sayesinde ve tabii ki annem sayesinde de...umarım herkes de bu hastalığı çok büyük hasar olmadan atlatır ..herkese çok çok geçmiş olsun..

bu arada bu hastalığa bağlı yüzde 57 ile erken emekli oldum 1 ekim tarihi ile..

Ailesinde beyin kanaması geçirmiş, felç olanlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Arkadaşlar benim de babam bugün tam 2 ay oluyor beyin kanaması geçirdi sol tarafı felç 1 ay yoğun bakım 1 hafta servis eve çıktık 2 kere akciğer enfeksiyonu geçirdi evde fizik tedavi aldırıyoruz ama yeterli mi değil mi İnsanın kafası çok karışıyor yatak yaramızda var burdan yaşayan insanlar neler yaşadınız süreç nasıl ilerledi şuan bilinç açık gibi ama tam da değl gibi bazen olmayan şeyler söyleyebiliyor Evde silahlı adamlar var gibi gibi konuşması çok yok fısıltı şeklinde

Yatak yaralarını nasıl geçirdiniz fizyoterapi nasıl aldırdınız hastanede mi Evde mi lütfen bana da yardımcı olur musunuz

beyin kanamasına bağlı noröpati yaşayan varmı iyileşme süreci kullandığınız ilaçlar bitkisel tedavi vb..??

Bir anda gelişen belkide size birçok kez keşke dedirtecek olay.

Babam 51 yaşında alkol sigara kullanmıyor tip 2 diyabeti var insülin kullanmıyor 2 ay önce beyin felci geçirdi olayı değinebildiğim kadar detaylı anlatmak istiyorum çünkü çoğu kişi yüzeysel anlatmış başkalarına her sürecin faydası dokunabilir.

Babam hasta olmadan ilk 3 gün boyunca baş dönmesi görmede bozukluk öğürme gibi şikayetleri olduğunu söylüyordu biz defalarca acile gidelim yönünde baskı yaptık ama büyük işte laf dinletemedik haftasonu olduğu için o şekilde köye çıktık bu arada orduda oturuyoruz 2. gün şikayetler arttı ben tekrar acile götüreyim dememe rağmen dinlemedi götüremedik sonra ben 112 yi aradım bilgi almak için babam yine kapattırdı benim birşeyim yok kapat falan diyerekten neyse 3. gün akşamı aniden fenalaştı ambulans falan yarım saate ordu devlet hastanesine indirdiler ama kanama daha çok pıhtı atmaması için ambulansta kan sulandırıcı iğne yapılmış acildeki doktor yanlış hatırlamıyorsam atf adında bir iğne yapacağız tıkalı damar varsa açar şeklinde bilgi verdi kağıdı okuyup imzalamamı söyledi ben kağıdı okurken kan sulanıdırıcı yapıldığı bilgisi verildi doktora doktor ikisi birden yapıldığında kanama daha çok artacağı için riskli o iğneyi yapamayacaklarını söyledi yoğun bakımda tutulması gerektiğini söyledi ve bize yoğun bakımda yer olmadığı bilgisi verildi biz yani bütün ailemiz sevenlerimiz başladık yer aramaya orduda hiçbir yerde yok yakın illere sormaya başladık oralaradada yok neyseki bir tanıdık vasıtasıyla samsun medical parkta yer bulduk oda zorla tanışınız olmasa ayazda kaldınız tüm bu koşturmanın ardından babamın yanına gittiğimde çok değer verdiğim insanın saatler içinde resmen eridiğini gördüm kendimi çok zor tutuyordum babamın bilinci açık ama sağ gözü kapalı hiç açamıyor gözü içeri çekilmiş şekilde sağ kol ve bacağını iyi hissetmediğini söylüyor iki büklüm yatıyordu 2 saat içinde samsunda yoğun bakıma koyduk babamı bu arada samsuna vardığında yutkunamadığını söyledi bize 3 gün yoğun bakımda kaldı babam ilk gün doktor resmen bizi yıktı herşeye hazırlıklı olun dedi 2. gün hasar kalacağından bahsetti biz yine yıkıldık zaten oralarda sersefiliz elimiz kolumuz bağlı birşey yapamıyoruz 3. gün doktor daha iyi olduğunu ve servise çıkaracağını söyledi doktorla tekrar görüştük bu sefer daha iyi olduğunu zamanla toparalayacağını belirtti zaten kendisi bize çok yardımcı oldu sağolsun 8 gün hastahanede yattı gözü kolu konuşması bayağı düzeldi 8 gün sonunda taburcu olurken sol kol ve bacakta güç kaybı ayağa kalktığında dengede duramama sondası alındı ama biz koluna girerek lavaboya götürüyorduk ancak en önemli babam birşey yiyemiyor yani yutkunamıyordu süreç boyunca burundan mama ile beslendi ve halen o şekilde beslenmesini sürdürüyor diğer denge problemi olsun güç kaybı olsun görme olsun bunları bayağı aştık kendisi yürüyebiliyor hareketlerinde bir problem olmuyor ancak yutması düzelmedi ve biz bunun için son olarak Ankara Gaziler fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine götürdük babamı yani eski adıyla gata oradaki doktor hastanenin askeri bir hastane olduğunu asker ve polis olarak zaten dolu olduğunu ve yatarak tedavi gerekmeyen bir hasta olduğunu belirtti incelemesi için bizi fizik tedavi bölümüne yönlendirdi oradaki fizyoterapistler ağız içerisindeki sinirlerin uyarılması için bize bazı eğitimler verdi demir çubuğu soğutarak ağızın sinir noktasında gezdirme süngerli çubuğu limona batırarak ağızın sinir noktalarında gezdirme vs bunun gibi şeyler 1 ay uygulayıp gelmemizi söylediler şuanda uygulamamız devam ediyor bu arada kan değerleri sürekli kontrol ediliyor bunun dışında fizik tedavi aksatılmamalı gerçekten faydası oluyor 20 gün civarında kol bacak denge için fizik tedavi aldı ve almaya devam edecek verebileceğim bilgiler bu yönde Allah düşmanıma bile sağlık sorunları yaşatmasın sağlık gerçekten çok önemli hiçbir sağlık sorununuzu aksatmayın sağlıklı günler dilerim rabbim herkese şifa versin

ve son olarak yutma sorunu ile ilgili bir bilgisi olan önceden yaşayan veya yakını bu sorunu yaşayan varsa yardımı dokunacağını düşünen olursa ulaşmasını rica ediyorum.

Üst Alt