kaderortaklari
Öncelikle geçmiş olsun, Allah'ım acil şifalar versin inşaallah.
Sizin durumunuzu okuyunca bu konuda erken teşhisin çok önemli olduğunu daha iyi anladım.
Babam birkaç gündür geçmeyen baş ağrısı sebebiyle İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. MR çekilerek sonuç raporunun 1 hafta sonra çıkacağı söylenmiş. Babam hastaneden ayrılmış.
Çekilen MR ı doktor üstünkörü ön incelemeden geçirirken beyindeki kanamayı fark etmiş.
Babam yolda başka yere uğramış henüz eve bile dönmemişken hemen hasta kayıtlarındaki ev telefonunu aramışlar ve anneme, babamın hemen hastaneye gelmesi gerektiğini söylemişler.
Babamı aramak için seferber olduk ama koca İstanbul bu mümkün mü? Bir süre sonra babam eve dönünce hemen hastaneye götürdük.
Detaylı muayene ve tetkiklerle kanama doğrulandı, ve yatış yapıldı.
Babam kan sulandırıcı ilaç kullanıyordu, bu ilaç pıhtılaşmayı olumsuz etkilediğinden hemen müdahale edemediler.
Bir kaç gün başka bir ilaçla pıhtılaşma durumu normale yaklaştığında ameliyata alındı.
Ameliyat sonrası normal nekahat döneminden sonra normal hayatına döndü, tabi o gece gündüz hastane kapılarında yatıp kalktığımız günler unutulacak gibi değil, Rabbim kimseye yaşatmasın inşaallah.
Kısaca babam hiç şuurunu kaybetmedi, bilinci olsun hareketleri olsun etkilenmedi. Sadece hastanenin telefonu üzerine hastaneye götürürken bazı dualar okuyordu ve beş vakit namazlı adam her gün okuduğu sureyi hatırlayamadı, bir kaç kez tekrarladı ve gözleri yaşardı, zoruna gitmişti.
Öyle sanıyorum bu konuda kanamayı hemen başlangıçta farkederek müdahale etmek çok önemli.
Babacığım bu olaydan sonra çok güzel yıllar yaşadı ve daha sonra başka sebeple vefaat etti...
Babanızın bir an önce şifa bulmasını ve eski mutlu günlerinize dönmenizi yürekten arzuluyorum.