Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AKP'den bir müjde daha: Engelli kardeşler önce ÖTV'yi ödeyecek, sonra Allah kerim...

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
1,056
"Engellilerin satın aldığı araçlarda ÖTV muafiyetinin istismarlara sebep olduğunu tespit eden hükümet, yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Buna göre, engelli vatandaşlar da bayilerden araç alırken diğer vatandaşlar gibi tüm vergileri ödeyecek. Ardından gerekli şartları sağladığını belgeledikten sonra ÖTV iadesi alacak.

Hürriyet yazarı Taylan Özgür"

Müthiş müthiş!

Yalnız, bu haberi veren Hürriyet muhabiri de süper sahiden. Gazeteci ama "ÖTV muafiyetinin istismarlara sebep olduğunun tespit" edilmesi ile ötv'nin alınıp sonra geri verilmesinin ne ilgisi olduğunu sormamış paşam! Başta ötv alındığında o "istismar" denilen -ve gertçekte o da yalan olan şey nasıl önlenecekmiş? Yeni belge mi istiyor hükümetiniz? Ne oluyor da o "istismar" yalanına temel olan şey değişiyor?

Bizim gibi òzel insanlara az bile yapıyorlar.
İmalat hatası bunlar deyip sabun fabrikasına yollamadıklarina sevinelim...

Erdoğan verdikçe veriyor. Coştukça coşuyor. Kurban olduğum! Boğazımızdan iki lokma geçiyorsa sayesinde. Bence başlık yanlış olmuş. Şöyle olmalı:

Engellilere bir müjde daha: Araba alan engelliler vergi iadesi alabilecekler!

Hiç kimse hissi olmasın. Bizim bilemediklerimiz var. Erdoğan yaptıysa mutlak o işte bir hayır vardır.

Kesin olur olmaz diyemem zira doktorlara, kurullara falan talimat gitti ve engellilerin trafiğe çıkmasını dahi engelliyorlar.
İtiraz ediyorsun Ankara'dan Kırıkkale'ye gönderiyorlar. Kırıkkaleye en az 2 kere gideceksin. Yol Masrafı, İş yerinden izin almak imkansız en az 4-6 gün izin kullanman gerekecek.
Kırıkkale olumlu sonuç verirse efendim o iş orada bitmiyor Futbol maçı gibi 1-1 oluyormuş bu sefer Engelliyi Samsun'a gönderiyorlar. Engelli yine Kendi Yol parası ve Otel parasını verip en az 2 kere samsuna gidecek. Ankara'dan gittiği için en az 7-8 gün de izin kullanması gerekecektir. Samsun Kabul ederse iş bitiyor ama Samsun kabul etmez ise kullandığın yıllık izin + yaptığın Yol,Otel,Yemek tüm masraflar yanına kâr kalıyor. Yıllık izni hiç kullanmasan zaten 14 gün :)

Engellilerin zaten %90'ı asgari ücret ile çalışıyor. Bu yapılan zülüm den başka bir şey değil. Kabataslak hesapladım benım en az bu işe 3-4 aylık maaşım bile gidebilir.
Engelliler için bahaneler üretip nerede ne açık buluruz diye araştırıyor trafiğe dahi çıkılmasını engelliyorlar.

Bu aralar hep müjde alıyoruz.
Aslında içinde yaşamasak ülkemiz gayet güzel ve bol sürprizli. sabah uyanınca bu gün acaba hangi hakkımız çalındı diye bir heyecan yaşıyoruz.
Avrupada yok böyle heyecanlar ülkemizin kıymetini bilelim.

Engelliler için daha nasıl zorluklar istiyorsanız çıtayı yükseltelim bence .Herkes bi fikir yollasın.
Hükümet abuk sabuk fikirler bulmak zorunda kalmasın.
1 - ötv siz araç alımı bitsin. hatta alan engelliler aracın 5 yıllık vergisini peşin ödesin
2-engelli emekliliği kalksın .engelliysen prim ödemen 3 yıl -1080 gün daha fazla olsun
3- engelli kartı olan dan ekstra vergi alınsın .
BU ÜLKEDE ENGELLİ OLMAK ZOR.

@OturanBoğa

Böyle bir uygulama yapılırsa vergi indirimi ile emeklilikte devreden çıkarılacak olan Maliye Sağlık Kurulu bu ÖTV iade kararı konusunda devreye girebilir.

Devlet bu ÖTV muafiyeti konusunu büyük vergi kaybı olarak gördüğü için ÖTV tutarını iade etmemek için biraz zorluk çıkarabilir.

ÖTV iadesi için başvuruları inceler ve,

%90 ve üzeri oranlı raporlara bu rapor eski veya şüpheli diye bir bahane ile engelli kişiye tekrar rapor aldırmak isteyebilir.

Ortopedik engelden dolayı ÖTV muafiyeti isteyen engellilere senin raporunda şu kelime eksik burda virgül yok diye tekrar rapor isteyebilir. Senin raporunla ehliyetin uyumsuz şu tertibat kodu eksik git ehliyetini düzelttir diyebilir.

Şimdiye kadar yapılan iyilikleri görmüyor musunuz bu kadar nankör olmayın diyen halinden memnun arkadaşlar olabilir forumda. Onlar A Haber izlemeye devam edebilir...

%90 üzeri kendisi araç kullanamayan adamların ÖTV ye zaten ihtiyacı yok. Aracı kullananların ÖTV ye ihtiyacı var. Adam yatalak araç kullanamıyor ama ona ÖTV komple kaldırılıyor. Asıl arac kullanan araca ihtiyacı olan suistimali mümkün olmayana ise ya %26 ötv indirimi veriliyor yada sürücü olamaz raporuna dönüştürülüp trafikten bile çıkartılıyor.
benim mesela Rapor da hareket ettirici aksamda teçhizat kullanması gerekebilir ifadesi istendiği için ben ötv den faydalanamıyorum.

32 yaşımdayım şimdiye kadar 1 tane bile iyilik görmedim. Engelli raporunun da hayatımda hiç bir faydası olmayıp aksine yük oldu.

Yaşım 58 hayatım boyunca sadece 1 defa bu hakkı kullandım(2015 yılında) ve daha da kullanmaya niyetim yok çünkü sürekli yeni bir kısıtlama getiriyorlar eşim aracı kullanamayacaksa araç almanın anlamı yok, zaten bunu hedefliyorlar bu hakkı kaldırmayalım ama iyice işe yaramaz hale çevirelim diyorlar, benim bu ekenomik koşullarda 2. araç için gücüm yok çoğumuzun da yoktur sanırım,ÖTV leri de onların olsun KDV leri de,ama O hakkımızı gasp eden ve vergilerimizle AUDI BMW MERCEDES son model araçlarla gezen efendilere hakkımı asla helal etmiyorum.

Bundan 34 sene önce ötv yoktu ilk aracımı aldığımda çok cüzi KDV ödedim satışlar 2 yılda birdi 2 senelik araç muayene ücreti engelli ye yoktu Ne zaman bunlar yok oldu yüzde 90 la araç alımı hakkı başlayın ca suistimal ler başlayın ca haklar tek tek yok olmaya başladı nereden nereye

Ya suistimali önle
Ya muafiyete her gun bir madde getirme‼️
Bir cok bayi raporlarin satildigini soyluyordu
Ve bir cok bayi nefret etmis engelliden daha kapidan girmeden arac yok cekiyorlardi.
Cok buyuk suistimal var
Hem engelli park yerleri
Hem engelli muafoyet sartlari.
Bu şartlar icin yeniden sekil şemal verilmeli otv indirim sistemine ve aracini kemdisi kullanan engelliye limit olmamali.

olur olur çok güzel olur :)
şarkıı sözleri bana ait kanala desteğinizi bekliyorum..

Onca eleştirilere bende sonuna kadar katılıyorum
Paranın tamamını ayarlamakta sıkıntı çekemeyenler için şöyle bir avantajı olacak benim araca 1500 fiyat verdiler 820 ye fatura kesildi geçen başka bir bayiden fiyat aldım 1300 dedi engelliye kaca olur dedigimde oda 800 fiyat verdi hiç değilse eğer hemen öderse geri bu kazık ortadan kalkar.. Ama benim gibi 820ye araç alıp hepsini borc toplayan insanlar bu parayı nasıl 1500 u toplar.. Allah yardımcımız olsun..

Ben cimere yazmıştım, tüm engellileri toplayın bizi topluca idam edin bizden kurtulun diye ama kaale almadılar, onlar bizi süründürmek istiyor...

Bence çok iyi Engelliden de alsınlar yazalım arkadaşlar cimer yazacagımız yazıyı burda oluşturalım herkes göndersin, yaşadığımız sıkıntılar anlatarak ondan sora sakatlı mı hastalık mı vergisi ödeyelim
@OturanBoğa,

@bilgeadam,

aynen haklısın ....bu yüzde doksanı çıkaran akp hükümeti.. eski haline getirilsin gerçek engelliler araç muafiyetinden yararlansın..iş anca kanun eski haline dönerse 1600 cc sınırı getirilirse çözülür..

@hudo1958,

Gerçek engelliler de yararlanamıyor ki engelli raporuna hareket ettirici teçhizat gerekir falan yazılması gerekiyor. Bunu yazdırmak için gidiyoruz 2 arkadaşımın ehliyeti elinden alındı bende kıl payı dilekçe verip döndüm.
Engellisin Devlet biliyor, İl Sağlık sana teçhizatlı araç kullanabilir raporu verip teçhizat kodlarını ekliyor. Hastane engelli raporu çıkartırken Sürücü olamaz ibaresini çakıyor. Adamlar nereden ne açık bulsak diye uğraşıyorlar.

Devlet zaten sana teçhizatsız araç kullanma hakkı vermiyor o araçta teçhizat olmazsa plaka bile alamıyor ama gel gelelim Engelli raporuna teçhizatlı otomatik vites kullanabilir yazdırmayı zorunlu kılıyor. şaka gibi

su ındirimi haricinde hıç bir haktan faydalanmıyorum prosudurler o kadar zorki bezdiriyorlar insanı.engelliye indirim değil bindirim var.her seferinde rapor koşturmaca şu arabayı bedava verseler bile devlet her türlü karda araban varmı derdin var.

@faruk34, nerde su indirimi var ben su indirimi için müracat ettim ve sonraki faturam eski faturam dan çok geldi bunlar insanlar ile dalga geçiyorlar

Bu haberi öğrendiğime çok sevindim. Arkadaşlar... Uçuyoruzzzz! Çıkarın telefonlarınızıııı! Pişirin makarnalarınızı! Hüloğğğğ! Erduvan! Erduvan! Erduvan!

Su indirimi var yanlış bilgi vermeyelim, ödediğiniz fazla para dask için kesiliyor

@Polmiks,

evet haklısın bu konuda.. buda yüzde doksan yüzünden oluyor..bi tutturdular suistimal var diye..var evet ama yüzde doksan da suistimal var..bunların nasıl nereden kimler vasıtasıyla yüzde doksan raporu aldığı arştırılırsa suistimali kimlerin nasıl yaptığı ortaya çıkar..gerçek engelli rapora müracaat edince maliye hastanelere devlet hazinemizin zarara uğramaması için diye yazıya başlıyor..ama bide engelli araç satan sitelere bakın lütfen adamlar audi mercedes bile satıyo oralarda......kimler kimlerle beraber acaba..tuhaf bi ülke olduk...

@OturanBoğa,

Merhaba hocam yazılarınızı takip ederek okuyorum,bu konuda şöyle bir durum var ölmekte olan hasta birine engelli rapor çıkartıp araç alıyorlar bunu önlemek için böyle bir yol izlenmiş olabilir,bu araçları ehliyeti olan ortapedik rahatsız engellilerin almasından yanayım,hastaneye gittiğimiz zaman araçlarımız yer bulamıyoruz,park eden kişiler sapasağlam kişiler,neymiş araçlarında engelli aracı yazıyormuş,böyle durumlarda ortapedik engelli kişiler araçlarına park edemediği için muayeneye gidemiyor geri eve geliyor,belki bu durumu önlemek için böyle bir yol izliyor olabilirler.

@erge_nekon,

1- Bu yapılan o sorunu çözüyor mu? Hayır
2- Bu şekilde araç alanlar yasa dışı bir işlem mi yapıyor? Hayır
3- Bunu bir sorun olarak görüyorsa hükümet, bunu kim çözecek, engelliler mi yoksa hükümet mi? Hükümet
4- Peki bunu yapmak yerine neden engelli haklarını yok ediyorlar? Çünkü suistimal dedikleri ve aslında kendilerinin yol açtığı bir hak, herkesin kullandığı ve gayet de memnun olunan, siyasi çıkar sağlanan bir hak. Kimse o ranta dokunmak istemiyor.

Değerli Arkadaşlar Hükûmetin (AKEPENİN) parası yok. Ne yapsınlar, şu anda göbeğe yedi düğüm atmaya çalışıyorlar. Bu aşamadan sonra kimseyi memnun edemezler. Zayıf Halkalar. Bir an önce gitmeleri lazım. Benim düşüncem.

@ALİ YILDIRIM,

Adamlar 1. parti. Bugün seçim olsun %99,9 kazanır. Hiç bir engelli ve engelli yakını engelli hakları kısıtlandı diye oyunu değiştirmiyor, değiştirmeyecek. Buradaki ağlaşmalara bakmayın siz. Herkes günü geldiğinde kendinden saydığı adamlara oy vermeye devam edecek. AKP de bunu biliyor. Erdoğan'ın tek ve en önemli özelliği sürüsüne (hakaret etmek için demiyorum "sürü" diye) hakim olmasıdır. O doğru güdülere sahip bir alfa.

Üst Alt