Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akraba evliliğinin sakıncaları nelerdir?

İsv

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Akraba evliliği illa sorun mu, beni de akrabam ile evlendirmek istiyorlar ondan sordum tabi sizler uzman değilsiniz ama yaşanmışlıklardan dolayı belki bir fikir beyan eden olur

Ilerde çocukların sakat doğma ihtimali varsa kesinlikle evlenme sonuç olarak bunu bilerek yapmak doğacak olan çocukların vebalini almak demektir

Yıl olmuş 2021 hala akraba evliliği düşünenlerin olması tuhaf.

merhaba annemin babamın akraba evliliğinden dolayı görme kaybı gece körlüğü ve işitme kaybı durumu yaşıyorum genetik testi yaptırdım anne babadan gelen gen bozukluğu babaanne yaşıyor ama hakkımı helal etmiyorum ve rahmetli dedenin zoruyla evlenmişler bunların zihniyeti yüzünden olan bana oldu akraba evliliğinden uzak durun çevremde akraba evliliği kelimesi duyduğum an tepkimi koyuyorum

Kuran anda net şekilde yazıyor yakın akrabalarla evlenmemiz yasak yüce Allah yasaklamış isteyen evlenir sonuclarına katlanır kimler olduğuna bakın

Adı üstünde akraba evliliği.

dünyada başka kadın başka erkek mi bitti ne akrabası ya sizi evlendirmek isteyenlere kesinlikle karşı durun

21.yüzyılda akraba evliliği devam ediyor. Çok acı bir durum sakın evlenme arkadaşım. Bir tanıdığım 20 yıl önce akraba evliliği yaptı. Bunlar zengin aileler ve para dışarıya çıkmasın diye yapılan bu akraba evliliğinde iki bebeğini toprağa gömdü. Şimdi boşandılar bebekler yaşamadı.🙁

Peygamber efendimiz akraba evliliği yapmış hiç bir sakıncası yok bende akraba evliliği yaptım 1 çocuğum var maşallah turp gibi

Sametbey55

Pergamber efendimiz ilk eşi Hz. Hatice öldükten sonra 11 evlilik yapmış. Bu kadınların hepsi kocası ölmüş yani dul kadınlardi. Şimdi sende 11 evlilik yapacak misin?😂

Benim çevremde iki akrabam var daha önce akraba evliliği yapmış.. Birinin iki diğerinin üç çocuğu var ve hepsi de sağlıklı bireyler çok şükür herhangi bir sağlık sorunları yok.. Yani evet akraba evliliği bir risk teşkil ediyor çocukları engelli doğan da var sağlıklı doğan da.. Şahsen ben biraz soğuk bakıyorum

Akraba evliliklerinde engelli cocuklarin dogdugu orta koyulmustur.Bilim bize bunu anlatmaktadir.Akraba evlilklerinde engelli bireyler dogmamasi ,birdaha dogmayacagi anlamina gelmez.Yapilan bilimsel arastirmalarda ,bu evlilikleden kusaklar icerisinde muakkak engelli bir cocugun dogacak olmasi.Ornegin evlilik yapildi cocuk dogdu saglam sonra o buyudu oda evlende onunda cocugu saglikli dogdu,sonra o da buyudu evlende ama dogan cocuk engelli dogdu.Bu bize kusaklar arasi akraba evliliklerini gosterir.Yakininizda engelli bir birey varsa kusaginda muakkak bir akraba evliligi vardir.Ceremesini sen cekiyorsundur.

İstisnalar kaideyi bozmaz ama akraba evliliği çocukların ileride hasta dogmalarina sebebiyet verebiliyor.
Bunu da tıbbi ya da temel biyoloji derslerinde anlatıldığı sekilde yazmak isterim
Bir ailede diyelim ki seker hastalığı var ki genelde genetik geçiş söz konusudur diyabette
Şimdi benim.annem diyabetse ben diyabet olmasam da taşıyıcı olabilirim
Ayni şekilde misal teyzemin oğlu da diyabet degil ama aileden taşıyıcı
Biz evlendiğimizde cocugumuzun diyabetli olma ihtimali yüksek çünkü iki taşıyıcı bir araya geldiğinde o genler vesilesiyle kişi hasta olabiliyor
Mesela ben böbrek nakli oldum ve cocukken ortaya çıktı
Hastalığım genetik geçişli nadir bir hastalikmis ve benim annem babam kardes çocukları
Yani en bariz örnek kendi hastalığım ve ömrüm doktorlar ve hastanelerle gecmek zorunda, yasam kalitem normal sağlıklı bir insandan daha düşük oluyor. En basiti şu pandemide 1 senedir evdeyim, bagisiklik sistemim yok denecek kadar zayif kullandigim ilaçlardan
Ve is yerinden devamli cagriliyorum hep bu hastalık kapma ve sagligimi kaybetme riskiyle stres altindayim
Yani akraba evliliği yapıp saglikli çocuğu olanları örnek gösterip bir sey olmaz evlenin demek bana bile bile lades geliyor
Kötü örnek örnek degildir diye bir laf var, elbette cocuklari saglikli olanlar kötü örnek degil ama kendini bile bile neden atese atip gelecekte sahip olacağınız çocukların saglik sorunu yaşamasına zemin hazırlayasiniz ki?

Merak etmeyin akrabanizdan daha cok sevecek birini bulur evlenirsiniz.En azindan vicdaniniz rahat olur...

usomer

Bende Nihat hatipoğluna sorulan soruları görüp böyle diyorum ama değişen bir şey olmuyor

Benim hayatım bu yüzden söndü kan uyuşmazlığı şuan skolyoz pulmoner hipertansiyon solunum yetmezliği hastasıyım işkence ile yaşıyorum uzak durun evlilik öncesi kan testleri de yapın uyumluluk yoksa reed et

Merhabalar, Aileler arası genetik bir hastalık varsa akraba evliliği sonucu bu hastalığın çocuğa geçmesi yüksek bir ihtimal yaratabilir. Tamamen genlerle alakalı bir durumdur, akrabanız olmayan biriyle evlenseniz dahi o kişinin ailesinde genetik hastalık olsa bile bunun çocuğunuza geçme ihtimali oluyor akraba evliliklerinde bu ihtimal biraz daha yükseliyor. Akraba evliliği yapmış sağlıklı çocukları olan örnekler çevremizde illaki vardır. gel gelelim 2021 yılında bu hastalıkların teşhisleri ve tedavileri anne karnında olabiliyor. tamamen genlerle alakalı ve birazda şans iyice düşünülüp alınması gereken bir karar. Allah yardımcınız olsun

Üst Alt