Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akşamları ışığa hassasiyet neden oluşur?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
172
Reaksiyonlar
102
Miyop+astigmatım var. Göz numaram 1.5 ama artık üni de orta sıralardan bile tahtayı seçemez oldum. Sanırım göz numaram arttı fakat birkaç aydır akşamları araba sürmek çok zor oluyor. Far ışıkları gözüme batma hissi uyandırıyor. Neden böyle birşey gelişmiş olabilir?

yüksek astigmat ya da ışık hassasiyeti keratokonus ile alakalı olabilir sorunu burda değil göz doktorunda arasanız daha sağlıklı olur gibi

Ayrıntılı bi göz muayenesi yaptırmalısınız. Astigmattan glokoma, keratakonusa kadar herşey olabilir.

ben de olmayan bi katarak kaldı :p
muhtemelen gunes (ışık) alerjisi olabilir. gozluge bi filtre eklenir çözülür.

çözüm doktor

Libertarian Cevabınız için teşekkür ederim.
Hocam bugün dr a gittim. Devlet hastaanesine. Gözzümde miyop değişme yok astigmat artmış ama derecesini söylemedi. Raporu aldım gözlükçüye gittim. Adam bu imkansız dedi ve sustu. Daha önce annemdede oldu. Gözüm 1.25 numara astigmat artışı var dedi. Astigmat bu kadar hızlı artmaz dedi. Ve doktorun yazdığı numaralı camı gözümün önüne tuttum ve hiçbir şey görmüyorum. Sanki gri ekrana bakıyorum. Yani yanlış numara yazılmış. Şimdi üniversitede prof. a gözüküceğim.
Işığa hassasyeti dedim dr a. Sorunu anlattım, öyle şey olmaz dedi. Yüzüme bile bakmadı. Bakalım prof ne diyecek.

şeker hastalıgı varsa cok fena etkiliyor bilgin olsun. kendimden biliyorum.

Benim de bir ara ışığa karşı hassasiyetim vardı.Akşamları otomobil kullanırken çok yoruluyordum.

Vtecll bende sorun astigmattanmış. miyop 0,5 fakat astigmat 1,25 derece artarak 1,5 olmuş. Yani göz derecem baya artmış. Astigmatta göz hassasiyeti oluşturabiliyormuş.

Bende de miyop için lazer operasyonu sonrasında 15 gün kadar ışık hassasiyeti olmuştu, bir ampül ışığı bile çevresinde geniş halalerle koca bir leğen büyüklüğüne ulaşıyordu. Doktor önceden belirtmişti durumu ve 15 gün gece araba kullanmamıştım.

Üst Alt