Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alerjik rinit için ne önerirsiniz?

fringe

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
1
son iki senedir,alerjik rinit başladı.Boğaz kaşıntım,burun akıntım ve hapşuruk krizlerinin ardı arkası kesilmiyor.Şimdilerde avil hap kullanmaya başladım.Kesiyor biraz ama inanılmaz uyku ve halsizlik yapıyor.Ayrıca yediklerimden tat alamıyorum.Alerjik rinit için ne önerirsiniz?

tşk

Ben Hıtrizin kullanıyorum, uyku vermesin diye gece yatarken içiyorum. Avil kadar uyutmuyor yine de :)
Geçmiş olsun.

@elif kutlay @Sema @gaziantep27

tşk.
testleri zaten yaptırdım hastanede.Kolarımdan test yaptılar.Alerjim olan şeylerin sayısı çok fazla ve günlük hayatın içinde heryerde olan şeyler uzak durmak veya sakınmak biraz zor bu nedenle.Bir ilaç var yurtdışından geliyor ama çok pahalı bir iğne.doktor onu reçeteledi ve rapor çıkardı.ama kesin tedavi edicek diye birşey yok,etmeyede bilirmiş..biraz şans işi ve tedavi 3,4 yıl sürüyor.Kesinliği yok ama..bunun dışında hergünüm malesef çok kötü geçiyor,bazen uykumdan inanılmaz bir damak kaşıntısıyla uyanıyorum gecenin bir yarısı , damağımı kaşımak için kedi gibi tıslıyorum millet ne yapıyor bu diyor..burun akıntısı hapşuruk :(

Cok gecmiş olsun aynı hastalıkdan bendede var bır arıfe temızlık yaparken kırız halınde hapsırık goz akıntısı kasıntı olarak başladı capa tıp fakultesıne gıttım bende ılac verdıler fakat asla çözumu yokmus sonbahar ve ılk baharda azıyor hapsırınca bogazımda tahrıiş oluyor sesım grıp halınde devamlı zor bır hastalık rabbım yardım etsım tım haslara

Öncelikle hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Aynı rahatsızlık annemdede var, kendisi doktora gitti, kesin bir tedavisi yada ilaç yok. ilkbahar ve sonbahar aylarında çok dikkatli olacaksınız, parfüm ve benzeri şeylerden kullanmayın. diğer arkadaşların söylediği gibi tedbirinizi alın. Rabbim hepinize şifa versin.

Buraya yazmak için bir süredir bekliyordum.

Son 5-6 yıldır alerji ilacı kullanmadan yaşayamaz duruma gelmiştim. 1 gün içmesem günü kurtaramıyordum. Bu yıl tahlil yaptırdığımda , kan değerlerimin yerlerde süründüğünü gördüm. Hemoglobin, B12, Demir, Kalsiyum, D vitaminim çok düşük çıktı. Troidlerim de biraz yavaş çalışıyormuş. Kas ağrılarım, yorgunluğum, mide sorunlarım çok fazlaydı. Bu sonuçlara bakarak Gluten hassasiyetim (Çölyak değil) olabileceğini söyledi doktor.

Ve Glutenden uzak beslenme şekline geçtim. 3 aydır alerji hapı kullanmıyorum, çünkü ihtiyaç duymuyorum :) Migrenim de azaldı. Bir süre de GAPS diyeti uygulamayı düşünüyorum.

Alerjik riniti olanlara tavsiyem, bir süre bu diyeti deneyip sonucuna baksınlar.

Bende toza karşı alerji vardı. ilk 4 ay haftada bir sonraki 2 sene de ayda bir olmak üzere bundan vuruldum. şimdiki fiyatıyla tahminen 300-400tl den aşağı değildir.

Özel hastanede göğüs hastalıkları bölümünde doktorun odasındaki buzdolabına koyuyorlar sen her gittiğinde içinden biraz çekip iğneyi vuruyolar. allegro firmasıydı hatırladığım kadarıyla. bana da geçmez dediler ama %80 azaldı benim sorunlarım 7-8 yıl oldu üzerinden geçeli şimdi sadece yılda 1 -2 defa gözlerde sulanma burun akıntısı ve tuhaf bir hapşırık olduğunda hap atıyorum zaditen gibi düzeliyor Allah'a şükür.

Merhaba aynı rahatsızlık 9 yıldır bendede var, haplar hiç fayda etmiyor, sadece burun spreyleri etkili oluyor çok çeşit sprey var ama genelde içerikleri aynı ve gerçekten etkili .

Sabah akşam 2 şer defa sıkıyorum 3 gün kadar etkisi sürüyor eczaneden isteyin reçetesiz alabiliyorsunuz.
herkese geçmiş olsun.

Öğrenciyken alerjik rinit yaşadım. Burnum komple tıkanırdı, hiç nefes alamazdım. Doktor ilaç yazdı, ilaç depresyona soktu beni. Bir faydasını da göremedim. Sonra hayat tarzım değişti. Öğrenciyken pis, güneş görmeyen tozlu odalarda yaşıyordum. Eve çıkınca bir nebze rahatladım. Güneş gören bir eve taşınınca hepten geçti. Şimdi sadece grip olunca burnum tıkanıyor. Hayat tarzımızı değiştirmemiz gerekiyor bu hastalıkla mücadele etmek için.

Burnumda kuruluk var daima dalman kullanıyom çok iyi geldi alerji içinde faydalı 5günlük damladan değil

Kullanın bana dua edin ☺️

Konıdan zaman epey geçmiş ama yinede yazdım lzm olur Sana kesin çözüm bende aynısı oldum çok beklemişsin KBB ye gidip verdiği burun spreyini devamlı kullanmalısın mometix kullan günde iki buruna birer kez çek anti psikozun yan etkisiyle bende de oldu zalim psikiyatri ilgilenmedi benle nezle yle ilgimiz yok dedi geçmiş olsun sen bitki kullanma ve burnunda şimdi tıkanmıştır onada iyi gelir mometix

merhabalar geçmiş olsun, desmont tablet aksamları 1 tane. avamys sprey ilk 15 gün sabah aksam, sonra günde 1 kere. kullanabılirsiniz

Üst Alt