Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alzheimer hastası olan annemde 4 ayrı yatak yarası açıldı!?

ffilizz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Siteye yeni üye oldum ve doğru yere mi yazıyorum bilemiyorum. Annem ileri derecede alzheimer hastalığından dolayı yatağa bağımlı. Son bir aydır yatak yaraları oluştu ve ne kullandıysam geçmedi (havalı yatakta yatıyor). Doktora gittim, bu ay sonu hastaneye yatış verdi. Ne kullanırsam kullanayım, yaraların içleri temizlenmeden iyileşemezmiş, 1-2 gün yatırıcam dedi. (4 adet yarası var. Kalça kemiklerinin sağında ve solunda iki tane siyahlaşmış, belinin alt ķısmındaki siyahlaşmış ve kalçasının alt kısmındaki ceviz büyüklüğünde delik şeklinde) 1-2 günle bitecek bir işe benzemiyor. Çok yaşlı ve şeker hastası. Çok korkuyorum, temizleme şekli nasıl oluyor? sizce annem için riskli midir? Yaptıran arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

Çok geçmiş olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Teşekkür ederim, Allah hepimizin yardımcısı olsun

Merhaba,
Yatak yarasını kazıyarak temizliyorlar, plastik cerrahi yapmıştı bende, eğer ki çok ilerlemişse farklı yerlerden doku alıyorlar ve bir ekleme işlemi yapıyorlar. Sonraki aşamada baskı almamasına, bakıma ve beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Özel bir merhem ya da benzeri bir şey kullanılacaksa önce doktora danışmanızı tavsiye ederim, kendi tecrübelerimle bulduğum birkaç ilacın etkisini gördüm, ancak herkeste farklı bir iyileşme süreci ve etkisi var. Birkaç gün olarak düşünmeyin. Biraz meşakkatli ve sabır gerektiren bir süreç, şeker hastalığı nedeniyle biraz daha uzayabilir.
Bunlar dışında, oturması için havalı minder ve kaliteli bir havalı yatak olması süreci sizin açınızdan kolaylaştırır.
Merak ettiğiniz bir şey olursa, daha ayrıntılı şekilde anlatmam gereken bir şey varsa özel mesaj yoluyla ulaşırsınız.
Çok geçmiş olsun, şifalar diliyorum.

Üst Alt