Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ameliyat sonrası derinin kapanmaması sorunu yaşıyorum. Ne yapabilirim?

meyhaneci

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba herkese. konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. ben 2018 ocak ayında kıl dönmesi ameliyatı oldum. ancak kuyruk sokumunda çok hareketli bir bölgede olduğundan 2-3 cmlik açık kaldı. sürekli pansuman yapmak zorunda kalıyorum. ruh sağlığım hiç iyi değildi şimdi daha çok bozuldu. her şeyden çekinir oldum. yok mudur kapatmak için bir çözüm?

meyhaneci
Cok geçmiş olsun kantaron yagını arastırın birde ozon tedavisi işe yarayabilir..

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kapanmayan yaralar için plastik cerrahiye görünmekte fayda var.

teşekkür ederim. kantaron yağı hapı mı yoksa ot olarak kaynatıp içecek miyim? istanbul'da ozon tedavisi var mı?

meyhaneci
Birçok nedeni olabilir, örneğin pansuman öncesi kullanılan antiseptikler, yarada bulunan enfeksiyon,şeker hastalığı... Ameliyatı yapan hekimle görüşün

kapanmayan ameliyat yarasi icin kantaron nanesi:rolleyes:yahuu insanlara fayda diye niye yanlis yonlendirirsiniz. kapanmayan yarayi dahada berbat edip surunuceginize doktora gitmek zormuki. insanlara tavsiye verirken en azindan empati....

hocam bence ilk önce nedenini öğrenmeden bir şey kullanmayın derim ben..ama kapanmayan yaraların 1 numaralı nedeni şeker hastalığıdır benim bildiğim ve uzman bir doktor tarafından muayene olup ona göre tedaviye başlayın..geçmiş olsun..

Medikalcilerde gümüş yara pedi var onu kullanın mulaka faydasını göreceksiniz.

açık yaranın kapanmaması

merhaba herkese. konuyu yanlış açtıysam şimdiden özür dilerim.

ben 2018 ocak ayında kıl dönmesi ameliyatı oldum. yarayı açık bırakma yöntemiyle. yara kapanmadı. maksimum 3 cmlik bir alan gerginlikten dolayı kapanmıyor. tabi haliyle akıntı ve koku yapıyor. istediğim bir yere gidemiyorum, bazen çok kanıyor. kan rengini göstermeyecek pantolon giyiyorum, bez ve pansuman koyuyorum. çok sıkıldım bu durumdan. ancak spor kariyerim var onu da yavaşlatmamam gerekiyor. yani ara vermemem gerekiyor. çok hızlı bir şekilde, ameliyatsız bir biçimde iyileştirme yöntemi var mıdır? kolajen, gümüş kalemi ve tozu ve de gelfix denedik ama gerildiği için kapanmıyor.

saygılarımla.

peki şöyle bir şey kafama takıldı. uzun süredir açık yaram. yine de işe yarar mı? ya doku öldüyse?

limber flep ameliyatı nasıldır

merhaba benim 2 senedir kapanmayan kıl dönmesi ameliyat yaram var. 1,5 cm açıklığında. geçen hafta hastaneye gittiğimde limberg flep yapılacağı söylendi. bu yöntem nasıldır? ne kadar süre sonra spor yapabilirim? idmanlara girmem gerekiyor. vücut geliştirme yapıyorum. teşekkür ederim herkese.

meyhaneci,
Kardeşim bu operasyonu yaptirmadan,eczaneden tremcyn deri merhemi al ve bunu yaranın üstüne bolca uygula,bu merhem senin bu yaranı kapatacaktir.
Benimde kasıktan yaptıklari anjio sonrasi yaram kapanmadı ve plastik cerrahi ile bacaktan başka bir bölgeden yaranin ustune parca transfer ettiler,ama yara yine kapanmadi.
Akabinde bir tavsiye üstüne bu adı gecen kremi kullandım ve bi hafta gibi kısa bir sürede kabuk bağladi ve kapandi.
Bu arada sana bir tavsiyem daha olacak,şeker hastaliği yani diyabet hastalarinin yaralarida kolay kolay kapanmaz.
Biran önce açlik kan şekerini bir ölçtür,
Şayet böyle bir sorunun varsa diyabetini mutlaka kontrol altina al.
Tavsiyelerimi uygularsan en kısa sürede bu sıkıntıdan kurtulacağına inaniyorum.
Tekrar geçmiş olsun.

meyhaneci,
Kardeşim yukarida anlattiklarima ek olarak benim kapanmayan yaram yüzünden 4 ay hacettepede yattim ve plastik cerrahi operasyonunuda orda geçirdim.
Ama,yara yine kapanmadi.
Hacettepe beni o halimle taburcu etti,
Benim yaramda aynı seninki gibi akıntı ve koku yapiyordu,üstelik benimki arter damar üstündeydi.
Sana tekrar tavsiyem,bu trimcyn deri merhemini mutlaka dene.
Ben onun sayesinde kurtuldum.
Bu merhemin içinde gümüş var ve bu gümüş sayesinde yaralar erken kabuk bağlayip kapaniyor.
Tekrar geçmiş olsun,gelismeleri burdan bildir.

Kuyruk Sokumunda Kıl Dönmesi

Benimde Kuyruk Sokumunda Yara vardı 5 krş boyunda meğer kıl dönmesiymiş işte temizlediler o bölgeyi bide kenarlarındaki kılları cımbızı kaynatıp alki mikroplar ölsün tekrar bulaşmasın oraya dedi şimdi sorum şu bir daha o bölgede kıl çıkmıcakmı yani temizlediler ya ben sadece yaranın etrafını koruyacam dimi bide her gün pansuman yapılcak o yuzden bantlı bezle sargılı 2.pansumana girmeden duş alsam duş almanın yaraya bi zararı varmı su ile temas ederse bişey olurmu ilginiz için teşekkürler.

Kıl dönmeleri bazen tekrarlayabilir. bu tür operasyonlardan sonra iltihap görülebilir. hijyene ve kişisel bakıma dikkat edilmeli. yaranın kapanmasında uzun bir süre geçerse önce dr.la görüşmelisiniz. sürtünmeye neden olmayacak rahat kıyafetler tercih etmelisiniz. yaranın üzerine yatılmamalı, şeker ve enfeksiyonlar yaranın iyileşmesini geciktirebilir. Dr. tavsiyesi dışında bitkisel ürünler ve ilaçları açık yaraya kullanmak yanlış pansumanlar açık yarada daha etkilidir.

Üst Alt