Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotik ilaç kullananlarda kan tahlili ile karaciğer enzimlerinin durumu!?

dustypages

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
98
karaciğer enzimleriniz kan tahlillerinde nasıl çıkıyor.özellikle alt yüksek çıkıyor mu ?

@OğuzHan112

oğuzhan bey alt enzimim yüksek çıkarsa ast ve ggt normal çıkarsa doktor sadece alt yüksekliği için ilacımı değiştirebilir mi.ben şu anki ilaçlarımdan çok memnunum ama biraz karaciğere fazla yükleniyor gibiyim

@dustypages,

SElam,

Hocam karaciğer enzim yüksekliği her zaman antipsikotiklerle ilişkili olmayabilir.

Bu enzimler, obezite, yüksek şekerli ve karbonhidrattan zengin bir diyet nedeniyle de olabilir.

Benim karaciğer hem büyümüş hem de yağlanmıştı. Hatta ağrı bile yapıyordu. Şimdilerde beslenmeme dikkat edip biraz da kilo verdim ve durumum daha kabul edilebilir seviyelere geldi. (sigarayı da bıraktım)

Geçmiş olsun.

clonex kullandığım zaman haftada bir bazen 2 haftada bir kan veriyordum. şimdi rexapin kullanıyorum benden hiç kan tahlili istenmedi. ben kendimde hiç gidip kan vermedim valla.

burada sonuçları paylaşamıyorum fakat açlık şekerim 85 tokluk şekerim 106 folat ve fosfor eksik onun dışında bütün sonuçlarım normal

@Ahmet T,

umarım bir daha o ilacı kullanmak zorunda kalmam. 800mg 2 yıldan fazla kullandım. benim için çok zor bir ilaçtı. tabi dönem olarak zor bir dönemdi

doktor en etken ilaç bu dedi değiştir dedim ilacı değiştirmedi

bana da ekt yapacakları zaman , ben başka ilaç deneyin ekt yapmayın demiştim. doktor bana bu ilaç bu hastalıkta kullanılacak son ilaç bu zaten demişti.

Üst Alt