Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aranızda sakrum (kuyruk sokumu) tümörü ameliyatı olan var mı?

Apo1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Kısa bir süre önce burada bir konu açmıştım iğneden ötürü siyatik sinir zelenmesi diye, ben öyle düşünüyordum . Durum daha farklıymış.Sakrumda 3 cm kitle 2 ayda yaklaşık 10cm ulaşmış ve sol ayağımdaki , kalçamdaki arıların sebebi buymuş.
Acilen ameliyata alındım ve kemiğin ve tümörün bir kısmı da alındı.Daha önce skolyoz ameliyatı olmuştum ve 26 olan vida sayısı bu ameliyat sonrası 30'a ulaştı :( Ameliyatım iyi geçtiğini söyleyebiliirim ağrılarım azaldı , sadece sol ayağımın baldır ve alt kısmında ağrı ve uyuşma devam etmekte.Kitlenin hepsi alınması risk taşıdığı için iyeleşme sürecini beklemekteyim kemoterapi için. Aranızda sakrum tümörü ameliyatı olan varmı ? Sonrası veya öncesi sinirlerde his kaybı yaşayan var ise yazabilirmi?

Merhaba Apo1. Yeğenimin kuyruk sokumunda sakrumda tümör var. Doktorunuz kimdi. Size bazı sorularım olacak.İrtibata geçebilirmiyiz?

ores

aynı dertten muzdaribim sanırım. peki sonrasını anlatabilir misiniz?

demi

Ameliyat olduğumda tümör siyatik sinir ve bazı sinir köklerini kapladığından ötürü tümüyle alınmadı sinirlere dokunulmadı.Riski vardı şöyleki , gaiita ve idrar kontrolünü yitirebilir, belden aşağısında felç kalabilirdim. Ameliyatıım dediğim gibi iyi geçti. İstanbul'da daha önce beni ameliyat eden Murat Bez. yaptı. Şuan tedavim devam etmekte ve benim Sakrum daki Seminom kitle metastaz olduğu için 4 kür Bep kemoterapi almaktayım.Ameliyattan önce belden aşağı sol bacağımda kısmı felç yaşıyordum kuvvet kaybım ileri dereceydi.Fakat ameliyat sonrası tümör basısı ortadan kalkınca sadece ayağımda kuvvet kaybı oluştu ve tedaviye devam etmekteyim.

Bendeki gibi bir durum yaşamamanız için, Kitle daha fazla büyümeden bir an önce ameliyat olmanızı tavsiye ederim. İlerlemesi sinirlere basıyı arttırabilir ve kalıcı hasar bırakabilir.

bağışlayın geç yazıyorum.problem bende spor yaparken ortaya çıktı. tabikide spor sebep olmadı. önce sol kalçamda ince bir ağrı oluştu önemsemedim. sonra giderek artmaya başladı hemen doktora gittim. birkaç tahlil röntgen sonucunda sakrumda kitle olduğu söylendi. bu sıralarda yürüyorum fakat bacağım üşüdüğü zaman bacağımın üzerine basamıyorum kilitleniyor hareket etmiyor. bastığım zaman da inanılmaz bir ağrı oluyordu. daha sonra kapalı biyopsi yaptılar ve biyopsi sonucu belli olmadı açık biyopsi yapacağız dediler. yine sonuç belli olmuyor dediler. şuana kadar gittiğim doktor ortopedi bacak uzmanı falandı. bize, biz anlamadık siz en iyisi onkoloji doktoruna gidin dedi. bu süre boyunca yani biyopsi sürelerinde artık yürüyememeye başladım yani yataktan kalkamaz hale geldim. yataktan kalkamıyor ve bacağımı kesinlikle kıpırdatamıyordum çünkü kramptan daha ağır bi ağrı oluyordu bacağımda. bu arada bacağım dediğim sol kalça ve diz arası bu problemleri yaşadım. onkoloji bölümüne gittik bize son bir biyopsi olacağı söylendi ve göğüs doktoru göğsümün ortasında bulunan tümörden parça aldı. doktorumuz timik karsinom olduğunu düşünüyoruz dedi ve ona göre kemoterapi ilacı vereceğiz dedi. kemoterapi alıyorum şuan yavaş da olsa düzeliyor bacağım. biraz uzun oldu kusura bakmayın. merak ettiğim sizde de böyle şeyler oldu mu?

Selam bende sakral da kitle tanısı ile hastaneye yattım iyi huylu olduğu söylendi benim durumum da olan başka arkalarında durumlarını merak ediyorum süreç nasıl acaba

Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar yorum yapabilirse çok faydalı olur

Bende 2017 temmuz ayında sakrumdan dev hücreli tümör ameliyatı oldum. 1 yıl geçti tekrar üremiş denosumab önerdi doktor şuan ilacı araştırıyorum sinirlere çok yakın o yüzden cerrahi önermiyor doktorum.

Bende sakrumda tümör vardı. Kordoma teşhisi kondu. Tümör 10 cm capına ulaşmıştı. Artık bacaklarımda falan aşırı ağrı ve uyuşma oluyor. Geceleri uyuyamıyordum. Bulunduğum şehirdeki üniversite hastanesi hocaları sinirlere yakın bir bölge ve ameliyatın riskli olduğunu söyleyip bana bir isim verdiler. Ameliyat oldum sinirlere bir zarar olmadı şükürler olsun iyiyim, kurtuldum. Ameliyatı yapan hoca Sedat Dalbayrak isminde ve şu anda İstanbulda Okan Üniversitesinde bulunuyor. Herkese çok geçmiş olsun zor bir süreçti. Aynı sorunu yaşayanlara inşallah faydalı olur.

Slm sakral kitle ameliyatı olan Veya olmayan Benimle iletişimi geçebilir mi

Pınar Hanım ben bu bölgeden ameliyat oldum yukarıda detaylı bilgi yazdım ama merak ettiğiniz konu varsa bu platformdan da yardımcı olabilirim. Başka ulaşma kanalı var mı bilmiyorum siteyi de pek bilmiyorum.

Merhaba bende kuyruk sokumunddan ameliyat oldum, iki ay önce kemiği çıkardılar

Telefonum:
0536 433 42 82
Sormak istediğinizi watsapp veya telefondan sorabilirsiniz. Çünkü bu hastalık ağır ve insanı epeyce sarsıyor. Nadir bir hastalık olduğu için pek bilen de yok. Bu yüzden elimden geldiğince yardımcı olmaya calışırım.

Iyi bir doktor ameliyat yapmazsa tümörü kesiyor tam çıkaramıyor tömör hızla büyüyüp başka bölgelere de sıçrıyor benim başıma geldi

Oysa tümörü parçalamadan almak gerekiyormuş

Annem ,RCC ( böbrek kanseri) metastazına bagli sakrum tümörü ameliyatı oldu. Sinirlerin yoğun olduğu sol taraf bırakıldı . Ameliyat öncesi kramp şeklinde şiddetli sol ayak ağrısı çekiyordu.Ameliyattan sonra 3 ay kadar şiddetli ağrısı olmasa bile oturamadı ve yürüyemedi. Son MR görüntüsü ile tümörün büyüdüğü tespit edildi. Şimdi geceleri şiddetli ağrıları var. Sol ayakta güç kaybı olmaya başladı. Ikinci bir ameliyat olmalı mı? Bilgisi veya tecrübesi olan varmı. Ankara çevresinde önerebileceğiniz hekim var mı?

Mrb, ilk ameliyatımızı özelde yaptırdık. Umudumuz vardı iyileşmeye yönelik fakat umdugumuzu bulamadık. Hoca nin ismini alabilirmiyim.

Yorumlarınızı okudum ; gecmis olsun öncelikle. Allah yardimciniz olsun .Gercekten agir bir rahatsizlik.Sizin durumunuz nasil ve tedavi sureciniz ne durumda. Nasıl devam etmeliyiz. Ağrı bantlarına geçmek istemiyoruz.

Hoca İstanbul’da ben de orda oldum iki ay oldu prof Bülent düz

Benim tümör alındı ama damarları kaldı sinirde zor ameliyattı yürümem de sıkıntı yok ama ağrılar daha arttı ilaç alıyorum zamanla geçer diye Ümit ediyorum sizin gibi çok araştırdım kaç yıl sizin anne kaç yaşında

Annem 61 yaşında. Mayıs ayında bobregı alındı. Temmuz ayında sakrum ameliyatı.Önce belden , 3 gün sonra karından girildi . Büyük ve küçük abdestini tutabiliyordu. Sevincimiz bu yöndeydi. Şimdi aşırı kabızlık var. Kanser için akıllı ilaç alıyor. Cybr knife uygulandı kanserli bölgeye. Büyüme devam ederse ikinci bir ameliyat olması gerekecek .

Özellikle geceleri aşırı ağrı,özellikle sol baldirdan ayak tarak kemiğine kadar. Saatlerce masaj yapıyorum.

Sizin sakrum komplemi alındı? Karın bölgesinden de giriş yapıldımı? Abdest tutma durumu nasıl ? Birde ilk ameliyat mı , yoksa ikinci mı?

Ben Antepliyim burda gitmedik doktor koymadık bana da aynı idrar büyük abdest tutamama bilekte güç kaybı olacağını masada kalırsın diyen de oldu benim ilk ameliyatım bu bende ameliyattan önce çok kötü kramplar girerdi hiç dinmeyen ağrılar ben bu ağrılara alışmıştım çünkü büyüme yaptığı için ameliyat oldum tömür siniri sucuk gibi sardığı için hepsi alınmadı damarlar kaldı üzerinde yoksa ayağımı kaybedebilirdim yine kramplar giriyor ama çok şiddetli değil ama ağrılar daha arttı benimkisi belle kuyruk sokumu ağzından açıldı

Sizin ki kötü huylumu kaç yılda böyle oldu kitle sizin doktorun ismi ne acaba

Ameliyattan sonra benim öyle tuvalet Sıkıntım olmadı sizin gibi burda bir arkadaş var oda bu hastalıktan bizim gibi ameliyat öncesi sonrası uzun uzun konuştuk oda ilk olmuş Mersin’de kitleyi parçalamış ikinci kez İstanbul’da olmuş tabi zor olmuş oda biraz tecrübeli bir arkadaş insanın derdi oldumu arıyıp buluyor

Ameliyattan sonra benim öyle tuvalet Sıkıntım olmadı sizin gibi burda bir arkadaş var oda bu hastalıktan bizim gibi ameliyat öncesi sonrası uzun uzun konuştuk oda ilk olmuş Mersin’de kitleyi parçalamış ikinci kez İstanbul’da olmuş tabi zor olmuş oda biraz tecrübeli bir arkadaş insanın derdi oldumu arıyıp buluyor

Biz Ankara' dayız. Ameliyatı Bursa'da olduk.Ufuk Aydınlı hocanın ismi. Çok araştırdık.Tümör Büyüme yapmasa iyileşme sürecine girmişti.

RCC tümörü 4. Evre kanser . Kemoterapi ye cevap vermiyor. Akıllı ilaç kullanıyor. Annem 1 ay icinde yuruyemez hale geldi.Önce bobrek kanseri teşhisi sonra sakrum metastazi teşhisi konuldu.3 ay icinde hem sol bobrek ameliyatini hemde sakrum ameliyatini oldu.Hacettepe onkolojide takibini yapıyoruz. Yürüyemez durumda olması ve ağrılari hastaneye gidip gelmeleri zorlaştırıyor.

İkinci ameliyat tek seçenek gibi görünüyor şu anda. Ikinci kez ameliyat olan arkadaşla iletişime geçebilir miyiz. Şimdi durumu nasıl?

Verim ama onun ameliyatı yanlış olduğu için kanamalı bir ameliyat diye doktor parçalamış almış tekrar kapamış yani ameliyat yapamamış tekrar olmuş aynı ameliyatı siz Tlf yazın burda çok saçma mesajlar geliyor özelden insanlar dertlerine derman arıyor ben iletişime geçersiniz konuşuruz o arkadaşlada

mkilic

Ben ikinci kez ameliyat oldum. Şükürler olsun çok memnunum. Sıkıntım kalmadı. Yukarıda ayrıntılı bilgi yazdım. Ama doktorum İstanbul Tuzla'da prof. dr Sedat Dalbayrak. Alanında çok uzman.Evvela Allah'ın sonra onun sayesinde kurtuldum. Tabi tümörlerin cinsi ve sıçrama durumu da farklı oluyor.Telefon numaram yukarıda var arayıp veya watsaptan sormak istediğiniz olursa bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım. Rabbim herkese şifalar versin.

Rabbim tüm hastalara şifa versin sağ sakrumdan dev hücreli tümör ameliyatı oldum 2017 ve 2019 yıllarında şu an kontroller temiz geçiyor bir hasar da bırakılmadı iyi doktora denk gelinirse hastalar bu dertten zarar görmeden kurtulur diye düşünüyorum parayı düşünen çok doktor var piyasada genelde devlette çalışan doktorlara görünün derim. Ankara İbn-i Sina iyidir

Kıymetli arkadaşlar, geçmişte yazdığım gibi sakrumda tümör vardı ve sakrumun s2 bölümünden itibaren tümör tamamen alınmış, yok olmuştu. Sakrum da s2'den itibaren alınmıştı. Aradan 2 yıl geçti tümör s1 civarında tekrar nüksetti. Doktoruma henüz gitmedim ama sakrumun tamamen alınması gibi bir durum ortaya çıkabilir. Sakrumun tamamı alınırsa ne gibi sorunlara yol açar acaba, bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Yukarıda telefonum da vardı oradan da ulaşabilirsiniz. Herkese geçmiş olsun.

Babam 54 yaşında 1 sene öncesinde şiddetli bel ağrısıyla beyin ve sinir cerrahisine başvurduk ameliyat sonrasında PET çekilmesi sonucu sakrum bölgesinde parçanın kaldığı ve Kordoma teşhisi konuldu sonrasında onkolojik cerrahi bölümünde 2. Ameliyatımızı oldu ameliyatımız başarılı geçmişti. Şuan tekrar nüks ettiğini öğrendik ve biraz daha aşşağıda gluteus Maximus kasında yayılım izlendi ve leğen kemiğinin bir kısmının alınacağı söylendi. Leğen kemiğinin alınması ne gibi sıkıntılar yaşatır ? İdrar ve gaita tutma sorunu yaşarmı bu konularda bilgisi olan var mı ?

Üst Alt