Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Asatebulum kırığı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
ben 4 ay önce trafik kazası gecirdim ve asetabulum kırından ameliyat oldum celal bayar tıp fakültesinde doktorum güvenilir okçu ameliyat ii gecmiş diyolar ama ben 2 aydan beri özel yapılmış plastik afo içeride kullanıyorum dışarıya cıkırken telden yapılmış ayakkabı altına montalanmış bileyim düşmesin diye bi aparak var. Ama benim elimde emege sonuçu var anlamadıgım üç şeyde tanı yok diyor doktorumda sinir kopuklugu yok diyor ama ben bilegimi hiç yukarı cekemiyorum.Arkadaşlar ben hep böylemi kalıcam konuyla ilgili yorumlanızı beklerim
bak senin doktorunun sitesi var hepsini açıklamış Prof. Dr. Güvenir OKÇU
panik yapma, korkma, ama asetebulum kırığı en zor iyileşen bir kırıktır.6 ay hatta 1 yılı bulabilir.çünkü vücudun bağlantı yeridir, alt ve üst tarafları birbirine bağlar.benimde kırılmıştı, hatta parçalanmıştı.kurtarmaya çalıştık ama olmadı, total kalça protezi taktırdık .şimdi bir sorun yok.
selamlar.bende tam bu gece geçen sene bir trafik kazası geçirdim.sağ asetabulum kemiğim kırıldı.ameliyat oldum.şu an aksayarak yürüyorum.elektriklenmeli ve batmalı ağrılarım oluyor ara sıra.16 vida ve 2 plak takılmış.öğretmenliğe devam ediyorum.bana verilen raporda siyatik sinir lezyonu dediler.inşallah zamanla düzeliriz.Allah hepimize şifamızı versin...
18 ay oldu trafik kazasında sağ asetabulum kemiğim kırılalı ve ameliyat olalı.ben de önceleri ayağımı yukarı çekemiyordum Allaha şükür şimdi biraz daha çekebiliyorum.ağrılarım hala var,aksamam devam ediyor parsiyel sinir lezyonu oluşmuş.inşallah zamanla düzeliriz.ben de afo kullanıyorum ama ayak başmak ve tabanında müthiş yanmalı kesik acısı gibi ağrılar oluyor o zaman afoyu çıkarıyorum.fizik tedavi almıştım bu mayısta fizik hakkım yine doğuyor.inşallah yine fizik tedavi alacağım şifa niyetine.....
Bende 15 ay önce trafik kazasi sonucu sol asetabulumu kirdim parçalı kırık hemde.Kayseride ameliyat oldum.bnm ayrıca belimde kırıldı yaklaşık 4 ay yattım sonrasında fizik tedavi fln derken şuan yuruyebiliyorum ama kısalık oluştu.şuan hala agrilarim var tam anlamıyla bacagimi kullanamiyorum.5 dk yurusem yoruluyorum belim bukuluyor. Yatarken yana tam axamiyorum.yatarken kendime zor cekiyorum.düz kaldırma zor oluyor.nyse ankarada kontrole gittim .ordadki doktorlar kemik kaynamamis tekrar ameliyat dediler gerekirse protez.ameliyat yapan doolktora sordum yok ole bisey iyileşme var diyor kafa karıştı bizde.lan 15 ay olmuş daha kaynanamis kemik.ank doktorlar konyada MEHMET ARAZİ var dediler bunu o yapar dediler.tomografi de fln açıkça belli kırık kaynamayan yer.arkadaş bu doktorlara da ne diyecen biri olmamış diyor biri oldu dihor kime inanacaz.
Ve ayrıca asetabulum kötü bir kırık yeri.vücudumuzu tasiyan, yurumemizi saglayan kısaca herseyimiz ya ama işte kiriktan sonra pek iyileşme olmuyor.çünkü mükemmel bir yapı mükemmel bir kayganlık puruzsuz bir yüzey ama kirildiktan sonra o mükemmelliği yakalayamiyoruz.ve sonrasında doğasına aykırı kırılan yerlerin kaynaması kireçleme yapması ve kireclemeninde femur başına verdiği zarar ardından kaçınılmaz kazazedenin ki gibi total kalça protezi ameliyatı gerekir.ama tabi herkesin kırığı aynı degildir. Kırığın 1 cm yanda olması hiç bu kadar zarar vermeyebilir.veya tam tersi sinire zarar verip bacağı hic kullandirmaz .sonuç olarak arkadaşlar hayırda Allahtan serde Allahtan derdi veren Rabbim sifasinida mutlak verecektir.önce ondan sonra işin ehli doktorlardan umidimizi kesmeyelim.çünkü yapacak başka şeyimiz yok.
Aglasakda sizlasakta bu günler yaşanacak...
merhaba yaklaşık 1ay önce düşme sonucu sol leğen kemiğimde asetabulum kırığım var iki tane 3 hafta önce amelyat oldum bu hafta kontrollere gidicem ancak geçen gün ameliyatlı ayağıma bastım hiç bir güç alamadım ayağımın sağ tarafın devamlı uyuşuk durum da biraz moral bozucu
bu durum nekadar devam eder
bir de askerlik yapmadım buna engel olur mu
herkez özürlü raporundan bahsediyor tahminen ne oranda çıkar ve ne işime yarar
yardımcı olursanız çok sevinirim herkeze geçmiş olsun teşkkür ederim şimdiden
Şubat 6 2022 de kaza geçirdim parçalı asatepulum kırıkları meydana geldi bundan dolayı iç kanama kas kesilmesi sinir kesilmesi meydana geldi 3 ay yatakta yattım 3 aydan sonra destekli yürüdüm ve 6 ayda sekerek testeksiz yürümeye başladım amelayatim çok başarılı olmuş kaç tane doktora gittim doktorum Mehmet Ali acar di Konya'da
Bu aşamada uyuşma his kaybı güç kaybı ve ağrılarım oluyor tabi 2 3 hareket kısırlığım var şimdi engelli raporuna başvurdum sonuç ne olacak bilmem ama doktorumun dedi bana ben 6 ayda çok çabuk toparladım bana 1 yılı bulur demişti şimdi raporluyum ama muhtemelen gelecek ay çalışacak 12 saat nasıl olacak bilmem artik
Bende trafik kazası geçirdim asetebulun kırığı için ameliyat oldum merak eddigim şey Trafik sigortasından tazminat aldın mı
Mayıs 18 2023 de Trafik kazası sonucu asetebulun kırığı oldu ve ameliyat oldum.
Trafik kazası geçirip aynı durumda olan varsa trafik sigortasında tazminat aldınızmı avukata vermeye degermi birde bu kırığın iyileşme süresi nedir