Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücret 2025 Ocak itibariyle ne kadar olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

456

Emektar Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
72
24 Aralık 2024 güncel:

Reis çalışanı enflasyona ezdirmedi, kendisi ezdi:

3. ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI SONA ERDİ

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, saatler 11.30'u gösterdiğinde 3. toplantısına başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda yine bir rakam telaffuz edilmedi. 10 ve 16 Aralık tarihlerinde düzenlenen toplantılarda da herhangi bir rakam verilmemişti. Toplantıdan bekledikleri rakamı alamayan işçi tarafı (TÜRK-İŞ) kendi rakam talebini açıklama kararı aldı.

Hedeflenen enflasyona göre bir rakam belirlenmesi yönünde değerlendirmeler vardı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları sonrası bu yöndeki beklentiler de değişti. Gerçekleşen enflasyona göre bir zam yapılmasına yönelik bilgi akışı artınca yeni asgari ücret rakamının 23 bin TL'yi geçebileceği düşünülmeye başlandı.

TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY RAKAM TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Asgari ücret zam mesaisinde sıcak dakikalar yaşanıyor.
Bugünkü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işveren tarafından beklenen rakam gelmeyince TÜRK-İŞ kamuoyu açıklaması yapma kararı aldı. Açıklamada kendi rakam taleplerini bildireceklerini söyledi. Saatler 16.00'ı gösterdiğinde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, mikrofonun başına geçerek asgari ücretli işçiler olarak önerilerinin yüzde 45 enflasyon üzerinden refah payı eklenerek yüzde 20 refah payı ile 29.583 TL olduğunu bildirdi.

Tayyip efendi 29 küsür lira nah veririz size der bize vereceğin max 25 bin üstü olamaz Tayyip şunu der asgari ücret 24 bin TL 1 bin tl benden 25 bini olur biter hayırlı uğurlu olsun diyip elhamdülillah enflasyon böylece düşer der sonra günümü suriye diye konu açar 🤣🤣 hep ayni hikaye hep ayni filmler türk-iş genel başkanı fazla güvenme onunla iş birliği içinde!!

Zaten 29 bin olursa işsiz kalır herkes kendim bile işsiz kalırım özel sektör sonucta olmasız

@virus1, Kesinlikle katılıyorum.. Bende öyle düşünüyorum 25 üstü asla olmaz..

@levent yzc, Haklısın da zaten o paraları kimse kabul etmez başta Erdoğan :D

Taş çatlasa gökten yazın kar yağsa: 25K en fazla.

marketler önceden fiyatladı bile. 30 lu yumurta 200 lere çıktı.

isterse 30 yapsın alım gücü olmadıktan sonra maaşlara zam gelecekte aldıklarımız yerinde mi kalacak verdiği ev kirası parası millet faturasını nasıl ödeyecek ne yiyip ne içecek çoluğuna çocuğuna nasıl bakacak

24-26 bin aralığında olur tahminimce.
Zaten toplantı da telaffuz edilen 29 binli rakamlar pazarlık payı için yüksekten uçma.
Yoksa biliyorlar alamayacaklarını.Maksat 24-25 leri zorlamak.

Max 22-23 arası olur asgari ücret üstünü vermezler seçim vs olsaydı 25 i görürdük

@levent yzc,

neden işssiz kalıyon usta herşeyede o oaranda zam yapılacak neden işsiz kalasın ki ? bende asgari ücrete çalışıyorum inşallah 26 -27 civarı olur...

@ozmuşlu,
İşsiz kalırız diyenlerin hepsi aslında ailesi veya akrabasından dolayı işverendir. Başka açıklaması yok.

@BayKukla,
evet mantıklı...
yani dün bu konuyu bende ailemle konuştum TV izlerken de tv de bu muhabbet olmuş işten çıkaracak birşey yok abi dedi ocak ayı gelsin aynı ay içinde iğneden ipliğe herşeye belli oranda zam gelecek görürsünüz....

valla benim yaptığım işe göre en kötü 27 -29 bin TL olması laızm...

Değerli Arkadaşlar, Asgari ücretin ne kadar olacağının hiçbir değeri yok maalesef. Önemli olan aldığınız maaş ile ne alabildiğinizdir. Diyelim ki asgari ücret 40 bin TL oldu. Herkes ürünlerine %100 zam yapar. Bu durum kuyruğunu kovalayan kedi misalidir. Üretim artmadıkça, devlet harcamalarını kesmedikçe, devlet başta olmak üzere tasarruf yapılmadıkça, mali disiplin gelmedikçe, cari açık kapanmadıkça, enflasyon %10'nun altına düşmedikçe, yapısal reformlar oluşmadıkça, güven tesis edilmedikçe, yargı sitemine güven duyulmadıkça... Daha sayın ama bunlar olmadıkça asgari ücret zamlarının size karı en fazla birkaç ay etkisi olur.

Gönlümdeki 30.000 olsun ama yapmazlar 25.000 olsun ama yapmazlar en makulü 24.000 ondan düşüğü de insanın yorar.

Asgari ücret 2025 yılında 25.000 tl olur.

Gün doğmadan neler doğar, aslında asgari ücret belli fakat birbirine topu atıyor nabız yoklaması

Bu ülke de asgari ücret isterse 50 bin TL olsa da hiç bir şey değişmez. Senede bir defa zam olan asgari ücret ama her gün her şeye zam geliyorsa aldığımız para elimiz de eriyor. Ama zengin parasına para katmaya devam ediyor, orası da ayrı bir konu...
O yüzden bu ülke de yaşamak ve geçinmek çok çok zor..
Allah yardımcımız olsun..

Arkadaşlar yapılacak bir şey yok.kim ne konuşursak boş .hangi parada anlasirlarsa o maaşı alacağız bunun ötesi yok .heee ben şunu anlamıyorum herkes dert yanıyor para maaş az falan filan amaaaa herkeste 30-40-50 hatta 70 bin TL'lik telefon var millette.ayrica bir ailede bile 4 kişi olduğunu varsayalım hepsinde telefonlar kalite giyim kalite peki bunlar nasıl oluyor onu anlamiyorum

@Mustafa 1972,

Abicim Naçizane fikrim, bu söylediklerini genelleme alamayız, tabi ki olan da var ama olmayan da bir o kadar çok. Ayrıca bunları yapanda kredi kartına yüklenenler de var. Ülkenin çoğu kredilerle, kredi kartlarıyla bi şekilde durumu idare ediyor..
Tabi ki rahat eden ve güzel bir hayat süren de var ama ülkenin büyük bir bölümü gerçekten sıkıntılarla geçiyor hayatı.
Bu benim düşüncem tabi ki herkese saygı duyarım...

2015 seçimleri öncesi ;
CHP : "asgari ücreti 1500 tl yapacağız"
AKP : "kaynak yok enflasyon artar işveren batar işsizlik olur. Hayal dünyasında yaşıyorlar"

Haziranda seçim sonrası AKP tek başına iktidar olma ihtimalini kaybetti. Sonraki seçime doğru kasıma girerken AKP yaladığını yuttu ve vaadini değiştirdi ve asgari ücreti 1300 TL ye çıkaracağına söz verdi.

2015 in;
ilk yarısı asgari ücret 949 TL
ikinci yarısı 1000 TL olarak kademeli olmuştu

1300 TL olan asgari ücrete yılda %34 oranında zam yapılmış.
2015 te gerçekleşen enflasyon ise %8,8
Asgari ücrete enflasyonun neredeyse 4 katı bir zam yapıldı ve zam sonrası enflasyon %8,5 düşmüş.

Bitti mi? Bitmedi;

Sene 2012
Asgari ücrete %11,5 civarı zam yapılmış ama enflasyon %10,5 tan %6,2 ye düşmüş.

Tavuk mu çıkmış yumurtadan? Bak sen şu işe.

Gelelim işsizlik konusuna;
Geçen yıl asgariye %104 zam yapıldı ve işsizlik oranı %10,4 ten %9,4 e düşmüş.

epistemolojik heterodokslar bunlar :ROFLMAO:

Son düzenleme:
Muhtemelen artık bu gün belli olacak asgari ücret, o yüzden artık fazla söze gerek kalmadı..

Geçen sene 27 aralık'ta belli oldu. Belli olacak tarih yazıyorsunuz daha var 1 hafta daha belli olmasına.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt