Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşırı aktif mesane hastalığımdan bıktım usandım artık!?

applepieee

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2 yıldır bu hastalığı yaşıyorum. diyabet falan kökenli değil. idrar tahlillerim temiz çıkıyor. strese bağlı diyorlar, stresi azaltmaya çalışıyorum ama yapamıyorum. psikologlar da yardımcı olamıyor bu strese zaten.

vesicare adlı bir ilaç verildi, işe yaramadı. ben kendimi susuz bırakıyorum resmen. içebildiğim tek şey soğuk içeceklerden limonata, sıcak içeceklerden de türk kahvesi. ikisinden de birer bardak ve fincan içebiliyorum, daha fazlası değil. bu hastalara çay-kahve önerilmez aslında ama dışarda yapabileceğim bişey yok. mesela misafirlikte zzorluyorlar, türkleri bilirsiniz, illa bişey iç diye, ben de hemcinslerim gibi utangacım bu hastalık konusunda genellikle...

sorun şu ki, çoluk çocuk sahibi ve ortalama orta yaşlı bayanların hastalığndan ben 20 yaşında muzdaribim. dışarda bişey içememek, sürekli tuvalete gidişime bahaneler uydurmak beni çok zorluyor, bazen öyle sıkışıyorum ki -otobüste falan- ağlayacak kadar zorlanıyorum... sağlığımla ilgili başka problemler de var ama bu sorunu çözmek önceliklerimden.

kegel egzersizleri yapmaya başladım. 1 aydır yapıyorum sayılır. faydasını uzun vadede görecekmişim. bir de, toltex denen bir ilaç önerildi, vesicare gibi fayda etmesin o da? düşünebildiğim başka bir çare yok. botox geçici bir çare zaten, çok da pahalı. geçici bir çözüme o kadar para bayılmak ne ekonomik ne de mantıklı. ameliyat deseniz, daha 20 yaşındayım! napabilirim?

Oncelikle gecmis olsun.aktif mesane diye bir sey yok ,mesane durup dururken idrar uretmez.suyu bol icmelisiniz, sizin mesane kapasitesi ufalmis, bu sık wc ye cikmalarda ne kadar idrar cikiyor, kesik kesikmi ,tazziklimi.aslinda tum bu sorularin cevabini bulacak test, ürodinami testidir.

faruk34;

teşekkür ederim. ürodinami testi yaptırmalıyım belki de. ama bana tek yaptırdıkları, bir haftalığına bahsettiğiniz soruları cevaplayacak günlükler tutmam. aktarayım size:

kesik kesik akmıyor, her gittiğimde şırıl şırıl akıyor afedersiniz. yani sürekli su içiyormuşum gibi, ama su içtiğim falan da yok. normalde de susamıyorum. ama sanki çok içermişim gibi sürekli çişim geliyor.

mesela bir bardağın üçte biri oranında su içtiğimde hemen akabinde soluğu tuvalette alıyorum. eğer o bardağı bitirdiysem, ortalama 3 kere gidiyorum tuvalete. örneğin bir nescafe içmişsem, maksimum 1 saatte sıkışık vaziyette oluyorum.

gözlemlemelerim bu kadar.

Bendede norojen mesane vardi, sikayetkler sizinki gibiydi ictiginiz sudan fazlasi mesaaneden cikmaz,kisin terleme olmadigi icin miktar fazla olabilir, ama yazin 5 litre damacana tuketsem bile 2 saattebir ancak cikarim.size hic ultrasonda testuygulandimi sizi sikisana kadarsu icirirler
Sikistigin zamanultrasondamesanede biriken miktari hesaplarlar vcye gidersin isemeden sonra kalan miktara bakarlar bunlarinsitandardi var mesanede eger fazlaidrarkaliyorsa kisa sure sonra bisey icmesenizde iseme hissi olacaktir.birde sikisma kapasitesi var buda normal350-400 c.c. saglikliinsanda.bu testin daha detaylisi urodinami testidir bu test biraz kisi icin sikintilidir mesaneye sonda salinir pc yardimiyla iseme hizi olculur. Birde makata bir aparattakarlar balon gibi oda ne olcer anlamis degilim, birdekasiklara elektrodbaglarlar karmasik amaetkili test.
Kabizlikta karindagaz olusturduguicin mesaneye baski yaparbuda idrara cikma hissinidogurur.

Faruk34 konuyu harika özetlemişsin, bence. Bende terleme olmadığı için hava değişimlerinde sıcak ya da soğuk fark etmiyor mesane 300 cc de haber veriyor, tak devreye giriyor. Sıcakta aşırı tak yapmamdan dolayı pert oluyorum bazı günler 10 12 tak oluyor. Ama bazen uykuda kaçak olmadan 700 cc 800 cc çıkabiliyor ve sıcakta oluyor. Eğer gece soğuktan oluyorsa 200 cc de bile 10 dakika ara ile tak yapmam gerekiyor. Hissetmem büyük şansım diye düşünüyorum. Tuvalete otursam sancı ile biraz yapıyorum fakat daha tuvaletten kalktığım anda tam boşalma olduğu için tekrar sıkışıyorum. Acaba kendimi daha çok zorlamalıyım? Bilmiyorum ama şükürler olsun ellerim çalışıp tak yapabiliyorum.

Bu konuları bir doktorla konuşunca yorum dahi yapamıyor. Kendi doktorumuz olmayı öğrenmeliyiz.sudan kesinlikle vazgeçmemeli fakat 200 ml 2 saatte bir gibi mesela.

Bendede benzer sorun var ama seninki gibi cok aktif degil. Biraz daha az. AyniÜroloji testi sonunda bisey bulamadilar. Başlangıç ta normal alıyor vc de sonunda ise damla damla geliyor. İlk doktorum bi ilac vermisti .O faydali olmustu. Rahattim yani 20dk bir gidiyorsam 30 dk ila 45 dk gibi uzatmışti vc ye gitme zamanini. Sonralari baska doktor vesicare hazro. Hic fayda olmadi. Önceki ilacıda bidaha bulamadim

Arkadaşlar detrusitol sr araştırın bi. Vesicar denemelik bir ilaç

Valla bizde de aynı sıkıntı vardı. Doktor mesaneye botoks yaptı. 1 yıl oldu ve çok şükür rahatız. Sadece TAK diye küçük ve ince bi sondayla günde 4-5 defa çıkarıyoruz. ama olur olmaz yerlerde idrara sıkışma veya tuvalete yetişememe gibi bi olay olmuyor. Bilginiz olsun.

Merhaba arkadaşlar. AKTİF MESANE SENDROMU hastaliginin kesin caresi var ama tibben degil. Ben kurtuldum sizde kurtulun. Yalniz biraz sabirli olacaksiniz. Gunden gune bu hastaligin azalarak yok oldugunu Allahin izniyle goreceksiniz. Dediklerimi harfiyen yapin.
İLK ONCE BİR AY BOYUNCA HER GUN
aksam 19.00 da bir su bardagi kaynamis suyun icine 1 corba kasigi SARI BALLİ BABA bitkisini tam 15 dk demleyin. ve hemen icin.
Sonra saat 22.00 gibi 1.5 su bardagi kisik ateste kaynayan suyun icine 1 corba kasigi testere disli aslanpencesi otunu ve tam 20 adet kiraz sapini atin. Dakikasi onemli tam 5 dk kisik ateste kaynatin. 5 dk kaynadiktan sonra altini kapatin. Otuyla copuyle birlikte tencerenin icinde kendi kendine ilincaya kadar bekletin. İlidiktan sonra 5 DAMLA TAZE LİMON SUYU ekleyin. Hemen icin. Bu karisimi yatarken icin ve bir daha hicbirsey yemeyin icmeyin. İLK 10 gun sabaha kadar bazen yanma hissi olarak bazen yanma hissi olmayarak tuvalete tasinacaksiniz. Panik yapmayin.

2. AY YAPACAKLARİNİZ
Bir ay boyunca Her sabah ve her aksam yemeklerden 2-3 saat sonra
1 su bardagi kaynamis suyun icine 1 corba kasigi KİRKİLİT OTU (DİGER ADİ AT KUYRUGU BİTKİSİ) 15 dk demleyip icin.

3. AY
Eger sikayetleriniz az da olsa devam ediyorsa tekrar 1. Ay-2. Ay anlattigim sekilde devam edin.
Sonra kullanmayi birakin

Allahun izniyle kurtuldugunuzu gorursunuz.

TESTERE DİSLİ ASLAN PENCESİ
Mesane kaslarini ve sinirlerini kuvvetlendirir aktif sinirleri duzene sokar
KİRAZ SAPİ
Mukemmel agri kesici ve ödem sokturucudur
SARİ BALLİ BABA
Mesane hassasiyetini ozellikle mesanedeki yanma hissini yok eder
KİRK KLİLİT OTU
Mesane hassasiyeti icin bicilmez kaftandir.
BEN ALLAHİN İZNİYLE KURTULDUM İNŞAALLAH SİZDE KURTULURSUNUZ. BİR DENEYİN DERİM.

Arkadaslar bir hata yaptim duzeltiyorum. Kirkkilit otunu bir ay boyunca sabah aksam diye yazmisim. Soyle olacak ilk bir hafta sabah aksam. Bir haftadan sonra sadece aksamlari icilecek.
Bu arada ben ilacim olan betmiga ilacimi da ictim. Bu kurlerimi uygulamadan hicbir ise yaramadi ama ben yine de ictim. Sonrada rahatsizligim gecince biraktim. Bilginiz olsun. Ilacinizi da birakmayin.

Ayaklarınız üşüyorsa. Anksiyete niz yada. Kaygınız varsa. Bunlardan kaynaklı olabilir. Dikkatinizi oradan uzaklaştırmaya çalışın. Su içerken tuvaleti düşünmeyin . Ayaklarınızı sıcak tutun. Kahve ve nescafe içtiginizde vucuttaki su dışarı çıktıgı için sık sık gidebilirsiniz. Bu konuda fizyoterapist lerden destek alabilirsiniz..yada başka hastalıklardan kaynaklanmıyorsa bunlara dikkat edebilirsiniz

Bu aralar bende mesane enfeksiyonuna savaş açtım hangi otun suyunu bulsam içiyorum😊

Bende deniyicem aşırı aktif mesane var bendede umarım çözüm olur 1 aydır müzdaripim başka bu tarz yöntem bilen varsa yazsın onlarıda deniyim

Üst Alt