Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşırı aktif mesane sendromu konusunda önerileriniz..?

zeynep92

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Öncelikle benim gibi aşırı aktif mesane sendromu yasayanlarla bilgi,fikir paylasımında bulunup bu konuda yardım aradıgım icin bugün buraya üye oldum ve konuyu açtım bu rahatsızlıgın canıma tak ettigi noktadayım.

23 yasındayım henüz 10 yasındayken hergece hergece altıma kacırır aniden sıkısır ve kesinlikle tutamazdım o zamanlar okuldan cıkar servise biner 10 dakika da eve gelir ama yetisemez altima kacirirdım
sonrasında bi üroloji uzmanı asırı aktif mesane sendromu tanısını koydu üropan ve tofranil ilaçlarını kullandım cok uzun zaman gectigi icin pek hatirlamiyorum ama sanki once birini sonra digerini ardindan 2 sini birlikte kullanmıstım ilaclar cok fayda etmisti günlük hayatım daha düzene girmisti önceden uyanmaz altima kacirirdım tedaviden sonra idrarım geldiginde uyanmaya ve daha az yapmaya baslamistım ani sıkısıp kacirmalar cok cok azalmisti ama hastalik hicbir zaman ortadan kalkmamisti

neyse aradan yıllar gecti bu hastalık hep devam ediyor tabi bundan 4 yıl önce ygs yani üniversite hazırlık sınavına girdigimde sınavın ilk 10 dakikasından sonra acayip sıkısıp ecel terleri döküp sınavda altıma salıvermistim malesef ülkemizde sınavlarda ihtiyac giderme izni olmadigi icin mahvolmusum tüm cabalarım gitmisti psikolojim zaten ne hale geldi ondan bahsetmiyorm bile
sınavdan hemen sonra yine bir üroloji uzmanına basvurdum vesicare adında bir ilaç kullandım ancak hicbir pozitif etksini görmedim
neyse 2 yıl gectikten sonra okudugum sehir olan edirnede bir hekime danıstım toviaz adında bir ilaç kullandım aynı zamanda obsesyonum oldugu icin anafranil 25 mg kullanmaktaydım hala da kullanıyorum ancak toviaz ında etksini pek görmedim yinede hic yoktan iyidir denilecek bir etkisi vardı
her ay ultrason kontrolü yapılıyordu doktorum her kontrolde böbrekte bir bozulma var gibi diyordu acıklama istedigimde önemli bisey degil dogustanda olabilir deyip gecistiriyordu bunun icin heray 1 tane suyla karıstılan toz seklinde bir ilac iciyordum en son ultrasonda birsey gördü anlam veremeyip kadın doguma yönlendirdi kadın dogum uzamanı ise herhangi birsey olmadgı uterusun normal seklinin oldugunu belirtti hem ilactan fayda gormeyisimden hemde doktorumun heray aklima takip aciklama yapmadıgı soylemlerinden dolayı birdaha gitmedim öylece tedaviyi bıraktım

cok sık idrara cıkma tutamama gece 4-5 defa idrara cıkma devam ediyordu ancak 1 gün önce gündüz vakti uyurken altıma kacırınca biran önce birseyler yapmam gerek diye düsündüm
ayrica en önemli seyleri soylemeyi unuttum idrar yaparken yanma vs bi durum yok tahlillerim temiz cıkıyor sadece idrara cok sık cıakıyor ve cok sıkısıp azıcık idrar yapıyorum ve tabi biraz tutmaya calişsam kaciriyorum biryere yolculuga cikicaksam 1 gun onceden aldigim sivilara cok dikkat ediyorum ancak cok az sıvı tüketsemde 10 litrelik sıvı tüketmis gibi idrar yapma istegi ve sıklıgı yasiyorum geceleri tuvalete uyanmaktan uyuyamiyorum desem yeridir

13 yıldır bu rahatsızlıgı yasiyorum ortaokulda sınıfın ortasnda altima kacirip kimse anlamasın diye cantamin icindeki suyu cantama doküp su döküldü rolü yapmıstım sonra yine cocukken teravih namazına gitmeye cok merak edip namazın ortasında camiye kaçırmıstım kacırmistım dedigim baya baya yapmıstım yani

lütfen sizde benimle aynı durumları yasamıs veya yaşıyorsanız sizlere fayda saglayan seyler önerileriniz varsa benimle paylasın en yakın zamanda trakya üniversitesi tıp fakültesine basvurmayı dusunuyorum ancak 1 ay sonra okulum bitiyor mezun oluyorum tedavim burda devam edemez ilaclardan fayda saglayamadım ve delirmek üzereyim herseyi ama herseyi etkiliyor tüm sosyalligimi bütün hayatımı..

Bende seninle aynı durumdayım. Şuan 29 yaşındayım , 13 yaşından beri üropan ile tofranil kullanıorum. Nezaman ilacı 1 2 gün aksatayım aynı senin gibi oluyorum.

Üropan ve tofranil e devam et bence

Son gittigim hekim üropanın ic organlara zararı oldugunu söyleyip toviaz vermisti ilaç tedavisiyle bu rahatsızlıktan kurtulan yok sanırım

merhaba zeynep.bende edirneliyim.bende trafik kazası sonucu omurilik felçlisiyim.malesef bu aktif mesane bendede var.edirne tıp fakültesine bende gittim acıbadem hastanesinde prof.a gittim ama malesef bu hastalığın kesin tedavisi yok dediler.sadece ilaç tedavisi var.bende kinzy adında bir hap kullanıyorum.ben hep evde olduğumdan dolayı artık pek sorun etmiyorum.dışarıya çıkacağım zaman sıvıyı en aza indiriyorum eve geldiğimde bol su içiyorum yoksa böbrekler zarar görür.ama tabiki senin için daha zor bir durum okul okuyorsun.keşke tedavisi olsada herkes kurtulsa.RABBİM acil şifa versin...

Mictonorm da deneyebilirsin. 10 gün kullandığında yarayıp yaramayacağı anlaşılır...

Cok gecmis olsun soylediginiz gibi kesin bir cözumu yok sanırım..bir hekime basvurdugumda ilac onerinizi göz önune alicam tesekkur ederim

Allah şifa versin, inşallah bir çözüme kavuşursunuz. Sabır en etkili ilaçtır... Hayy Hakk...

aynı dert çoğumuzda var :size tavsiyem bir mesane kontrolu için elektrik akımı veren pil takılıyor idrarı kontrol eden omura akım veriliyor bu pil ameliyatla takılıyor bunun için gideceğiniz doktor üroloji. bildiğim marka iyisi .medtronik.ınternette bakabilirsiniz:ikincisi kadın hastalıkları doktoruna gidin onlarda yine benzeri akım yöntemiyle tedavileri mevcut .geçmiş olsun.

Cok tesekkur ederim ilac tedavisinden yanıt bulamazsam yine o tarz yöntemlere mecburen basvurucam uzun zamandan beri hayatımı normal sekilde yasayamıyorum cunku

Mrhba zeynepcim rabbim yardımcın olsun canım bana özelden yazarsan seninle konuşmak istiyorum bana yaz olurmu

Amin tesekkür ederim.. Sizin mesajınıza 2 defa cevap yazdım ancak gitmedi sanırım yeni üye oldugum icin gönderdigim mesaj gorulmuyor mu bilmiyorum ZERYAM

ÜROPAN 7 YIL KULLANDIM ŞİMDİ MİDE ÜNSERİ VAR VE EN KÖTÜ ETKİSİ MİYOP GÖZLERİM GÖZLÜK YOKSA UZAKLARI GÖREMEM ŞUAN [FONT=sans-serif]Mictonorm KULLANIYORUM AMA SORUN ÇÖZÜLDÜ MÜ HAYIR [/FONT]

Öncelikle geçmiş olsun.Aktif mesane bir çok sebebten olabilir.Bazı testler yapmışsınız fakat ürodinami dediğimiz biraz meşegatli ve çekingen olduğumuz bir test var.Bu testte mesane kapasitesi, tabir çaizse işeme hızı ve mesanede ne kadar idrar kaldığıdır.Eğer mesanede fazla idrar kalıyorsa en ufak sıvı alımında sıkışma hissi olacaktır.Eğer wc ihtiyacından sonra mesane de idrar kalıyorsa bunu tek kullanımlık tak-sonda yöntemi ile halledebilirsin.en azından yolculuk veya sınava gireceğin zaman bunu yapmalısın.su içmemek bu rahatsızlığın en büyük sebebidir.Bunun yanında rahatlatıcı etkenler beslenmene dikkat ederek kabız kalmayacaksın, erkekler içinde havada işeme yerine oturarak işeme idrar atımını artıracaktır.Mesanede bakteri ürememesi sevindirici aksi taktırde bu tur sebeblerde çabuk sıkışma ve yanma şikayetlerini artırır.

arkadaşlar benede doguştan var tabi sorunu sonradan teknoloji sayesinde ögrendim hiç bir ilaç kullanmıyorum sadece dr lerin bana söyledigi ömür boyu bu hastalıgı çekeceksin ve kendine dikkat edeceksin önerilerinden başka bişey olmamıştır bununda bendeki özür oranı %15 olarak veriyorlar daha fazla oran verirlermi bilmiyorum

Mrhba ankaradasınız yuksek iktisas hastanesinde cavit ceylan doktor hastane şefi çok iyi insan sorununuzu anlatın size yardımcı olacaktır benimde doktorum

ok tavsiyeniz için teşekürler gidip anlatayım derdimi

Şaka yapmiyorum ciddiyim iki yıldır benim doktotum cavit hoca

öncelikle geçmiş olsun bende aynı durumda yım kendimi bildim bileli doktur ve ilaçlar içerisindeyim en son ankarada bir doktur buldum onun kontrolu altında tedavi görüyorum çok şükür iyi istersen seni de yönledirebilirim

hacettepe de pr.dk ALİ ERGEN.. ben de senin gibi aynı hatta o kadar şey ekleye bilirim ki ilk önce mesane kapasiteni ölçtür bende bu hasataliğa sebep veren omurilikte tümür vardı sende buna sebep göstereni bul biran önce sadece üroloji değil beyin cerahına da git emar çektir yada istersen sana bu konu hakkında ne yapman gerektiğini daha net bir şekilde de yazar yada iletişime geçer anlatırim ben çok çektim bunu ama şuan şükür sıklıkla idara gitmem bitti 4 saat te bir gidiyorum ama halen kaçırma var sende de daha çok ilerlemeden biran önce tedaviye başlaman gerek

Mrhba kaancan banamı yazdın bunları bilmiyorum ali ergene bende gittim ama bi tedavi önermedı günlük 4 saate bir tak önerdı o kadar

mrb zeryam evet sana yazdım halen uyguladığı 4 saat te bir tak devam ediyor musun varmı bir geşilme peki

slm zeryam yazışmalarında bir dokturdan bahsetmişsin benim dokturum demişsin o nasıl bir doktur nerde iyiyse bende bir gözükeyim olurmu

Mrhba kaancan Ankara iktisat hastanesinde Cavit ceylan hoca

Gecmis olsun herkese. Asiri aktif mesane intertisyel sistit sebebiyle tedavi gordum. O kadar kotu durumdaydim ki artik ne su icebiliyor nede disari cikmak istiyordum. Doktorum ilac ve intravezikal tedavilerden sonra botox uyguladi oda fayda etmedi. Su an 3 ay once sakral noromodulasyon (mesane pili) implant edildi. Uzun ve zorlu bir surec ama biraz daha iyiyim.

Üst Alt