Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde belim kitlenip kaldım! Ne yapmalıyım?

Eness_038

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamın aleyküm abilerim kardeşlerim sizden rica yardımcı olmanızı istiyorum
2019 geçirdiğim iş kazası sonucu bel fıtığı ve omurilikte daralma var fizik tedaviler ile ve rahat işlerde çalıştım ve sıcak tutarak bugüne kadar geldim tarih 19/10/2024 vatanı görevimi yapmak için askere gittim ve 1-1 cehennem bölüğü dediler sıkı eğitim ve disiplin vardı soğuk birgün eğitimde belim kitlendi ve iğne felan yaptılar sonraki gün fizik tedavi sevk ettiler onlarda fizyoterapi dediler ama her gün gidip gelmemi söyledi oda olmazdı sıcak tutmam lazim belimi o yüzden komutanım ile görüştüm onlarda Perşembe günü heyet var hava değişimi verelim dediler revir HAVA DEĞİŞİMİ ŞART YAZDI ve HEYETE GİRDİM heyet işi gücü rast gelsin ASKERE ELVERİŞLİ raporu verip gönderdi bölük komutanım nasıl olur dedi ve o gün ailem gelmişti askerlik yaptığım ilçeye babam bölük komutanı ile görüşüp 10 gün sıhhi iznine gönderdiler şuanda memleketimde teknikler yapılıyor ama yürümekte zorluk çekiyorum ayak baş parmaklarinda uyuşma var askerde baya yürümeyedim ve bu olaylar ortalama 10 gün felan sürdü komutan çök kalk yaptırıyor ben cokemedigim için azar yiyorum hiç bir eğitimi alamadım psikolojim bozuldu daraldim üstümü başımı arkadaşlarım giydirdi orda hep nasıl yol izlemem gerekiyor yardımcı olur musunuz ?

ŞUBAT AYINDAKİ EMAR SONUCU

L4-L5 diskinde minimal diffüz taşma mevcuttur. Her iki nöral foramen hafif daralmıştır.

L5-S1 intervertebral disk sinyali dejenerasyona sekonder azalmıştır. Diskte diffüz taşma izlenmektedir. Her iki nöral foramen inferiordan daralmıştır. Anterior epidural yağlı mesafe silinmiştir.

5-6 gün sonra yeni emar sonucum çıkacak ve BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ BAKACAK
psikiyatri başvuru yapmayalım miyim

@Eness_038, #Asker #muaf #saglik

Mr raporuna göre kanal daralması sinirlere bası oluşturan minimal disk hernia mevcut.

İleri derece bir patoloji yok..fizik tedavi ile rahatlama olur, istirahat şart.

Psikolojik olarak kendini iyi hissetmiyorsan psikiyatri ile görüşmen de fayda var.

@Eness_038,

Abi şuanda yürümekte zorluk çekiyorum ve memlekete geldikten sonra 2-3 kez kitlendim ayrıca 2019 bu yana 2 - 3 kez fizyoterapi aldım ama geçici çözüm ameliyat diyebilir mi doktorlar artı olarak psikiyatri gittiğimde ne gibi yol izleyebilir teşekkür ederim Allah razı olsun ilgi ve alakan için

Kitlenme,bel tutulması..şuan ki mr raporunda ameliyatlık bir durum görünmüyor.

Yeni mr sonucun çıkınca güncel duruma göre hekimler ameliyat diyorsa size gerekli bilgileri vereceklerdir.

Psikiyatri..kendini çok kötü hissetmiyorsan psikiyatriye hiç bulaşma derim..ama illa da olmuyorsa tabiki destek al.

Anladığım kadar "Askerliğe elverişli değildir"raporu almak istiyorsun,doğru mu?

@Eness_038,

Evet abi doğrudur MR görüntüsüne bakarak çünkü biraz değişiklikler var dedi fizik doktoru çünkü kanal daralması çoğalmış gibi gözüküyor asker hayatım olsun sivil hayatım olsun 2019 yılından bu yana iki kez fizyoterapi oldum kortizonlu iğne geçici çözümlerle rahatlıyorum ayak baş parmaklarımda uyuşma ve soğuk havalarda daha çok tetikliyor ve yürüyemeyecek hale geliyorum normalde fabrikada ustayken bel rahatsızlığım yüzünden iş değiştirmek zorunda kaldım ve artık psikolojim bozuldu askerde bile üzerimi arkadaşlarım giydirdi sivil hayatta da gitmeyi düşünüyordum psikiyatriye

Anladım abisi,çok geçmiş olsun.

O zaman şöyle..yeni mr sonuçların çıksın,sonucu burayada yapıştırırsın.

Tariflediğin yakınmalara göre hava değişimi verilmesi gerekir di..düzelme olmuyorsa,güncel mr sonucuna göre muafiyet verilebilir.

Sinir cerrahi sağlıklı bir karar verecektir.

Psikiyatri istiyorsan,izindeyken veya askeriyede sevk alıp gidebilirsin.

@Eness_038,

İzindeyken sevk nasıl alabilirim Oğuzhan abi psikiyatri için ?
ayrıca bu işlevsel raporu heyete girmeden önce ben mi istiyorum çünkü komutanlarım bel zor bı önceki celp çürük aldı işlevsel raporunu biz yazdık dedi o nasıl oluyor abi

Asker olduğun için şubeden sevk alıp gidebilirsin..direkte gidebilirsin mahsuru yok..ama sen şubeden sevk al öyle git.

İşlevsellik formunu hastaneye sevk ederken komutanların dolduruyor.. genelde duyarsız davranırlar ama sen yine de hatırlatırsın.. çünkü hekimler bu raporları istiyor, yönetmelik böyle.

@Eness_038,

Şube dediğin memleketimdeki şubeden değil mi abi

İşlevsel raporu nedir abi çok soruyorum kusura bakma yanlış yol izlemek istemem

Estağfurullah sorun yok.

Memleketindeki şube,bağlı olduğun şube.

Kıta kanaat veya kıta işlevsellik formu sizin askerlik yapabilir veya askerlik yapamaz şeklinde komutanların görüşünü belirten raporlardır.

Komutanların askerlik yapamaz diye rapor tutarlarsa, elverişli değildir raporu almanız çok kolay olur.

@Eness_038,

Sevk aldıktan sonra ben arayıp bölük astsubaydan mi istiyecem yoksa hastanede bana bı kağıt verip birliğe mi göndercem o olay nasıl oluyor ayrıca ben fizik olarak yürümekte zorluk çektim 300 asker eğitim yaparken sundurma altında oturdum 6-7 gün boyunca üstümü arkadaşlarım giydirdi dediğim gibi gene
işlevsel raporu isteyebilir miyim

Senden sorumlu sıralı birlik amirlerin kimse onların birinden isteyebilirsin..ancak yollamazlar..çok zor, istersen hastaneye gitmeden önce komutanlarınla bir görüş.

Yollamış olsalar da,sivilde muafiyet almanız çok zor..en fazla hava değişimi alırsınız.

Size tavsiyem izin sonrası birliğine dönüp, işlemlerini birliğinden devam etmen olacaktır..hava değişimi veya muafiyet almanız birliğinden daha kolay olacaktır.

Birliğinden hastaneye sevk alıp girerken bu belgeleri komutanların dolduracaktır..veya siz bir hatırlatırsınız.

Doktor zaten kıta işlevsellik formu isteyecektir..sözü gecen formları alıp öyle gidersiniz.

@Eness_038,

Oğuzhan abi birliğimdeki ildeki hastane çok saçma abi revirdeki komutanım/doktor HAVA DEĞİŞİMİ ŞART ihtiyaç yazdı heyete girdim vermediler üst teğmen bölük komutanı bu hastanenin boku çıktı dedi kendi kafasına göre iş yapıyor dedi bizi tinlamiyor dedi ben hava değişimine bile razıyım abi bölük astsubayı ile babamın ve benim aram iyi konuşsun o zaman babam bı bakalım ne diycek şuanda istirahat raporu alıyorum 10 günlük sıhhi izni bitti bittikten sonra 5 gün daha aldım perşembe beyin sinirde randevum var bakalım ne diyecekler hayırlısı abi ellerine emeğine sağlık her şey için gene yazarım abi sonuçlar bı çıksın

Üst Alt