Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik Psikoz teşhisim var. Gelecekte ne yapacağımı bilememem ve üniversite hayallerim..?

Yuyu

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
44
Ders çalışmaya başlıyorum. Bir müddet sonra sıkılıp bırakıyorum. Sürekli aynı döngü.

Hayatımı nasıl şekillendirmem gerektiği konusunu çözemiyorum. Önümde iki yol var gibi duruyor: Üniversite sınavlarına hazırlanmak ya da şu an kayıtlı olduğum açıköğretime devam etmek.
Üniversite sınavında da istediğim bölümü kazanabilmek için epey çalışmam gerekiyor ve bu yüzden üzerimde yük hissediyorum. Kazansam da örgün olacak ve büyük ihtimalle insanların içinde yapamayıp bırakacağım. Bunu düşününce iyice kaygı dolu hissediyorum.

Açıköğretime devam etsem de... İnsanların açıköğretime olan bakış açısı beni soğutuyor. "AÖF mezunu da üniversite mezunu saymasın kendini" gibisinden düşünceleri var insanların.

Hayalimdeki üniversite; gidip hocadan ders dinleyebileceğim, kimsenin elleşmeyeceği, güzel bir binası olan, içime sinen bir bölüm ve bir okul. ;'(

Var mı görüşünüz?

Yaş 29, atipik psikoz.

Günümüzde örgün de olsa diplomanın kıymeti kalmadı. Aöf iyi tercih olacaktır, serbest örneğin muhasebe yapabilirsiniz illa ki emir altında çalışma zorunluluğu yok. Hayalinizi ise bir kursa kayıt olup gerçekleştirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Daha kazanmadan bile ne olacağını bu kadar net şekilde soylemen yani bırakırım demen üzücü... hayatımın en zevkli ve eğlenceli kısmı ünv dönemiydi...konserler, ilgili alaniyla ilgili gruplar, arkadaşlar ünv güzeldir..acayip tipler yok muydu tabi ki vardı.. böyle tipler hayatın her alanında var....ama evde oturup hayallerini gerçekleştirmen imkansız...baskalarina göre yaşarsan zaten sen yaşamış da olmazsın.... hayatına sahip çık ve hayalin neyse onun için çaba göster...

Açıkcası şunu söyleyebilirim 4 senelik herhangi bir bölümü herhangi bir üniversitede okuyacaksan şu an okuduğun aöf den farksız olacaktır iş bulma açısından fakat sne dersen ki bana deneyim olur üniversite hayatı falan o zaman oku derdim fakat şu anda ödtü mezunu olup iş bulamayan tanıdıklarımız var ne yazık ki ülkede iş garantili bir bölüm yok yerinde olsam kpss zorlardım o da olmaz ise bir işe çırak veya stajyer olarak başlamak mantıklı olabilir ben mesela yazılım kursu aldım kendime kendimi geliştirmeye adadım bakalım nasıl sonuçlanıcak kursa kayıt olurken iş bulamayacağımı gene biliyordum fakat bana deneyim olucak ve belki geliştirdiğim bir kaç proje sayesinde bir işe girebilirim düşüncesi ile bu yola atıldım veua kendi projemi yapar onun üzerinden para kazanırım düşüncesi ile başladım size de tavsiyem illa iş bulacağım diye değil deneyim ve tecrübe adına ne yapmak istiyorsanız onu yapın ama ben olsam yaş ile ilgisi yok ama 4 sene herhangi bir üniversite olucaksa aöf den devam etmeni tavsiye ederim

• Beğen
Reaksiyonlar: Yuyu
@Yuyu, bende organik olmayan psikoz hastasıyım, semptomlarım geçmiyor halüsinasyon gibi. Ama buna rağmen 5 yıllık üniversite bu sene bitiyor 5 yıl boyunca çok zorlandım ama yinede gayret edip bitiriyorum okulu sen yine de dene belki başarırsın kendini önceden şartlandırmışsın yapamam diye .

@Yuyu, Öncelikle mesele iş sahibi olmak. Ekpss üniversite sınavı kadar zor değil. Açık öğretimden iki yıllık kolay bir bölüm okuyup ekpss den atanmaya bakmalısın. Psikoz teşisin olduğu için rahat kurumlarda çalışman daha doğru stresi düşük ortamlarda çalışmak seni daha iyi hissettirecektir. Atandıktan sonra kurum içinde müdürlük veya yükselme sınavları oluyor. Kendini iyi hissedersen yükselirsin.

Üst Alt