Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağırsaktan parça alarak mesane büyültme ve göbeğe açılan bir delikle TAK yapma..?

izmir2010

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Bende extrofisi hastasıyım yaklasık 2 ay once amelıyat oldum bağırsaktan parça alarak mesanemi büyüttüler şimdi göbek deliğimden sonda ile boşaltım yapıyorum.
10 luk sonda takılıydı amelıyatta sonra doktorum çıkarttığında 12 lik sonda kullanmamı soyledı partiküller daha rahat boşalsın dıye, ama sondamı takarken zaman zaman zorlanarak takıyorum
doktoruma bunu söylediğimde 2 gün sondayla kalmamı soyledı
sizin de bu gibi sorunlarınız olmuş muydu?
şimdi 4 saatte bir bosaltım yapıyorum en fazla 5 saat durmamı önerdi
ben daha yenı oldugumda duruma pek alısamadım cok rahat olacagımı soyledı doktorum
sız bu amelıyatta memnun musunuz?

Ben mesane büyültme ameliyatı olmadım ama, üretral darlıktan dolayı TAK yapamaz olmuştum ve o mucize delik bana da açıldı (kontinan vezikostomi ameliyatı deniyor sanırım buna)

Çok çok çok memnunum bu delikten ve ameliyattan. En küçük bir memnuniyetsizlik bile söz konusu değil. Her her her açıdan mükemmel ve kullanışlı :)

Ben ilk ameliyattan çıktığmda 12 numara sabit sonda vardı delikte. Sonra o çıktıktan sonra birkaç hafta 12 ile devam ettim TAK yapmaya; ama sonra 14'e geçtim. Doktorum 14'ün en ideal olduğunu söylemişti...
Bu geçişi şöyle yapmıştım: Direkman 14 numara girmiyorsa, yani zorluyorsa
1) Önce 12 ile TAK yaptım. O 12 numara katater içerde bi 10 dakka durdu
2) Daha sonra onu çıkarttım ve 14 numarayı taktım. Bu da bir 15 dakka durdu
3) Her ne kadar kendinden jelli sonda kaygan olsa da, yapısı gereği anlık TAK için geliştirilmiştirler. Onun için ilk anda 14 umaranın girişi zor olabilir ve aynı şekilde içerde 15 dakka kalması katateri çıkartırken zorlayabilir. Bunun önüne geçmek için Cathaje veya Furacin merhem sürüyordum deliğin girişine ve katatere bulaşan bu kaygan merhem, kataterin daha rahat girip çıkmasını sağlıyordu
4) Günde 5-6 defa TAK yapıyordum 2-3 tanesinde bunu uyguluyordum. Böylece o yol kademeli olarak genişliyordu.

Bu uygulama ile 1 ay sonunda doğrudan 14 numara ile TAK yapabilir hale gelirsin bence. Bu olası daralmayı bertaraf etmek için çok etkili bi yoldur.

Ayrıca bir yol da 14 numara sabit sonda takılmasıdır. 2 hafta kalsa şiir gibi genişletir yolu :) (ama sabit sonda takınca mesane sürekli torbaya boşalmamalı. Öyle olursa mesanede daralma olabilir. Bunu önlmek için sabit sondanın üstüne mandal gibi bişey takılmalı ve o mandal TAK zamanı geldiğinde gevşetilerek mesanenin boşaltılması sağlanmalı. Mesane boşaldıktan sonra mandal yeniden kapatılmalı ve mesanede idrarın birikmesi sağlanmalı. Bu çok önemli bir ayrıntıdır; aman dikkat)

Teşekkür ederim bu siteyi daha yeni buldum ameliyat görüntülerine ulaşmaya çalışırken :) gerçekten güzel bir site en azından diğer hastalarla iletişim kurabiliyoruz.
alıştırma sondasını zaten kapaklı olanları var ameliyattan sonra uzerınde kalan sondada o sekıldeydı kapagını kapatınmı içerde bırıkıyor.
Önerileriniz için ayrıca tesekkur ederım. amelıyat esnasında enfeksıyon kaptım o yuzden zor bır surec atlattım korkularım cok fazla gerı donusumude olmadıgından yasadıklarımın normal olup olmadıgını merak edıyorum

denize girerken herhangi birşey kullanıyor musunuz? nelere dıkkat etmelıyım?

Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Sadece bakteri bulunan yerde denize girmemenizi öneriririm. Özellikle İstanbul gibi yerlerde her yer e-coli dolu... Bu da enfeksiyon kapmak için önemli bir risktir...
Bir de, denize/havuza girdikten sonra tatlı suyla duş alınması ve deliğin çevresinin sabunla güzelce temizlenmesi yararlı olur.

merhaba, benım mesanemıde olunun beyın zarı ile buyutmuşlerdi..çocuktum o zamanlar..
dura amelıyatı denılıyor..
ama hangısı daha ideal bilmiyorum?..

birde göbekten yapmaktansa, üretradan yapman daha iyi demişti doktorum..
bu ne kadar doğru?..

Merhaba;
üretardan yapmak ileriki zamanlarda daha zorlayıcı oldugunu soyledı doktorum gobekten daha kolaymış,bu tip hastaların coguda gobekten bosaltım yapıyormuş benım mesanemı bağırsakla buyuttuler

Mesane augmentasyonu ile sorunlarım çözüldü

Mesane augmentasyonu (mesane büyütme ameliyatı) hayatımda çok büyük bir değişik oldu önce den idrar kaçağı oluyodu 7 saatlik bir ameliyatla herşey yoluna girdi hayatimda inanılmaz değişiklik oldu önce den penis yoluyla tak sonda kullanıyodum şimdi göbegimde sonda yeri var ordan tak yapabiliyorum uzun bir süre başka hastaneye gittim bir çözüm bulamadım s
amsun 19 mayıs üniversitesine gittim önce konuşma sonra kontroller ve sonunda ameliyat ve herşey yoluna giriyor simdi idrarimi hissedebiliyorum

Üroloji doç.dr.kadir önem

Shahlo

Açılan TAK çıkışından mı bahsediyorsunuz? Bu kalıcı bir işlemdir. TAK'ı oradan yapıyorum 4-5 saatte bir.
Ama bebişlere bu uygulanır mı bilmiyorum. Beden büyüdükçe soruna yol açabilir bu tür bir operasyon. İlerleyen yaşlarda revizyon gerekebilir. Hiç bir fikrim yok.

Üst Alt