Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balat’ta yapılan İstanbul'un Fethi Şenlikleri ve engelliler!

alifatih1958

Aktif Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
252
Başlıktaki şenlik lafına siz bakmayın, aslında şenlik yerine işkence veya biraz daha ileri gidilip kepazelik dense sanırım yalan olmaz.

Benin yorumum böyle, hiçbir ekstradan ilave ve var olanı da makaslama yapmadan organizasyonu ben dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım da ne olduğuna siz karar verin.

1. Kutlamalar malumunuz Balat’ta yapılıyor. Gazetelerde, belediye otobüslerinde, yazılı ve görsel medyada kutlamaların Balat’ta yapılacağı bangır bangır ilan edilmiş durumda. Yani kimsenin kalkıp da Fetih şenliklerinin Balat’ta yapılacağından haberimiz yok demesi mümkün değil. Hal böyle iken şenlik alanı olarak seçilen Cemil Meriç parkındaki çimler bir sulanmış bir sulanmış ki sormayın, her yer balçık. Balçık ama balçık olduğunu dikkat etmezseniz görmüyorsunuz zira zemin çim, çimin yeşili de suları kamufle etmiş ve adımınızı atınca çoraplarınıza kadar suya girmiş oluyorsunuz. Sulama işini yapan veya yaptırtan adam, be akılsız mahluk, be mübarek; bu gece orada şenlik olacağını biliyorsun ne halt etmeye çimleri o denli suluyorsun? Bir gün sulamasan veya adam gibi sulasan olmaz mı? Maksadın millete eziyet edip anana sülalene sövdürtmek ise bunu başardın zira yediğin küfrün haddi hesabı yok. İnanın her batan bastı kalayı.

2. Şenlikleri izlemeye çok kişi gelmiş, zaten katılımın fazla olacağı da belli. Lakin bir İstanbul klasiği olarak şenlikleri seyre gelenlerin son derece saygısız olduklarını görüyoruz. Sürekli olarak birileri sizi itiyor, kakıyor, çoğu zaman kimin ittiğini bile anlayamıyorsunuz. O kalabalıkta genç yeni yetme delikanlılar koşuşmakta ve önüne gelene toslamaktalar. Kısacası saygısızlık ve vurdumduymazlık diz boyu.

3. Öte yandan şenlik alanı olarak seçilen park ufak kalmış. Daha büyük bir yer seçilebilirdi.

4. Trafik bir rezalet. Ne Unkapanı yönünden ne de diğer istikametten trafik akmıyor, kilitlenmiş adeta. Sadece bu gibi özel günlerde değil genelde de zaten İstanbul’un trafiği berbat deyip buna fazla kafayı takmayalım diyoruz ama cidden trafik işlemiyor.

5. Haliç’e su üzerindeki platforma Mehteran yerleştirilmiş, ayrıca yine suya su perdesi konmuş. Lakin insanlar tüm konser ve gösteriyi sadece kıyıdan seyretmek zorunda olduğu için sadece ve sadece kıyıda kurulu çitin arkasındaki ilk bir iki, hadi bilemediniz üç sıra insanın bunları seyretme imkanı var. Üçüncü sıradaki insanlar bile aslında gösteriyi izlerken zorlanır. Bu nedenle arkadaki binlerce kişi sadece sesli anlatımı dinliyor, görüntü izlemeleri mümkün değil. Oysa hadi mehteran bölüğünün platformunu belki yükseltemezsin lakin su perdesini deniz seviyesinden başlatmak yerine 4-5 metre yüksekten başlatsalar arkadaki binlerce kişi su gösterisini de perdedeki görüntüleri de çok rahat izleyebilecek. Ama su perdesini 4-5 metre yüksekten başlatmak demek milletin eziyet çekmemesi demek, o nedenle perdeyi hemen deniz seviyesinden kuracaksın ki millet işkence çeksin.

6. Millet sabırsızlıkla saat’in 21,00 olmasını bekliyor, oldu ama bu sefer de Sn.Topbaş’ın konuşmaları başladı. Akabinde Sayın Erdoğan’ın bir kutlama mesajı okundu ki kitap uzunluğunda bir kutlama metni hazırlayıp Sayın Başbakan’a atfetmişler bu metni. Böyle olunca saat 21.25 oldu ama ortada laftan başka icraat yok hala. Daha sonra da şenliklere başlandığı anonsu yapıldı ama 10 dakika daha bildik masallar okundu. Velhasıl saat oldu 21.35. Yemin ediyorum insanlar inanın sıkılıp söylene söylene alanı terk etmeye başladı ki biz biraz daha dayanmaya çalıştık lakin 21.50’de hanım da ben de pes edip biz de ayrıldık.

7. Dikkat ederseniz sakatlarla ilgili hiçbir şeyden bahsetmedim zira bahsedilecek hiçbir olumlu şey yok.

8. Gelecek sene şenliklerin resmi başlama saatinden yarım saat sonra yani saat 21,30 sularında gidip şenlik alanında en önde ve ıslak olmayan bir zeminde yer bulabilirseniz bence gidin seyredin, gösteri muhtemel güzel ama bu pek mümkün olamayacağı için benim önerim hiç keyfinizi bozmayın zira o sıkıntıya değmez gidip de görmeyip sadece işitecekleriniz. Hele hele tekerlekli iskemle ile gitmek hakikaten zor. Nasıl maçlarda tekerlekli iskemle kullanan arkadaşlarımızı saha içine alıyorlar burada da benzer bir düzenleme yapıp sakat arkadaşlarımızı bir kenarda toplasalar iyi olur da bunu kim akıl edecek değil mi?

Neyse ben bu gece yaşadıklarımı aktardım. Karar sizin.

Üst Alt