Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel fıtığı ameliyatı olanlar tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

mb21

Yasaklı Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
0
belimde 3 tane fıtık var. doktor ''iğne ile girilip yakmak'' ile ameliyat önerdi.bu şekilde ameliyat olanınız varmı?risklimidir?varsa riskleri nelerdir?
doktor her işin bir riski vardır dedi.biraz korktum sizce fıtığın yakılarak küçültülmesi ameliyatı olmalımıyım?bu son günlerde bel ile dizim arasındaki bölgede uyuşma arttı.

açık ameliyat olmuştum 2001 yılında yakılarak yapılan ameliyat hakkında bir bilğim yok ama açık ameliyettan hiç korkmadan girdimve çak şükür sapa sağlam kalktım ertesiğün ayağa mesleğim ağır iş olduğu için tekrarladı o ayrı tabi şimdi yine var

Kapalı ameliyatlardaki başarı oranı açık ameliyatlara göre daha az sanırım. Ama kapalı ameliyatta bir günde hastaneden çıkılıyor. Bu da gündelik yaşamın aksamaması için çok önemli bir avantaj. Bel ameliyatı olduktan sonra kilo almamak, kendine daha bir dikkat etmek önemli. Yoksa fıtık tekrardan nükseder.

belim ile dizim arası uyuşuyor.ameliyattan başka çare yokmu?

gecen sene teyzem dokta gıtmıs belfıtıgı amelıyat demıs
teyzemde amelıyat olcam dıye daha bıbelı agrıyıp yorgan dosek hıc kıpırdamadan gunlerce yattı
bır gıdısımde kal yuru bıraz her bel fıtıgı dedıkte amelıyatmı olur bıraz hareket dedım
amelıyat dıyen doktorda yegemındı
teyzem yataktan kalktı bıraz bıraz yurume hareket derken ıyılestı amelıyat gunu yaklasınca vaz gectı amelıta gıtmedı
benım amelıat olma hareket et dedıgım soylenınce yegenımle papaz olduk bır muddet
ama teyzem kendıne dıkkat edıyor artık oylede bı tutmadı belı

Arkadaşlar ben 4 kez ameliyat oldum ilk Ameliyatim2008 de diğerleri 1 yıl içinde 3 kez daha olmak zorunda kaldım. Durumum çok kötüydü mecbur acil olmak zorunda kaldım yoksa kismi felç geçiriyordum Suan bile hala ağrılarım devam ediyor artık hayat boyu cekecez bu ağrıyı 10 kez de olsak gecmeyecekmis belin artık yapısı bozuldu dediler ben kimseye ameliyat onermiyorum ne kadar dikkat etsekte olmuyo

en son careniz olsun Ameliyat gerçekten çok zor hastalık bu allah herkese şifa versin vesilemizde doktorlar olsun Doktor tercihinde sıkıntı yaşayanlar varsa benim doktoru önermek isterim muazzam işini bilen başarılı bir profesör doktor fitigimi mikro cerrahi yöntemiyle kökünden temizledi garanti bile vermişti ben onun Ameliyatindan sonra 3 kez emara girdim fitkla hiç karşılaşmadım sorun diğer acemi doktorların eline düşünce belin yapısı gitti arkadaşlar Fikir almak isteyen olursa yardımcı olurum elimden geldiği kadar....

Ben İstanbul da üç beyin cerrahisi ve yine üç fizik tedavi merkezi gezdim. Hepsi ameliyat dedi masa başı çalıştığım için kilo almıştım. önce spor salonuna yazıldım fıtığın olduğu yerdeki kasları güçlendirdim ve 105kg. dan 78 kg düştüm.

kilo verip ve kas yapınca vücut kendini topladı ve haftanın 5 günü yüzdüm yüzmek çok faydalı özellikle sırt üstü ayrıca her gün bisiklet ve küçük yürüyüşler yaptım . şuan atletik ve fıtıktan eser olmayan biriyim eskiden fıtık hastalarına yat diyen doktorlar artık kalk diyor sen vücuduna bakmazsan o vücut bir yerden patlar kısacası önce kilo verin sonra yüzün , bisiklete binin her gün yürüyüş yapın spora gidin düzenli sex yapın hepsi faydalı:D

Meftun 36

merhaba benim fıtıktan aşağım düşmüştü. felç başlamıştı.kıpırdayamıyordum. ameliyat oldum 8 yıl oldu. kurtuldum.ama doktor önemli. iyi bir beyin cerrahı bulman gerekli.

ozgurmeric74

Merhaba bende doktor arayışındayım sizin doktorunuz kimdi acaba ya da bildiğiniz bir doktor varsa iletişime geçebilir miyiz

@Meftun 36

istanbul cerrahpaşa tıp fakültesi beyin cerrahı doç.dr taner tanrıverdi.
tavsiye ederim.felç başlangıcı olarak ameliyat etti. beni felçten döndürdü. 8 yıl geçti. şuan çok iyiyim.

Özgür bey çok teşekkür ederim en kısa zamanda ulaşmaya çalışacağım

belim ile dizim arası uyuşuyor.ameliyattan başka çare yokmu?

korkunç bir araba kazası geçirmedinse 5.kattan düşmedinse bel ameliyatı olmayacaksın sakın.bunu ben söylemiyorum newyork üniversitesinin kütüphanesindeki doktorların okuması gereken kitaplar söylüyor ,

beyin cerrahına gidersen o ameliyat der ,boş ver onları bir kayropraktis yene git ve ya alafranga tuvalet kullanma bizim eski turk tuvaleylerini kullan ve o aynı çömelme vaziyetini sıksık tekrarla sadece dediklerimi yap kaybedecek bir şey yok .

bel fıtığı tıp tarihinde gelmiş geçmiş en kötü adam çarpma yoludur ,ben 76 yaşındayım ve 40 sene evvel newyork ta 4ve5 disler arası bel fıtığı ameliyatı oldum olmamam gerekiyordu ,senelerce senede 3ve 4 kere 10 gün yatıyordum geciyordu ondan sonra caresini kendim buldum bu yaşa kadar problemsiz geldim benim hikayem çok uzun sen dedigimiyap bana bildir

@batmanlı24

sgk da ücretsiz olursunuz. özel hastanelerde fark verirsiniz. üniversite hastanelerinde doç ve prof.doktorlara olacaksanız doktor ve ekibine para vermeniz gerekir.

bel fıtığı ameliyatında doktor çok önemli. bence iyi araştırıp karar verin. ben 8 sene önce oldum. hemde çok kötü durumdaydım. ayağım düşmüştü, felç başlamıştı. şimdi şükür iyiyim. ama doktora özel ödeme yapmıştım. hastaneye vermedim.

cesim123

Cesim bey yaşadıklarınız aynen benim yaşadıklarım gibi,fikirlerinize ihtiyacım var,yanlış karar vermek istemiyorum.

Ben Bursa’dan doktorunuzun ismi ve hangi hastanede olduğunu yazarısınız mesaj da atdim lütfen sayfada yeniyim bana yardimçi olur musunuz riça etsem lütfen

Bana doktor ismini vere bilirmisiniz lütfen Bursa da hastane isimde

merhaba ben 2010 yılında 2 fıtıktan açık amaliyat oldum dikkat ettiğim sürece bir sıkıntı yaşamıyorum ama yine de belimi çok zorladığım zamanlar ağrı olmuyor değil ama istirahat edince geçiyor

Lütfen doktor ismini birde hangi hastane de yazar misiniz

Öncelikle çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin.. Ben bu hastalıkla 15 sene savaştım yanlış ameliyatlar ve yanlış hekim hem maddi hem manevi çok yaralar açtı.4sefer açık ameliyat oldum sonunda disk kalmadı yurt dışından yapay disk getirdiler ve 4 platinle sabitlediler. Karar vermeden çok iyi düşünün iyi araştırın

Ayrıca rapor alırken oranı ameliyat sayısı ve duruma göre değişiyor ben %17 aldım

Snuffx özellikle siz de bir okuyun fikirlere ihtiyacım var. Arkadaslar mrb. Herkese gemis olsun. Bel fitigindan ust uste 4 operasyon gecirdim. Hepside 6 ay icinde gerceklesti. 4 vidaydi yanlis takilmis en son 3 segmente 6 vida takildi ve iki faset (eklem) alindi omurdan. Iki sene gecti son operasyonun uzerinden. İlk baslarda hic oturamiyordum sinir hasarindan kabalarim yaniyordu ve makata vurdu agrilar. Ayrica kuyruk sokumu (koksiks) agrisi gelisti. Hissetmeye gelince, hala ilk gunku gibi vidalari hissediyorum. Belimde demir sopalar sapliymis gibi halen. Iki sene olmasina ragmen tam olarak egilemiyorum. Tirnaklarimi kesemiyorum ve coraplarimi giyemiyorum mesela. Belim ve sirtim surekli agri icinde. Bende o guclu haplardan kullaniyorum. Nereye kadar boyle gidecek bilmiyorum. Simdilerde oturma surem biraz uzadi, kuyruk sokumuda daha iyi ama evde ailemle birlikte salonda koltukta oturup tv. izleme olayim yok. Iki senedir disardan gelir gelmez yatiyorum. Uzun oturuslar yok yani. Kim duzeltir bunu nasil olacak bilmiyorum. Tomografi, mr ve rontgen sonuclarimla isim yapmis bazi proflara gittim. Hepside yanlis olan bir durum olmadigini sonuclarin iyi oldugunu soyledi. Ama ben halen arabaya inip binerken, yatip kalkarken vb. zorlaniyorum ve agri aci icindeyim. Bir gun sol bir gun sag. Yardimci olabilecek tecrube eden veya duyan birileri varsa yazarsa cok sevinirim. Ayrica doktor ismide yazin bir sakincasi yok arastirma ve bilgi alma konusunda secenek olur. Tekrar ameliyat olmak istemiyorum ama isimden gucumden oldum calisamiyorum ve iki senedir surekli yatiyorum. Mail atmak isteyen olursa da; tarikclkgl@yahoo.com adresine yazsin lutfen. Her fikre ve tecrubeye ihtiyacim var. Tesekkurker.

Üst Alt