Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel fıtığında yanlış platin uygulaması sonucu yaşadığım şiddetli ağrılar..?

• Konbuyu başlatan Zoran
  • Başlangıç tarihi
Z

Zoran

Merhabalar
Siteye yeni uye oldum,oncelikle herkese gecmis olsun deyip kendimi tanitayim

43 yasindayim ve yaklasik 10 yildir bel sorunu yasiyorum. 2005 yilinda mikrodiskektomi yontemi ile istanbul da bel fitigi ameliyati oldum L4-L5-S1. Maalesef hic bir degisiklik olmadi ve 2009 da ayni doktora tekrar gittim,fitik yenilemis tekrar yapalim dedi,ayni yontemle tekrar ameliyat oldum,sonuc yine olumsuz.
Aglaya sizlaya 3 yil daha gecti,bu defa izmirde bir kac degisik doktora gorundum ve hepsi platin takilmasi gerekiyor dedi,bu konuda cok uzman olan bir doktora ameliyat olmaya karar verdim,emara gore L3-L4-L5-S1 bolgelerine platin takacagiz dedi,ameliyattan uyandigimda sag ayagimda his kaybi vardi,yuruttuklerindede ayagimin düstügünü gordum,doktorum sinirlere bir miktar dokunmus olabiliriz bir iki haftaya gecer dedi,
ama maalesef gecmedi,muthis yanma,agri,aci,uyusukluk,tarifi mumkun olmayan bir agri ve ayak dusmesi,ayni zamanda belimdede inanilmaz agrilar vardi.

Bir yil boyunca kuvvetli agri kesiciler kullandim ve fizik tedaviye gittim,ama nafile.2014 mayis ayinda tekrar gittim ve ilacli emar cekildi,maalesef L3 bolgesindeki vidalar tutmamis ve kemigin icini oymus bosta geziyormus vidalar,acil ameliyatla cikarmamiz gerekiyor denildi,ve ameliyatla L3 bolgesindeki vidalar cikarildi,L4-L5-S1 duruyor.
Bacaktaki sinir hasari ve agri yanmalar halen ilk gunki kadar siddetli,belimde ki agrilarda inanilmaz boyutta,bes dakika oturamiyorum sanki mangalin uzerinde oturuyormuscasina kalcalarim yaniyor,belime ter taraftan agir kalin demir sopalar saplanmis gibi agrilar var,egilip bukulemiyorum donemiyorum,corabimi dahi giyemiyorum,agri ve acilar yuzunden cildirmak uzereyim.

Doktorum son emarda hersey normal gorunuyor yapacak baska bir sey yok diyor.Platinlerin hepsini cikarmayi teklif ettim ama olmaz diyor,cunku platinleri takmak icin omurilik teki sag ve solda bulunan kelebekleri kestik,platinler cikarsa belin merdiven gibi coker diyor

Ne yapacagimi sasir is durumdayim.Lutfen bu konularda bilgisi olan,belki benim yasadiklarimin benzerini yasamis ve sorunu cozulmus olanlar varsa lutfen beni aydinlatabilirmi,her turlu bilgiye ve tecrubeye ihtiyacim var

Ilginiz icin simdiden cok tesekkur ederim

Omurilik spinal Füzyon ameliyati

Merhaba 10 yildir yasadigim bel sorunumu en kisa sekilde ozetlemeye calisacagim.Basarisiz 2 microdiskektomi bel fitigi ameliyati sonrasi 3 uncu ameliyatta belime 8 adet vida takildi,fakat 1 yillik dayanilmaz acilar neticesinde 2 tane vidanin tutmadigi goruldu ve tekrar ameliyatla L3 bolgesindeki 2 vida cikarildi.Fakat tekrar 1 yil gecmesine ragmen acilar dinmedi(bu arada ameliyat esnasinda sinirleri zedelemisler ve buna bagli olarak sag ayak dustu ve neropatik agri basladi) tekrar baska baska doktorlara gittim,Azmi Hamzaoglu dahil olmak uzere bir cok doktora gorundum,her doktor baska oneride bulundu,vidalar konurken omurilik yan ve arka cikinti faset ler alinmis,bu yuzden vidalar cikarilirsa omurilik cokebilirmis.3 tane diski cikarip metal disk ve faset konulmasi gerektigi soylendi,bir baska doktorda bunlara hic gerek yok omurilik cok duz ve saglam,zaten disklerde sertlesmis tekrar fitik olma riski cok cok dusuk,tek problem omurilik faset cikintilarinin alinmis olmasi dedi ve bir oneride bulundu,vidalari cikarip oradaki bolgeye fuzyon(kemik plakalar) koyarak omuriligin stabilizasyonunu saglamak dedi.Bu sekilde buyuk bir ihtimalle bayagi bir iyilesmem mumkunmus.1 hafta once vidalarim alindi,kemik tozu ile dolduruldu ve 2 adet fuzyon kemik plaka konuldu.Simdilik agrilarim bir hayli azaldi,2 ay korse kullanmam ve ters hareket yapmamam gerekiyor,konan kemikler 6 ay icinde omurilige kaynarmis.Ama ya olmazsa ya belim cidden cokerse diye cok korkuyorum.Acaba icinizde bu tarz bir ameliyat olan varmi? Fuzyon kemik koyma ameliyati hakkinda tecrubesi olan arkadaslar varsa lutfen bana deneyimlerini aktarabilirlermi.Cok tesekkur ederim hepimize gecmisler olsun

Merhaba bende bel kayması ameliyatı oldum ve 6 tane vida takıldı ve rahatsız ettiği için çıkartırmayı düşünüyorum platinlerini aldıran insanlarla konuştuğum da dediğiniz gibi herhangi bir faset çıkarılması ve platinlerin çıktığında omuriliğin çökmesi gibi bir olay duymamıştım platinler internette okuduğum kadar kemiklerin birbirine kaynaması için konulur 1 yıl sonra kaymana tamamlandıktan sonra yük omurliğe binip platinler 2 planda kalır diye biliyorum siz biraz korkuttunuz beni :) platinlerden kurtulmak istiyorum çünkü beni çok rahatsız ediyor ama platinlerin takılması için fasetlerin çıkarılması gibi bir olayı sizin yazınızdan duydum sadece

Bana Vida Takıldı Bunlar Çıkartılacak mı?
Vidalı ameliyat yaptığımız hastaların vidalarını çıkartmayız bunlar titanyum denilen özel alaşımdan yapılır ve vücuda uyumludur .ancak ve ancak hasta çok ağır bir travma geçirip kırılmadığı sürece çıkartmayız. Ayrıca vidalı ameliyatlarda ki amacımız omurgayı füzyon dedigimiz omurgayı birbirine tutturmak ve kemikleşmesini sağlamaktır. Kemikleştikten sonra bu genellikle 1 yıl içerisinde olur. Vidalar amacını yitirir artık yükü kemikleşen omurga taşımaktadır. Çıkartılmasında hiçbir sakınca yoktur. Ancak ve ancak hasta çok ağır bir travma geçirip kırılmadığı sürece ya da hasta psikolojik olarak alışamadıysa bunlar bana batıyor şeklinde ifadelerde bulunuyorsa o zaman vidaları çıkartmayı düşünebiliriz. Vidalar , eğilmemizi kesinlikle engellememektedir. buda bir beyin cerrahının yazı alıntıdır platinleri alınabileceğini bana ameliyat eden doktorumda söylemişti ki bende platinlerini çeşitli nedenlerle aldıran insanlar tanıyorum platin kırılması intihap nedeniyle yada rahatsız ettiği için kemikler kaynadıysa alınabiliyor. yani Allah korusun kimseden omurliğin çökmesi gibi bir durum duymadım

merak ettiğim siz platinlerini aldırdıktan sonra ki süreç nasıldı platinler vücudunuzda ne kadar süre kaldı platinilerini aldırmak istiyen biri olarak beni aydınlatırsanız sevinirim. Allah şifa versin

Merhaba arkadaslar, banada boyun fitigi teshisi kondu ve hemen ameliyat olmam gerektigi soylendi ama iyice arastirdigimda tanidiklarin tavsiye ettigi dr lar bu agriys dayana bildigim kadar sabretmemi ve ilkonce fizik tedawi ile yola cikmami soylediler 20 gun fizik tedaviye gittim ordaki dr larin yazdigi yesil receteli agri kesici ile geceleri uyuyabildim parmak uclarim surekli uyusup karincalaniyordu ensonunda termal kaplicaya gittim yuzmeye basladim ve dr soyledigi her sabah oglen ve aksam yapmam gereken hareketleri yapmaya dewam ettim. Yesil receteli ilaci surekli yazmoyorlar ama agrilarimda eskisi kadar cok siddetli olmamaya basladi. Daha sonra bana bir yakinim ozan yagi ve Kantoron yagi ile masaj yaptirmami ve aksamlari masaj yapilan yeri plastik strecle tamamen sarip yatmami soyledi bunu 2 hafta boyunca uyguladiktan sonra boyun fitigimla ilgili hicbir sikintim kalmadi yalniz ozon yaginin safini arastirip bulmaniz gerekiyor ameliyat olmadan once lutfen soylediklerimi deneyin arkadaslar herkese hayirli ramazanlar saygilar

bel fıtığı ameliyatı

annemin şiddetli ağrıları vadı yatalak olmuştu ileri derecede beltiğı dediler ve çok uzun araştırmalardan sonra o harika dr. annemi iylerştirdi...fıtık ameliyatında sakat kalan bir yakınımızı tekrar ameliyat ederek yatalak kalmasını engelleyip tekrar eski sağlıgına kavuşturdu.annemin acılarını dindiren eski sağlığına kavuşmasını sağlayan o güzel doktorun ismini veriyorum size
haliçhospital hastasesinde murat uçankale doktorun telefonunu hastaneden alabilirsiniz.Lütfen o doktora gidiniz hastanede bile kime sorsanız iyi bir referansla anlatıcaklardır size çok iyi bir doktor.
ameliyatını sonrasında ağrılarınız dinmeliydi...ALLAH SİZE ACİL ŞİFALAR VERSİN.

Merhaba. Benim de Belime takilan platinler sonrasinda sol bacakta gucsuzluk ve noropatik agri Gelişti. Platinlerin bazilari cikarilmasina ragmen agrilarim devam ediyor. Cok guclu ilaclara ragmen geceleri agridan uyuyamiyorum. Sizin durumunuz simdi Nasil oldu? Doktorunuzun ismini ogrenebilir miyim?

Platin takılırken omurilikten kesmeler yapıldığını duymamıştım, Allah şifa versin...

Sayin Zoran
Su an sikayetleriniz Nasil oldu? Ben de Izmirde oturuyorum. Rahatsizligimiz cok benziyor. Benim de bir vida nedeniyle sol bacagimda felc Gelişti, vida cikarilinca felc biraz azaldi. Ama cok siddetli agrilarim devam ediyor. Bahsettiginiz, yanma Ve batma agrilari ilaclardan Fayda gormedigi icin geceleri uyuyamiyorum. Yardiminizi rica ediyorum. Doktorunuzun ismini yazarmisiniz?

yaklaşık 2000 yılından beri ayaklarımda karıncalanma kalçamda şiddetli ağrı vardı askerde ağır sırt çantası taşımaktan omirilikte zedelenme olmuş zaman zaman şidddetli ağrılar yaşıyordum akşamları yatamıyordum ağrıdan sağ bacağımda uyuşukluk güç kaybı başlamıştı istanbul esenyurt devlet hastanesinde mr çekilmesi sonucu omurilik kanal darlığı olduğu tespit edildi doktor fizik tedaviye yolladı fizik tedaviye 15 seans gittim hiç bir faydası olmadı tavsiye üzerine avcılar murat kölük devlet hastanesinde levent berat tuna isimli beyin sinir cerrahi doktoruna muayene oldum mr bakıp kanal darlığı ve fıtık olduğunu dar kanalı temizleyip platin takılması gerktiğini söyledi doktora güvenim tamdı ameliyat oldum 30 mart 2016 da 4 gün hastanede yattım 10 günde normal yurumeye başladım şuan eğilip kalkmlar yavaş yavaş düzeliyor her geçen gün ağrı sıfır raht uykum var ALLAH levent beyden razı olsun işinin ehli ve kişilik olarakta çok kaliteli bir doktor yapılması gereken ne ise onu yapıyor tavsiye ederim

Zoran

iyi günler bahsettiğiniz şikayetlerin birebir aynısını annem yaşıyor birkaç doktora göründük aynı şeyleri söylediler
sizden bilgi almak istiyorum ulaşabilrmisiniz bana
ozdenyasin45@gmail.com

Platin yabancı madde, vücudun yabancı maddeye nasıl tepki vereceğini bilemeyiz.

Doğal olmayan müdahalelerde çok ama çok dikkatli olmalıyız...

6 sene evvel migrocerrahi sistemle bel fıtığı ameliyat oldum ameliyattan önceki halimden daha kötü oldum korkumdan 6 sene doktora gitmedim takii allah razı olsun 1 ay öncesi doktorumla tanışasaya kadar doktorum emar istedi 5 fıtık ve bel kayması olduğunu söyledi 8 titanyum cıvata takacağını söyledi 5 saat ameliyattan sonra uyandığımda hiç ağrı hissetmedim 24 saatte yürüdüm 3 günde evime gittim şimdilik korse takıyom yürürken hiç bir sıkıntım yok şimdilik allh razı olsun doktorumdan

BU 20 GÜN OLDU AMELİYAT OLALI HER GÜN SABAH AKŞAM 2 KM YÜRÜYORUM ALLAH İNSANLARI DOKTORUNDA İİSİNE RAST GELMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM 😂😀

Ameliyat sonrası sinir hasarı yaşayan var mi

Merhaba Zoran, biz seninle hemen hemen aynı durumda gibiyiz en son durumun nasıl? Benim 6 ay oldu kontroller sıkıntı gorunmuyor ama ben baya sıkıntılıyım. En alt vidayı hangi doktor cıkardı ve araya yapay disk koydu acaba bende bir gorunmek isterim. Benimde fasetler yok şuan

Merhaba sizinle irtibata geçmem gerekiyor sizile hemen hemen aynı durumda gibiyim yardım ederseniz çok mutlu olurum lütfen.

sayın Zoran gorurseniz tarikclkgl@yahoo.com adresine mail atin lutfen

Arkadaslar mrb. Herkese gemis olsun. Bel fitigindan ust uste 4 operasyon gecirdim. Hepside 6 ay icinde gerceklesti. 4 vidaydi yanlis takilmis en son 3 segmente 6 vida takildi ve iki faset (eklem) alindi omurdan. Iki sene gecti son operasyonun uzerinden. İlk baslarda hic oturamiyordum sinir hasarindan kabalarim yaniyordu ve makata vurdu agrilar. Ayrica kuyruk sokumu (koksiks) agrisi gelisti. Hissetmeye gelince, hala ilk gunku gibi vidalari hissediyorum. Belimde demir sopalar sapliymis gibi halen. Iki sene olmasina ragmen tam olarak egilemiyorum. Tirnaklarimi kesemiyorum ve coraplarimi giyemiyorum mesela. Belim ve sirtim surekli agri icinde. Bende o guclu haplardan kullaniyorum. Nereye kadar boyle gidecek bilmiyorum. Simdilerde oturma surem biraz uzadi, kuyruk sokumuda daha iyi ama evde ailemle birlikte salonda koltukta oturup tv. izleme olayim yok. Iki senedir disardan gelir gelmez yatiyorum. Uzun oturuslar yok yani. Kim duzeltir bunu nasil olacak bilmiyorum. Tomografi, mr ve rontgen sonuclarimla isim yapmis bazi proflara gittim. Hepside yanlis olan bir durum olmadigini sonuclarin iyi oldugunu soyledi. Ama ben halen arabaya inip binerken, yatip kalkarken vb. zorlaniyorum ve agri aci icindeyim. Bir gun sol bir gun sag. Yardimci olabilecek tecrube eden veya duyan birileri varsa yazarsa cok sevinirim. Ayrica doktor ismide yazin bir sakincasi yok arastirma ve bilgi alma konusunda secenek olur. Tekrar ameliyat olmak istemiyorum ama isimden gucumden oldum calisamiyorum ve iki senedir surekli yatiyorum. Mail atmak isteyen olursa da; tarikclkgl@yahoo.com adresine yazsin lutfen. Tesekkurker.

Üst Alt