Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin MR raporu yorumlayabilecek var mı?

cezzar_tr

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
BEYİN MR İNCELEMESİ

Teknik : Sagital T2A SE, aksiyel T1A SE, T2A TSE, FLAIR,

Bulgular :

Posterior fossa serilerinin değerlendirilmesinde;

Serebellar hemisferlerde atrofiye sekonder folyolarda belirginleşmeler izlenmiştir. Serebellum ve beyin sapı kompartmanları normal anatomik özellikleri ile görüntülenmiştir.

Bazal sisternler normal genişlikte ve intensitededir. Her iki internal akustik kanal, 7. ve 8. sinirlerin sisternal segmentleri, köşe sisternaları normal olup, yer kaplayan lezyon görülmemiştir.

Supratentorial serilerinin değerlendirilmesinde;

Bihemisferial serebral atrofiye sekonder sulkus ve ekstraserebral BOS mesafelerinde genişlemeler izlenmiştir.

Periventriküler beyaz ceherde sentrum semiovale düzlemine kadar uzanan yaygın aterosklerotik mikroanjiopatiler zeminde geliştiği düşünülen iskemik gliotik değişikler mevcuttur.

Bilateral bazal ganglionlar, kapsülar interna-eksterna ve talamuslar normaldir.

Ventriküler sistemde atrofiye sekonder genişleme mevcuttur.

Orbita yapılarında patolojik bulgu saptanmamıştır. Kavernöz sinüsler normaldir.

24.03.2021'de de Beyin MR tetkiki oldu orda herşey normaldi. Sadece sinüzit izlenmiş .Kronik hastalık olarak kalp kapağında çökme mevcut (hafif kalın) ama ciddi seviyede degil. Bipolar Bozukluk hastasıyım. Rixper tegretol keday xr wellbutrin kullanıyorum. Lamictali de kullanıyordum 2 hafta önce yan etki sebebi ile kestim. Kanım 17.5 ancak kızılay kanımı almıyor ilaçlar sebebi ile , biraz kolestrolüm yüksek olabilir.

1 senedir unutkanlık durumu var b12 normal oldugu halde , yakın geçmişteki (5-10 yıl) çok önemli anılar hariç çogu şeyi hatırlamıyorum. ancak 3 yaşımdan itibaren çocukluktan kalma anıları hatırlıyorum ironik şekilde.. Konuşurken kelime seçerken bazen sorun yaşıyorum . 24.03.2021 deki MR ı unutkkanlıktan dolayı istemişti doktor , üstteki 2-3 günlük mr ı ise baş agrısı sebebiyle istedi. Migren olma ihtimali yüksek . Zira kokuya karşı hassasiyet sese karşı hassasiyet de oluyor baş agrısı sırasında. Bu sene stresli bir yıl geçirdim geçmiş yıllara göre daha fazla.Bunun etkisi olmuşmudur bilemem tabi. Birde depresyon dönemlerinde haiz olmak üzere alkole yöneldim . bu da yılda 2 ay falandır

Doktora raporu göstermek için randevu aldım ancak taktir edersiniz ki yakın zamana yok o yüzden merak da ediyorum. Netten bakıp anladıgım beyin küçülmesi pıhtı yada beyindeki bazı bölgelerde oksijensiz kalma durumu gibi bişey var tam çözemedim. Bilgisi olan varmıdır ?

Kabaca özetlersek beyinde yaygın mikro ölçekli zayıflayan yerler var denebilir. Bu tablo aslında ileri yaşlarda görülür. Yaşınız kaç bilmiyorum. Tansiyon hastası, şeker veya atherosklerotik kalp hastalığı varsa onlara da bağlı olabilir. Bu MR sonucuna bakarak unutkanlık şikayeti de açıklanabilir. Kardiyolojiye de bir görünmekte fayda var.

MeTePe

Yaşım 30 yorumunuz için teşekkür ederim. Sanırım biraz erken yukarıdaki bulgular için.

Yaşım 30 yorumunuz için teşekkür ederim. Sanırım biraz erken yukarıdaki bulgular için.

Evet, biraz erken. Damar hastalıkları açısından kontrol edilmenizde fayda var. Kolesterol, şeker, yüksek tansiyon gibi altta yatan bir sorun olabilir.

Üst Alt