Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin MR sonucum nasıl, değerlendirebilir misiniz?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
172
Reaksiyonlar
102
Sol inferior konka hipertrofiktir.
Sol vertebral arter doliko ektaziktir.
Servikal lordoz normaldir.
C4-5 intervertebral diskte hafif genel periferal bulging mevcuttur.
C5-6 intervertebral diskte her iki tarafta parasantral hafif protrüzyon izlenmektedir. Lateral resesler hafif basılıdır.
C2-C3, C3-C4 ve C6-C7 intervertebral disk konturları normaldir. Tanımlanan seviyelerde belirgin disk herniasyonu bulgusu saptanmamıştır. Bilateral nöral foramen genişlikleri normal sınırlardadır.
Servikal medulla spinalisin kontur, boyut ve sinyal özellikleri doğaldır.

dreamfail
c4-c5 diskinde hafif fıtığınız var... c5-c6 diğerlerinde ise asimetrik tasma. sinirlere baskı yapmıyor.

Nurtan boynum ve kolumda kasılmalar ve istemsiz hareketler oluyor. Bu şikayetle gittim.

dreamfail
C4-5 intervertebral diskte hafif genel periferal bulging mevcuttur.
C5-6 intervertebral diskte her iki tarafta parasantral hafif protrüzyon
Bu bölümleri Mr isteyen Dr. şikayetinize göre yorumlaması daha uygun. Geçmiş olsun.

Nurtan
Sol vertebral arter doliko ektaziktir. in anlamını biliyormusunuz acaba?

dreamfail

Sol inferior konka hipertrofiktir

hava gecisi rahat değil,bu sinüs enfeksiyonundan olabileceği gibi Deviasyon veya allerjik nedenlerden de olabilir/burunla alakalı...

Yani damar çapında genişleme.

En iyi yorumu sizi takip eden hekim yapar,sonucları hekiminize gösterin/Sağlıcakla...

dreamfail

Hücreler de hacimsel olarak artış
vertebral arterler (damar) genişleme

Nurtan OğuzHan112 teşekkürler. Nöroloji dr'u beynimde birşey olmadığını şikayetlerimin kullanmış olduğum ilaçlardan kaynaklı olabileceğini söyledi. Fıtık başlangıcı varmış. Beyin damarı genişlemesi için beyin cerrahı ile görüşeceğim. İlginiz için tekrar teşekkürler.

onuz ilgili uzman doktor dan başkası değelendiremez....

Bende gırdım bugun ama anlamıyorum dr 3 gun sonra gel dedı bende dvd verdıler bende baktım bısey anlamadım beynımı cekmısler BENIMDE ENSEMDE AGRI VAR 1 BUCUK AYDAN BERI CEKIYOPRUM BUGUN GITTIM OZELE 450 TL ODEDIM SIZE NE DEDI

Nurtan ONLARI NASIL BILIYORSUNUZ KITAP MI OKUYORSUNUZ MERAK ETTIM HAYRAN KALDIM GERCEKTEN YANLIŞ ANLAMAYIN

Üst Alt