Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bez bağlanan yatan hastada oluşan yara / pişik için çare var mı?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar babam sürekli yatmaya başladı önce oturur kalkar iyi kotu tv izlerdi şimdi 2 aydır sürekli yatıyor o yüzden bez takıyoruz bezin içi terliyor basen kısmı sol baldır yara pişik mi desem bezden yarami başladı anlamadim ama ilerliyor evde bakım ekibi yattığı için dedi öyle kaldı ne yapmam gerek

Kardeşim kantoron yağı hemen geçiriyor kesin çözüm

Burak1234

Inşallah deneyelim kardesim ama bez bağlandığı için mecbur kantoron yağı sürüp tekrar bezi bağlamak zorundayız sıkıntı olur mu

Geçmiş olsun. Bebek pudrası kullana bilirsiniz. Bezi sürekli bağlı tutmayın (mecburi çıkarmama zorunluluğunuz varsa) çıkardıktan sonra 10-15 dk aralığında hava almasını sağlayın. Eczaneden pişik kremleri de alabilirsiniz. Sürekli yatmakta yatak yarası oluşturacağı için ara, sıra pozisyon şeklini değiştire bilirsiniz.

Cok sağolun allah razı olsun arkadaşlar rabbim cümlemizin sıkıntılarını gidersin inşallah şifa versin herkese

Pişik varsa lipo merhem veya bepantol merhem yara varsa ilk küçüksemadecosol merhem bunlar çok iyi geliyor

sureklı yattıgı ıcın ortapedik havalı yataklar var onerırım,ananem de boyleydı yata yata yara oldu cok kötü yumrugum gırıyordu,
bu yatak alındı ve duzeldi çok şukur.2o senedır yatalak hasta

merhaba arkadasım öncelikle çok geçmiş olsun,bahsettiğim yataği siddetle tavsiye ediyorum,ne ilaçlar ne bitkiseller kullandık ananeme ama fayda etmedi günden güne yaralar cıktı ve büyümeye başladı,sen gene bi araştır ama biz cok faydasını gördük,elektrıklı bı yatak bu belli saatlerde hava veriyor alttan ve yaraların iyileşmesini ve bidaha yara olmamasını saglıyor.

Insallah önerilerinizi fikirlerinizi deneyeceğim cok sağolun herkese rabbim yardim etsin sifa versin inşallah

elektrıklı bı yatak bu belli saatlerde hava veriyor alttan ve yaraların iyileşmesini ve bidaha yara olmamasını saglıyor.

Elektrikli yatak var havali yatak ama oda anlamadım rahat edemedi belim ağrıyor dedi kaldırın diyip durdu anlamadigim icindeki hava dolan balonların bi kaçı bastan ayağa dogru olan kısımda içinde olan balon diyeyim biri şişiyor biri şişmiyor öyle sirayla biri şiş biri boş anlamadim oda bosluk olan yer beline agri yapıyor heralde

Elektrikli yatak var havali yatak ama oda anlamadım rahat edemedi belim ağrıyor dedi kaldırın diyip durdu anlamadigim icindeki hava dolan balonların bi kaçı bastan ayağa dogru olan kısımda içinde olan balon diyeyim biri şişiyor biri şişmiyor öyle sirayla biri şiş biri boş anlamadim oda bosluk olan yer beline agri yapıyor heralde

bence alışana kadar biraz deneyin,yaralarına iyi gelecektir.

Geçmiş olsun
Sözünü ettiğiniz yara basınca bağlı gelişen ülseratif yaradır ve malesef iyleşmesi zorludur.tedavide
1.öncelik: basınca maruz kalan yerin basıncını azaltmaktır havalı yatak iyi olur ancak bu mümkün olmuyosa 2 saatte bir hastanın çevrilmesi gerekir.sürekli aynı pozisyonda yatmamalı bu çok önemli
2.aşama : yara bakımıdır.yarayı hergün pansuman yapmalısınız.yalnız eski kremleri önce bebe şampuanıyla yıkayıp arıtın yeni kreminizi öyle sürüp kapatın pansumanı
3.aşama : tıbbi tedavidir.yaranın derinliğine ve genişliğine göre derecesi vardır yaranın.gerekirse plastik cerrahi ameliyatına kadar gidebilir.
Onun için burdan şu kremi bu ilacı kullanın demek doğru olmaz.tedavinizi bir genel cerrahın kontolünde takip edin

Arkadaşlar şuan bebek pudrası kullanıyoruz taktığımız bezide yukarı fazla çıkarmıyoruz sıcaktan tabi en çok ondan etkilendi şuan havalar serinledi fazla terlemiyor sırtı tabi pudranin çok faydası oldu herkese çok teşekkür ederim

Üst Alt