Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilirubin yüksekliği ne anlama geliyor?

Alf0606

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Bi sıkıntımdan dolayı aile hekimi sağlık ocağına gittim resimdeki değer çok yüksek safra kesesi veya karaciğerinde sorun olabilir biran önce hastaneye git dedi doktor bu neyin nesi arkadaşlar ciddimi bişeymi korktum biraz daha önce başına gelen oldumu
1b19752b7271840830c9eed059c943f8.jpg

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

benimde yüksek çıkmıştı sonra düştü bişey olmaz ancak sürekli yüksekse sarılık olursun aile hekimin torpille yertleşti galiba 2 çok yüksek bir değer değil tahlili komple atsana bilgilerini gizleyip

Benim dönem dönem ikiye çıktığı olur. Doktoruma sorduğumda doğuştan gelen bir şey söylemişti. 5-6 ayda iki olur sonra düşer.

Korkma, yine de doktora git, aklında soru işareti kalmaz

druid

7 ay önce de yüksek çıkmıştı şimdiye kadar düşmüştür diyordum ama dahada yükselmiş internetten araştırdım karaciğer kanserine kadar sorun olabilir diyor iyice tedirgin oldum bunun için dahiliyeye randevu aldım umarım önemli bir sorun çıkmaz

cankin

İşte sıkıntıda orda benim daha önce normaldi 7 ay önce yine yüksek çıkmıştı düşmüştür diyordum ama baktımki dahada yükselmiş artık korkmaya başladım

Ben clonex kullanıyorum.Üç aydır safra kesem kasılıyor.Karaciğerde yağlanma var mış

Members

Geçmiş olsun sizinde bu değer yüksekmiydi bendede karaciğer yağlanması vardı 2 sene önce ama o zaman çok kiloluydum 96 dan şimdi 70 e düştüm diyetle

Korkma..

18 Haziran - 1,9
2 Temmuz - 1,3
6 Ağostos - 2,27
2 Eylül - 1,77
3 Ekim - 1,32
5 Aralık - 1,2

E-Nabızdan baktım şimdi 2019 yılı hep referansın üstünde.

cankin

Bunun için doktora gittinizmi hocam ne dediler korkulacak bişey değilmi yani benimde hep yüksek randevu aldım gitsemmi acaba benim korkum şu benim baba tarafında ırsi hepatit B var babam bu yüzden karaciğer kanseri olup vefat etti o yüzden çok tedirginim

Öncelikle başın sağolsun.. Ben başka rahatsızlıktan hastaneye gidiyorum, tabii değerler yüksek çıkınca doktor bir dahaki sonuca bakalım dedi, aylarca baktı (kendi hastalığımdan dolayı kan verdiyorum) sonra doğuştandır dedi. Senin için rahat etsin hem hepatit B varsa git sonuçta bir kan vereceksin. Doktora görün, ayrıca internette hastalık arama başın ağrısa beyninde ur olabilir yazıyor.

cankin

Allah razı olsun doğru söylüyorsunuz doktora gidip görünmekte fayda var bakalım ne diyecek çok merak ediyorum

Members

Ben sıkı bi diyete ve spora başlayıp vermiştim kiloları ama ben o kiloları antidepresan kullandığım için almıştım iştahımı çok açmıştı habire yediriyordu yaklaşık 30 kilo aldırdı karaciğer yağlanması oldu karaciğer enzimleri yükseldi kolesterolüm fırladı kilo nedeniyle uyku apnesi başlamıştı vs

Alf0606
Bilirubin yüksekliği genelde safra taşlarından oluşur özellikle hızlı ve çok kilo veren bir çok kişide görülür bu taşlar milimetrik taşlar olup safra kanalını tıkar bence acilen ultrason ile muayene olarak safra kesenize baktırın.. geçmiş olsun...

Erdogmus34

Öyle yapacağım teşekkürler inşallah karaciğer de yada başka kötü bir şey çıkmaz

Arkadaşım sadece bilirübine bakarak teşhis koymak arabanın tekerine bakıp turbo arızası var demeye benzer.

Bilirübini yükselten pek çok hastalık olabilir. En basit kan hastalıklarından pankreas tümörüne kadar pek çok hastalık bu mekanizmada etkilidir.

Yapmanız gereken şey, iç hastalık uzmanına gidip doğru düzgün bir kan tahlili ve karın ultrasonu veya MR çektirmektir. Bir ihtimal, laboratuar hatası da olabilir. KAlibrasyon doğru yapılmadığında hatalı sonuçlar çıkabilir.

MeTePe

Labaratuvar hatası olduğunu sanmıyorum hocam 7 ay önce de farklı hastanede tahlilde yüksek çıkmıştı belki düşmüştür deyip pek takmadım ama aksine dahada yükselmiş benim bildiğim doktorlar bilirubin yüksekliği ile beraber karaciğer enzimleride yüksekse safradan şüphelenip ultrason istiyorlar ama benim karaciğer enzimleri tam tersi bayada düşük doktordan randevu aldım bakalım umarım ilgilenirler üstüne düşerlerde sorun neyse çıkar ortaya

benim karaciğer enzimleri tam tersi bayada düşük

Karaciğer enzimleri düşük ise;

Safra kesesinden, pankreastan veya kan hastalıklarından (bir ihtimalde yediğiniz içtiğinizden) kaynaklı bir durum olabilir. Ayrıca sürekli ilaç kullanımı gibi durumlarda yükselebilir.

Her halukarda, sorunu tam anlayabilmek için hem kan tahlillerine, hem de ultrason veya MR çekilmesine ihtiyaç var.

Son bir olasılık ise sorunun ailesel olmasıdır. Yani sizde bilirübin metabolizmasıyla ilgili genetik bir farklılık vardır.

MeTePe

Bilmiyorum valla hocam 7 ay önceki doktor bilirubin benimde yüksek bişey olmaz çok yaşıyacaksın gibi ilginç şeyler söyledi pek tatmin olmamıştım zaten ama şimdi dahada yükselmesi beni korkutmaya çalıştı bunun altında mutlaka bi sebep olmalı bakalım bu sefer gittiğimde ne diyecekler merak ediyorum

önceki doktor bilirubin benimde yüksek bişey olmaz çok yaşıyacaksın gibi ilginç şeyler söyledi

Siz tetkikleri yaptırın... her şey normal çıkarsa kafanıza takmanıza gerek yok. O zaman sorun genetiktir ve size fazla bir sıkıntı yaratmaz.

Alf0606

Ben bir çok diyetisyene gittim.Ama kilo veremedim.Uyguladığınız diyeti yazarmısnınız.???

Members

Ben hiçbi şekilde destek almadım dahiliyedeki doktor diyetisyene göndermişti gitmedim sadece hergün düzenli enaz 10 kilometre yürüyüş ve protein ağırlıklı beslendim 2 öğün yaptım ve her öğünde 1 dilim çavdar ekmeği yedim şekeri kestim ev yapımı ve ev yapımı kefir içtim kızartma türünü hayatımdan çıkarttım abur cuburu bıraktım bunlar çok büyük azim ve irade gerektirir 7 ay sonra doktora gittiğimde o bile şaşırmıştı nasıl yaptın bunu dedi

Üst Alt