Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar tanısı ile hangi oranda rapor alabilirim?

Insua

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 2018'den beri psikiyatrik tedavi görüyorum bu son bir ayda doktor Bipolar tanısı koydu 1 aydır ilaçları aldım şimdi gidip gene yazdıracağım sorum şudur benim babamdan kalan emekli aylığı var annem alıyor ölüm aylığı diye buna başvursam sanırım %60 engel olması gerekiyormuş bu bipolar tanısı ile %60 alabilirmiyim geçmişten bu yanada rahatsızlığım var psikiyatride kullandığım ilaçlar vs gözüküyor sistemde bu bipolar için 6 ay ilaç kullanayım öyle mi başvurayım sgk'ya rapor için yoksa hemen başvursam alabilirmyiim bu oranı şimdiden teşekkürler cevaplarınız için..

@Insua Doktorun ile bu durumu konuş,tedavi geçmişi önemli burada normalde bipolardan rapor alabilirsin.

Tahlille kanındaki Lithuril seviyesine baktılar mı ?

rapor verırken düzenlı aralıklarla doktorların kanınızdakı o ilaçları kontrol eden tahlillerede bakıyorlar

Bibolar bozukluğu yüzde 70 .ama yüzde 40 dan yüzde 70 arası oranda verebiliyorlar

hocam bipolar ya 0 ya 40 ya da 70 alır. arası veya farklı oran yok. rapor için şu an genel olarak en az 6 ay düzenli takip, en az bir hastane yatışı, en az bir set ekt tedavisi vs istiyorlar.

Hocam normalde isteme durumu olmaması lazım ancak özellikle son zamanlarda doktorları çok sıkıştırdıkları için zaten 1 yıllık veriyorlar onu da vermemek için bu gibi şeyler istiyorlar. Tabi ki de denk geldiğin doktor çok önemli bir faktör.

hocam ben %70 alıyorum ama hep 1 yıllık veriyorlar. 5-6 hastane yatışım var, 8-10 set ekt var, çok yoğun ilaç kullanıyorum ama bir türlü süresiz vermiyorlar. emeklilik için de ekonomim şu an müsait olmadığı için olamadım. başvursam olabilirim ama sanırım.

evet hocam raporun süresi ile emeklilik bağlantılı değil artık. zaten emeklilik için başvurunca sgk yeniden hastaneye sevk edecek.

Üst Alt