Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir hayvan sahiplenmek insanı yaşama bağlıyor

Kevser er

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
14
İntahar düşüncesi olan arkadaşlarıma bir hayvan sahiplenmelerini öneriyorum intahar etme düşüncesi evresine gelmedim rabbim getirmesin ama bende çok zor zamanlar geçiriyorum hem aile olarak hem iş olarak hem sevdiğim insanla ilgili olarak hayatımı mahvetti ve gitti ondan evvelki evli kadınla aldatmıştı kedilerim var rabimme sığındım ve onlar sanki sıkıntımı anlar gibi her üzüldüğümde gelip moralini düzeltiyo hemde hayata daha sıkı bağlanmanıza vesile oluyo çünkü bana bişi olursa o napar düşüncesiyle hareket ediyorsun belli süre sonra

Ne güzel çok sevindim benim de köpek sahiplenme düşüncem var inşallah bakalım

Evet insanı hayata bağlayacak nedenlerin olması güçlü durmasına vesile oluyor. En çok da kendiyle yetinebilmeli insan. Gerçeklerle yüzleşip darılmak yerine kabullenmeli insan. Kendi gerçeklerine göre kendine bir yol çizmeli. Umutlar, hedefler çizmeli... Başkasının hayatına bakmadan kendi yolunda gitmeli insan.

@Kevser er, Hayvan sahiplenilmesi doktorlar tarafından da tavsiye ediliyor zaten özellikle kedi yalnız yaşayanlara veya ruhsal sıkıntısı olanlara iyi bir yoldaş olacaktır.

Ama şu detay önemli bazı kişiler hayvan sahipliği işini hastalık seviyesine getirip diğer insanlara düşman oluyorlar hayvan sevmek insanlara düşman olmayı gerektirmez bu özellikle belli bir yaşın üzerinde ki yalnız yaşayan kadınlarda var.

Benim de sukaplumbağım vardı akvaryumunu temizlerken düşüp sırtını çatlattı ne yaptıksa yaşatamadım.

Akvaryum balıklarım vardı Seyretmesi keyifli ama bakımı zahmetli. Geçen yaz köye giderken , bakamam diye balıkları başka birisine verdim. Ondan sonra da tekrar akvaryum kurmadım.

Hayvan bakarken bir canlının sorumluluğunun alındığı bilincinde olunmalı geçici bir hevesle sahiplenip sıkılınca veya bakım işi zor gelince terk etmek çok kötü bir davranış konuşamasalarda onlarında duyguları var ve emin olun her şeyi hissediyorlar plastik oyuncak değiller can ve duygu taşıyorlar.

Birkaç ay önce muhabbet kuşu aldık. Elimizi uzatınca üstüne konuyor, okşayınca kaçmıyor. Kafesinde bir sürü oyuncağı var, hepsiyle oynuyor. Salıncağında sallanıyor. Arada kafesin kapağını açıyoruz, biraz uçuyor sonra kafesine geri giriyor.

Kuşumla ilgilendikçe terapi gibi geliyor. 🐦

@CORTU,

Tabiki öyle ama bu sıkıntıları olanlarda sahiplense iyi gelir anlamında dedim

bende hayvanları çok severim. çocukluğumdan üniversite hayatıma kadar evimizde hep kedi vardı. bilimsel araştırmalarda kedinin başını okşadığın zaman üzerindeki negatif enerjiyi stresi çekiyormuş. birde mırıldamalarındaki frekansın insanı rahatlatığını okumuştum. annem şuan yalnız yaşıyor evinde 2 tane kedisi var. ziyarete gittiğimiz de çocuklarla kedileri seviyoruz. o kediler sanki annemim çocukları olmuş nasıl seviyor görmelisiniz

hayvanlar insanlardan daha masum, daha zararsız ve cok doğallar. sevgileri %100 gerçek.
benimde kücük ırk bir köpeğim var. Onunla vakit gecirmeyi, onun ihtiyaclarını gidermeyi cok seviyorum. Sorumluluk almayı göze alanlara mutlaka öneririm :)

@kara duman,

Bende nedense tam tersine rastlıyorum. Evde kedi köpek beslenmez diyen hayvandan nefret edenleri görüyorum daha çok. Benim bahsettiğim olayda daha çok dinden kafayı sıyırmış kişilerde gözlemliyorum.

@Alman, Dinen evin içinde kedi, kuş, balık gibi hayvanlar beslenir ama köpek beslenmez köpeğin bekçi veya avlanma amaçlı ev dışında beslenmesinde bir sakınca görülmemiştir bunun çok sayıda tıbbi ve dinen sakıncası vardır bu bence hayvan düşmanlığı da değildir bu uydurulmuş bir şey değil bu konuda çok sayıda hadisi şerif vardır bunu söylemek dinden kafayı yemek de değildir.
Tabi müslümanlar için geçerli bunlar isteyen istediğine inanmakta serbesttir.

Dinen evde köpek beslemek sakıncalı ayrıca sokakta başıboş köpek olmamalı

Alman rumuzlu kardeşim köpek besleme işi Kara Duman arkadaşımızın yazdığı gibidir. Köpek düşmanlığı ve nefreti yok, dini bir hüküm söz konusu.

Bahçeli bir evim olsa ben de Kangal veya Malaklı türü bekçi köpeği besler ve onunla vakit geçirmekten de büyük haz alırdım sanırım.

Bende de kanatlı hayvanlara karşı bir sempati var. Sultan papağanım vardı, yavru benim elimde büyüdü, sırtımdan ve kafamdan inmezdi. Tuvalete girdiğimde bile benimle gelirdi. Tabağımdan makarna ve peynir çalmasını çok severdi. 4 sene evimizin bir parçası oldu ve günün birinde küt diye düşüp öldü. Pahalılaşınca daha ucuz olan muhabbet kuşu aldım sultan papağanı yerine ama onun yerini tutmuyor.

Geçenlerde Sümbül Efendi Camisine gitmiştim benim eski muhite. Acı acı miyavlayan yavru bir kedi gördüm alayım süt vereyim dedim ama yakalayamadım. Görevli “anasını alıp götürmüşler bu yalnız kaldı, yakalayamıyoruz da” deyince içim cız etti. Tekrar yakalamaya çalıştım ama nafile yakalanması mümkün olmayan bir yere girince bıraktım peşini. Yakalayabilseydim evde kuş olmasına rağmen alıp getirecektim eve.

Üst Alt