Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli olup saç dikimi yaptıran var mı?

gülsahkab

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bende 6 ay once Antalya medicalpark da oldum şimdi benımde saç dikilmesi basladı ama çok fazla kopuyor resmen benım gıbı olan varmı? Bıde 1 ay hast. Yattım çok agır ilaçlar verdiler acaba etkisi mı

Yazılarınızın çogunu okudum acaba herkeze mi kemik erimesi oluyor bana 6 ay olucak şimdi korkmaya basladım ben hiç kilo alamadım sadece yuzum şişti ve saçlarım cok dokuluyor bu durumu yaşayan arkadaşlar varmı? Herkeze gecmiş olsun RABBİM bize böbrekleri nasip etmiş elbet zorlukları da olsa onlar bizle yaşiycak güzel düşünelim😊🙏👍

ben nakil olmadım hala devam eden bir rahatsızlığım var ama enfeksiyon yönünden dikkat et 6 ay erken daha
benimde kullandığım ilaçlardan dolayı saç dökülmesi yaşıyorum bazen böbrek değil ilaç yan etkileridir adenuric denen ilaca geçirdi doktor üre için rahatım biraz üre asit oranım düştü

böbrek hastası ve kortizon kullanan çoğu kimsede olur benimde dişlerime vurdu böreğin sayesnde yakında atlatacaksın sen inşallah mezera kadar senle kalır tuza enfeksiyona şekere dikkat değerini bil

saç bile olsa kafana takma boşver bende 48 yaşında dişsizim

Merhabalar.Öncelikle geçmiş olsun ve gözünüz aydın.

Şu an kullanmakta olduğunuz Dertacotril isimli kortizon ilacının yan etkilerinden sadece 1 tanesini yaşıyorsunuz maalesef.
Böbrek nakli sonrası kullanılan ilaçların yan etkilerini okuduğunuzda sorularınızın cevaplarını bulacaksınız.
Sakın ola bu ilaçları bırakmayı düşünmeyin bile çünkü bu ilaçlar böbreğinizin vücüdunuz tarafından kabul görmesini sağlıyor.
Her ne kadar yan etkileri fazla olsa da maalesef biz nakilliler bu ilaçları ömür boyu kullanmak zorundayız.

Sugaremro evt yan etkisi old biliyorum dun kontrolum de vardı hoca kolay şey atlatmdın olumden dondun agır ılaclar aldın onun etkisi dedı gecer İnş. Bıdaha enfeksiyon kapmazsam sorun yok alıştım ilaçlarım da azaldı 6 ay olunca bu ameliyat göbegim hala şiş inmedi normalmı bılmıyorum şuan için degerlerım ıyı cok sukur
Sugaremro merhaba bişey sormak istiyorum şuan çalışmıyorum nakıl sonrası %70engellı raporu veriyorlarmış onu alıp engelli aylıgı almk ıcın basvursam ve ilerde işe girersem bu aylık bana engel olur mu yada otomatik kesilir mı? Bı bilginiz var mı

gülsahkab merhaba,

Öncelikle sanırım dediğiniz gibi bir enfeksiyon kapmışsınız ve bu nedenle daha yeni toparlanıyor vücudunuz.
Siz ne olursa olsun engelli raporunuzu çıkartın.Ben bu rapor sayesinde 1 yıl önce emekli oldum.(40 yaşında)
Engelli maaşına başvuru yapabilirsiniz ve çalışmaya başladığınızda da sorun yaşamazsınız(Engelli maaşı başvuru şartları v.s hakkkında bilgili arkadaşlar sizi yönlendirebilirler forumda)

Alacağınız rapor her şey bir yana sizin yaş bekleme durumunuzu ortadan kaldıracak.Emeklilik şartlarınız oluştuğunda yaşı beklemeden emekli olabilirsiniz.Ne kadar süre çalışmışlığınız var ve kaç ylında sigortalı oldunuz.Ayrıca yaş bilgilerinide paylaşabilirseniz bu konular hakkında bilgili arkadaşlar size daha doğru cevap verebilirler.
gülsahkab merhaba,

Öncelikle sanırım dediğiniz gibi bir enfeksiyon kapmışsınız ve bu nedenle daha yeni toparlanıyor vücudunuz.
Siz ne olursa olsun engelli raporunuzu çıkartın.Ben bu rapor sayesinde 1 yıl önce emekli oldum.(40 yaşında)
Engelli maaşına başvuru yapabilirsiniz ve çalışmaya başladığınızda da sorun yaşamazsınız(Engelli maaşı başvuru şartları v.s hakkkında bilgili arkadaşlar sizi yönlendirebilirler forumda)

Alacağınız rapor her şey bir yana sizin yaş bekleme durumunuzu ortadan kaldıracak.Emeklilik şartlarınız oluştuğunda yaşı beklemeden emekli olabilirsiniz.Ne kadar süre çalışmışlığınız var ve kaç ylında sigortalı oldunuz.Ayrıca yaş bilgilerinide paylaşabilirseniz bu konular hakkında bilgili arkadaşlar size daha doğru cevap verebilirler.

@Beylikduzu sizede çok gecmiş olsun evt saçımı artık takmıyorum onemli olan sağlık bazen enfeksiyon oluyor çook dıkkat edıyorum

@Sugaremro engelli maaşi alamıyorum ailemin uzerıneyım ogretmn emeklisi old ıcın olmuyor engelli raporunu aldım ekpss gırıcegım 2600 gunum var emekli olabılırım bakalım

3600 gün ile yani 3 sene daha çalışırsanız emekli olabileceğinizi düşünüyorum @gülsahkab

Sağlık durumunuz nasıl bu arada.Kreatinin +Üre.

Üst Alt