Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çabuk yorulma şikayetim için hangi bölüme gitmeliyim?

Saba1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba ,

1 senedir kendimi sürekli yorgun hissediyorum ,bazen sarhoşmuşum gibi hissediyorum, bulanık görüyorum.
50 metre yürüsem veya 1 kat merdiven çıksam soluk soluğa kalıyorum ,kalbim şiddetli çarpıyor.
Bir odayı süpürmek gibi basit bir işi dahi yapmakta çok zorlanıyorum.
Rahatsızlığım ne olabilir.
Dahiliye, Endokrinoloji veya Hematoloji hangisine gitmem uygun olur.

Saba1

Öncelikle tam kapsamlı ken testi yaptirmalisın.Göğüs hastalıkları astım yada coah nefes daralması ola bilir ,yorgunluk psikolojikde ola bilir.

Önce dahiliyeye gidin kendi alanına girmiyorsa sizi diğer dahiliye alt uzmanlık bölümlerine ya da duruma göre kalp damar göğüs nöroloji ya da endokrinoloji bölümlerine yönlendirir fiziksel sorun yoksa en son psikiyatriste filan yönlendiririler geçmiş olsun

Önce dahiliyeye gözükün. Başka bir durumdan şüpheleniliyorsa uzman doktor sizi başka branştaki uzmana yönlendirecektir.
Geçmiş olsun. Sağlıcakla kalın.

Dahiliye ile zaman harcamayin direk kardiyoloji derim. Kan testlerini kardiyolog da verebilir. Hiç vakit harcama...kardiyolojiden en kısa sürede randevu alın. Sonra sırayla dahiliye ve diğer bölümlere gidersiniz... unutmayın kalple ilgili belirtiler sadece yorgunluk şikayeti ile belli ediyor kendini...

Saba1

kalp gibi görünüyor aynı belirtiler bende de vardı ilaca başlayınca rahatladım kardıyolog veya dahiliye doktoruna görünün

Kronik yorgunluk olabilir ama tetkiklerinizi yaptırmadan netleştiremezsiniz. Geçmiş olsun

[FONT=sans-serif]Endokrinoloji 'de geniş kapsamlı kan testi yaptırın, tahlil sonuçlarına göre ilgili birime yönlendirirler sizi.

[/FONT]

hemen hemen aynı sorun bende de var. Ben de akciğerlerde ağaçlanma vardı ondan olduğunu düşünüyordum tedavi görüyorum. Ama onkoloji doktoru kalbin etrafında sıvı görünüyor belki o olabilir dedi ayriyetten kardiyoloji den de tedaviye başladılar. Geçmiş olsun.

Gittiniz mi doktora? Yine tekrarlıyorum kesinlikle ilk gideceğiniz yer kardiyoloji olsun...sonra diğerleri... yorgunluk sebepleri çeşitlidir. Kalple ilgili de olabilir, fibromiyalji, guatr, kansızlık, vitaminsizlik, depresyon vb. Olabilir

Direk kardiyolojiye... aynı durumları yaşıyordum, brugada sendromu teşhisi kondu ve kalp pili takıldı. Masa başında çalışıyorsanız spor yapın. Günlük hayatta günde en az 2 saat yavaş tempoda yürüyüş yapın 1 seneye vücudunuz toparlar. Yürüyüş dediğim evde sağa sola gitmeniz değil düzgün bir şekilde park bahçede standart tempoda yürüyüş.

Yağlı yemeyin. Şekerli gıdalardan kaçının. Aşırı tuzlu gıda tüketmeyin.

Üst Alt