Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çene eklem kayması için ne yapılması gerekir?

deasn12

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
241
Merhaba arkadaşlar konu baya eski olduğu için sizlerden yardim istiyorum.. 2021 yılında sol taraf beyin tümör den ameliyat oldum. Çok şükür tümör tamamı çıkartıldı. Sonra ne oldu ise çenemden yemek yerken tık tık sesler olmaya başladı ve sağ sol yanaklarımı ısırmaya başlamışım. Bu yanak ısırmalar gece oluyor eminim. Sonra diş doktoruna gittim ve plastik ölçü alınarak gece takmam istendi. 1 ay kullandıktan sonra durum yine aynı devam etti. Hemen ankara çene ve diş sağlığı hastanesine gittim. Kontrol için mr çekimi yapıldı ve doktorlar çene eklem kayması olduğunu ve korkulacak bişey olmadığını söyledi
Dişlerimin tedavisi için dosya oluşturdular ve diş temizliği 4 tane diş kanal tedavisi yapılacak. Özel bir çene doktoruna gittim kendiside özel splint yapılması gerekiyor dedi 24 saat kullanmam söylendi. Splint çok pahalı geldi. Devlet hastaneleri özel splint yapıyormu. Nasıl bir yol almam gerekli sizce. Sizlere yemin ederim yanaklarım konuşmama bile engel oluyor ve dudaklarım yapışıyor resmen

romatizmal bir hastalığınız var mı? kullandığımız ilaçlar eklemi çürütüyor çene oynuyor ara ara , sjörgen bir okuyun ayrıca tükürük üretmediğimiz için hep su içiyoruz ve konuşma da bozuluyor

Romatizmal derken ??
Ben sadece günde 1 tane kepra 500 kullanıyorum. Kepra ilaç da kontrol için epilepsi olmuyorum zaten beyin tümör tamamı çıkartıldı çok şükür.. Günde en az 2.5 Litre su içiyorum.

Üst Alt