benim bi kaç ay önce ekim ayı sonunda uykuda çenem kitlendi ilk başta fazla açılmıodu ağzım sonra doktora gittim kas gevşetici ilaç ve kremi yazdı bana bunları kullandım yaklaşık 1 hafta süre sonra çenem açıldı ama bu illet geçmedi çünkü bu seferde çenem açılıp kapanırken kütürdüodu yine kas gevşetici falan kullandık fakat bu olay geçmedi yaklaşık 1 ay önce yine gitmiştim doktora doktor bu sefer çene filmi çektirdi ve filmin sonucunu gösterdiğimdeyse çene çıkması olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini başka şekilde düzelmiyeceğini söyledi ama ameliyat öyle basit değildi çünkü kaburgamdan kemik alınıp çene tarafına takılcakmış dedi ve bende korktum ameliyat olmaktan çünkü 1 bu olaydan sonra yüzümde ve karnımda ameliyat izi kalıcak 2 ameliyatın acısındanda durulmucak tabi bende ameliyat olmaktan vazgeçtim doktora da sormuştum bunu ameliyat olmazsam nolur die ilk başta öyle gider dedi sonra lafı yine dolandırıp bidaha sorduğumda ise daha kötüye gider dedi doktor gençti bana sanki amatör gibi gözüktü netten bu hastalığı takip ettim çok ameliyat seçenekleri var aslında mesala çene tutturucusu takmak en basiti bende ağrı yok acı yok sadece kütürt sesi gelio bide biraz dişler tam hizada kapanmıo alt dişlerim ön dişlerin altına girio aynı hizada diş üstüne getirdiğimdeyse hafif bi yamukluk göze çarpıo şimdi bu hastalıktan başka kimlerde var acaba her 100 kişiden 20 sinde görülüomuş bu hastalık bu hastalığa yakalananlar nasıl tedavi oluolar mesala