Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çene kitlenmesi olup bu sorunu aşan var mı?

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
benim bi kaç ay önce ekim ayı sonunda uykuda çenem kitlendi ilk başta fazla açılmıodu ağzım sonra doktora gittim kas gevşetici ilaç ve kremi yazdı bana bunları kullandım yaklaşık 1 hafta süre sonra çenem açıldı ama bu illet geçmedi çünkü bu seferde çenem açılıp kapanırken kütürdüodu yine kas gevşetici falan kullandık fakat bu olay geçmedi yaklaşık 1 ay önce yine gitmiştim doktora doktor bu sefer çene filmi çektirdi ve filmin sonucunu gösterdiğimdeyse çene çıkması olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini başka şekilde düzelmiyeceğini söyledi ama ameliyat öyle basit değildi çünkü kaburgamdan kemik alınıp çene tarafına takılcakmış dedi ve bende korktum ameliyat olmaktan çünkü 1 bu olaydan sonra yüzümde ve karnımda ameliyat izi kalıcak 2 ameliyatın acısındanda durulmucak tabi bende ameliyat olmaktan vazgeçtim doktora da sormuştum bunu ameliyat olmazsam nolur die ilk başta öyle gider dedi sonra lafı yine dolandırıp bidaha sorduğumda ise daha kötüye gider dedi doktor gençti bana sanki amatör gibi gözüktü netten bu hastalığı takip ettim çok ameliyat seçenekleri var aslında mesala çene tutturucusu takmak en basiti bende ağrı yok acı yok sadece kütürt sesi gelio bide biraz dişler tam hizada kapanmıo alt dişlerim ön dişlerin altına girio aynı hizada diş üstüne getirdiğimdeyse hafif bi yamukluk göze çarpıo şimdi bu hastalıktan başka kimlerde var acaba her 100 kişiden 20 sinde görülüomuş bu hastalık bu hastalığa yakalananlar nasıl tedavi oluolar mesala

Uyurken ağızlık tak Basari. Dişçiye yaptırtabilirsin...
Ayrıca yatarken çenene baskı olmayacak şekilde yatmaya çalış. Ve, kütürt diye açma kilitlendiğinde, iki elini kulağının altında çene kemiklerinin üstüne getir, çeneni yavaş yavaş ileri geri oynatarak, deneye deneye o kilidi yumuşatııp açmanın bir yolunu bul. Zorlaman daha çok zarar verir.

Bir yerde okumustum bende cene kilitlenmesini
Eger 40 yasindan genc iseniz, fizik tedaviyle geciyormus zamanla
Yoksa ameliyattan baska caren yok sanirim.

açıklamalar için sağolun oturanboa arkadaş en iyisi dediğin gibi yapmak olucak galiba uykuda ne olacağı belli olmaz

merhaba basari benimde çene çıkması sorunum var benimki dişleriyaptırdıktan sonra oluştu çunkü dişleriyaptırmadan önce sakız çiğniyordum bir şey olmuyordu şimdi bırak sakız çiğnemeyi et az pişmişse sakız etkisi yapıyor ağzını fazla açmıyacan benim sağ taraftaki diş dolgum düşmüş nezaman sol tarafıma yatsam sol tarafım felaket ağrıyordu dolguyu tekrar yapıldı ondansonra sol tarafa yatsamda ağrı olmadı soğuktanda korumakgerekiyorsoğuk insanı kasıyor gece diş sıkmaktan ilerigeliyor diyorlar splint diyorlar ağıza takılan aparata çapa tıp yapıcaktı 30 tl. biz yaptırmadık ağzındaki dolguların düşüp düşme
diğine bak

allah göstermesin zor walla rabbim şifa versin

antalyalı 84 nasıl yerine oturtuyosun onu benim çene yine kilitlendi açılmaz oldu 5-6 gün ama sonra yine açıldı kütürt seside gelio yine

Halk arasında çene kilitlenmesi olarak bilinsede hastalığın tıptaki ismi TME'dir. Bu hastalık çene ekleminizin üzerinde bulunduğu diskin üzerinde bulunmadığı durumlarda oluşur. Sebebi kaslarla ve ekleminizle ilgilidir. Bu yüzden bu hastalığın uzmanı bir diş hekimi değil, eklem uzmanı ve gerektiğinde çene cerrahı ve estetik cerrah'tır. Hatalığın çeşitli sebepleri olmakla beraber, en önemlileri diş çarpıklığı, çeneye alınmış özellikle çocukluk dönemlerinde, darbeler, strese bağlı çene kaslarını sıkma, diş gıcırdatma, aynı tarafla yemek yemek gibi sebeplerdir. En önemli tetikleyicisi çeneyi sıkmak ve kası yormaktır. Ağzınıza verilen aparat özellikle geceleri kullanılır. Bu aparat ağzınızdayken dişleriniz birbirine değmez ve çenenizi sıkmanız mümkün olmaz uzun dönem kullanılarak eklemdeki tahribat azaltılabilir. Bunun yanında verilen ilaçlar kas gevşetici olmakla beraber çene kaslarınızı rahatlatır. Bunun yanısıra çenenizin özellikle kitlenen tarafını sıcak tutmanız gerekmektedir. Akşamları sıcak havlu ile kaslarınızı dinlendirebilirsiniz. Yüzünüzü soğuktan korumalısınız. Yemek yerken çenenizin kitlenen tarafı ile değil de diğer tarafı ile yemeye özen göstermelisiniz. Ameliyat bu hastalık için çözüm değildir. Ameliyatta eklemizin üzerinde durduğu diski (her eklemin üzerinde durduğu bir disk vardır) alırlar. Fakat yerine bir disk koyulması mümkün değildir. Bu disk alınarak bölgede kitlenmeye bağlı acıya son verilmiş olur. Fakat bu disk tüm sinirlerin bulunduğu bölgede olduğundan ameliyat risklidir. Yapılması gereken başta da söylediğim gibi bir eklem uzmanına görünmek, ağız aparatını ilaç la beraber kullanıp fizik tedavi ile desteklemek gerekir.

Site sakinleri aranızda çene eklemi problemi çeken tedavisi olan varmı?Benim çene eklemimde bir sorun olduğunu düşünüyorum.İnternetten belirtilere falan baktımda bide burda sizinle paylasmak istedim.Çene eklemimde aşırı kasılma,bazı zamanlarda kitlenme bile oluyor çenemi açamıyorum yani.Ayrıca yemek yerken falan resmen takır takır takırdıyor xSAyrıca bazı zamanlarda çekilmez bir ağrı:( .Bunun için bi diş hekimine danışmak istiyorum bakalım siz neler diceksniz...

basari, sorunlarını okudum oda görürse eğer bu açtığım konuyu şuanki durumundan,tedavi görüyorsa ondan bahsedersen çok sevinirim.

penche arkadaş tedavi görmüom öyle gidio olay anlattığım gibi bana doktor ameliyat olmamı söyledi ama ameliyat riskliymiş işte o yüzden ameliyattan vazgeçtim yerken falan dikkat etmeye çalışıom sert şeyler yiyince tokurdamalar falan aynen sürüo yanlardan ekleme baskı yaparak düzeltmeye çalıştım ama olmadı bi değişiklik olursa tekrar yazarım

Eyv abi tamam bende bi doktora görüneyim fizik tedavi fln bakalım ne önercek

iğrenç bir durum.ilk yaşadığımda yemek yiyordum.yemeği ağzıma aldım çiğneyim derken birdenbire çenemi eskisi gibi açamadığımı fark ettim.ilk önce evdekilere belli etmedim çünkü daha önce çenemin takırdadığı da olmuştu.geçer sandım.geçmeyince söyledim ve çenemi açmaya falan başladım.açıyodum ama sonra geri kapanıyodu.bi süre sonra unutmaya çalıştım sonra da geçti.bir süre hiç çekmedim bunu sonra yine başladı.3 gün önceye kadar arada bir oluyodu.
3 gün önce birdenbire yine kilitlendi ve 2 gün boyunca hiç açılmadı.ekmeği ağzınıza sokamıyosunuz çünkü ağzınızı açamıyosunuz.doğru dürüst esneyemediğiniz için esneme geldiğinde en az 10 sefer esniyorsunuz.çeneniz açıldığı zaman durmadan takırdıyor.dişimdeki çürüğe bakamadım çünkü ağzım açılmıyordu.dişçinin ordan o dişi nasıl alacağını merak ediyorum.
bir de ben küçükken çenemi takırdatmaktan çok hoşlanırdım.o yüzden çenemi yerinden oynattım sanırım.2 sene önce kendiliğinden takırdamaya başladı ve bu sene de bu sorun ortaya çıktı.
tedavisi içinse 40 yaşından küçükler fizik tedaviyle geçirebiliyomuş ama 40tan büyükseniz ameliyattan başka çare yokmuş.
çok kötü bir durum allah kimsenin başına vermesin.off yaa .s

Bir süredir bu sorun bende de var ama cok rahatsız olsam da gecer diye cok da dikkate almamıstım:( yazılanlar benı cok korkuttu...gunlerce kılıtlendıği hiç olmadı ama özellikle sabahları kalktıgımda bi süre sanki kemiklerim birbirine dolaşıyor gibi oluyor ve ağzım acılmıyor,ben de ha bire zorluyorum acmak için ve sonunda bi küt sesi ile rahat acabılıyorum...Bu sorun basladıgından beri sakız ciğneyemıyorum,daha fena yapıyor,cok zorlayıp acınca da buyuk bı acı oluyor ve sağ kulagımı bile etkılıyor...Galiba dikkate alıp bı doktora görunmek gerek...Hepiniz için de gecmiş olsun,Allah şifa versin...

aynı sorun bendede başladı bende yıllardır bu katurdama falan oluyodu.dişlerimdede gelişim bozukluğu vardı.yakında tel takıcağım.ama bu aralar çenemi tam açamıyorum.bi sabah kalktığımda böyleydi.sağ tarafta sıkıntı yok ama sorun sol tarafta ne yapmalıyım sizce?

Merhaba , öncelikle teşekkür ederim bilgileriniz için . 2 sene önce aynı sorunun başlangıcı oluştu . Yormadım 10 dkya geçmişti . Aynı şey annemde de olduğu için genetik olduğunu düşünmüştüm . O yüzden doktora başvurmadım . 2 ay önce sabah tekrar aynı şey oldu . Çenem açılmıyor ,biraz zorlayınca tak sesiyle açılıyordu . Sonra unutmaya çalıştım 2 saate geçti . Akşam aynı sorun oldu . Bugüne kadar devam etti . Bu gün araştırayım neymiş bu illet dedim . Bu sayfa çok işime yaradı . Allah'a şükür daha gencim de fizik tedavi olacağım. Okuduğum diğer bilgilerde de ameliyat yazmıyordu yani sen sen ol ameliyat olma . Disk çıkar ama geri takılmaz . Bu güne döneyim . Tak sesiyle açılan çenem açılmıyor . Uğraşmadım geçer inşallah diye yok anacım beter oldu :)

Haftaya doktora görüneceğim size sonucu söylerim . Teşekkürler :))

öncelikle merhaba arkadaşlar benimde çenem kilitleniyor ben tam 5 sene uğraştım halen daha uğraşıyorum tedavisi hakkında bir çok şey duydum ameliyat vs. gibi şeyler şuan gece plağı kullanıyorum çene kaslarını rahatlatıyor uyku sırasında. ama halen daha şu hastalığa bir çare bulamadım. bilmiyorum ne yapmalıyım....

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakultesi FTR'ye gidiyorum ben. Çapa diş hekimliği sevk etmişti. diş tedavisi sebebiyle ağzım yeteri kadar açılmıyordu ve bu yüzden diş tedavim Haziran sonrasında durduruldu.
FTR doktorum manipülasyon yaptı ve egzersiz önerdi. agız açıklığım düzelmesine ragmen diş tedavisine hemen başlamadım doktorumun tavsiyesi üzerine. sonra eylül gibi diş tedavim yeniden başlatıldı. egzersizlere devam etmemi söylemişti doktorum. ben de devam ediyorum.
Bruksizm de varmış bende:) maşallah dişlerimi vinç gibi eziyorum:)
Bruksizm için plak yapılacak ama önce diş tedavimin bitmesi gerekiyormuş. şu an çapa diş fakultesinde tedavim devam ediyor. şimdilik sorun yok. agız açıklığım yeterli. birçok hastalığımın olması sebebiyle öğretim görevlileri ilgileniyor tedavimle ve öğretim görevlileri kliniklerinde tedavi oluyorum.Tedavim öğrencilere bırakılmıyor yani.
diş tedavim bittikten sonra çene yüz bölümüne geçeceğim ve çene için onlara teslim olacağım inşallah:)

bu kitapçığı okuyun arkadaşlar çene hastalıkları ile ilgili her şey var. egzersizler de dahil. istanbul Üniversitesi Tıp Fakultesi FTR'deki doktor önerdi:http://www.istanbulftr.com/uploads/documents/Cene_Kitap.pdf

Son düzenleme:
konum uplanmış bu konuda ilk mesajda yazdığım gibi 2009 yılında olmuştu bu olay ameliyet gerekli demişlerdi doktorlar o zaman ama sol gözde felç riski olduğundan ameliyat olmamıştım iikide olmamışım çünkü çenemdeki olay aynen devam edio herhangi bi ağırlaşma olayı yok belki böyle bi 5-10 yıl daha gider bilemem ama ameliyat olmaya niyetim yok

olma gitsin başarı:) ameliyattan ben de korkuyorum ama ameliyatlık durumum yok şükür.
sen de yayınladığım kitapçıkta yazılanları oku oradaki tavsiyelere uy.
durumuna göre belirtilen egzersizleri yapmaya çalış.

bir de en güzeli hastaneye FTR bölümüne git.

Arkadaslar benimde bes yildir cenemden tak diye ses geliyodu yemek yerken bastirinca faln. Bi kac aydir takilmaya basladi bazen hemen aciliyo bazrn bi iki gun suruyo ama takilma tam kapanmiyo yani yemek yiyecej kadar acabiliyorum. Basina gelen tedavi olan varsa onerebilecegi bi yer var mi?

çenemde ne olabbilir

arkadaşlar ben küçüklüğümden beri zor yemek yiyorum yani normal insanlar gibi çenemi oynatamıyorum küçükken havala geçirdim ondanmı yoksa çene eklemiyle alakalı birşeymi bilmiyorum

Üst Alt