Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çeşitli rahatsızlıklarımla engelli raporu alabilir miyim?

DenizDeniz00

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Abilerim, ablalarım merhaba. Ben 23 yaşındayım. Ortopedik olarak rahatsızım ve doktorlar ameliyat etmiyor. Her doktor birbirine yönlendiriyor. Ameliyat ile düzelmeme durumu, daha kötü olma durumu varmış. Ortopedik rahatsızlıklarım şunlar;

İleri derece düz taban
Hallux valgus
Çekiç parmak deformitesi
Metatars düşüklüğü

Bu rahatsızlıklar yüzünden uzun süre ayakta duramıyor, uzun süre yürüyemiyorum. Çarşıya gidip market, manav alışverişi yaptığım zaman ayaklarımın üzerine basamıyor hale geliyorum.

Ek olarak psikiyatri polikiniğinde 2 sene tedavi gördüm. Hem devlet hastanesine, hem özel klinik doktoruna gittim. Özel klinik doktoru bana Borderline tanısı koydu. Devlet hastanesi doktoru ise depresif atak tanısı koydu. 2 yıl ilaç kullandım ama sonradan bıraktım.

En son masa başı bir iş buldum ve benden sağlık raporu istendi sağlam olduğuma dair. Devlet hastanesinde heyete girdim. Psikiyatri doktoru sağlam veremem, kullandığın ilaçlar çok ciddi ilaçlar dedi. Bende özel klinik doktoruma gidip yalvar yakar iyileştiğime, çalışabileceğime dair rapor aldım ve o raporu devlet hastanesine verdim. Psikiyatri doktoru o raporu görünce onay verdi fakat yılda 1 defa kontrol uyarısı yazdı. Sonra da aldığım rapor, emekler boşa gitti ve işe alınmadım

Şuan evdeyim ve herkes rapor al diyor. Abilerim, ablalarım ben şuan hastaneye başvuru yapsam % de kaç oranında rapor alırım. Psikiyatri den rapor alırsam iş bulmam çok zor olurmuş. Ne memur, ne özel sektör personeli olarak işe alınmazmışım. Sadece ortopedi %40 rapor verir mi? Hayatımda sözde beni seven, çok seven birisi var ve yine aynı şekilde beni oğlu, evladı gibi seven annesi var fakat zerre faydaları yok. Adı sevgi yani. Hani şu ağızlara sakız olan sevgi sözcükleri (seni seviyorum) dışında bir şey görmedim. Tek başıma çabalıyorum. Zaten hayatımı yoluna koyduğum anda düzenimi kurup evleneceğim. Ama beni hakeden, acıma ortak olan biriyle. Beni üzmeyen, hep dağ gibi arkamda olan biriyle. Daima yanımda olan, tırnağım kırılsa içi yanacak biriyle. Ve yine beni harbi sevecek, sahiplenecek bir ailenin kızıyla. Zaten şu yazdığım metin kalsın burada. Bir gün her şey yoluna girince sevdiğim kadına, eşime ve belki çocuklarıma gösterip ben bu sorunları yaşadım, bu yollardan geçtim derim. 5 para etmeyen insanların hayatında öyle kızlar var ki. Cesur, girişken, sevgi dolu. Böyle kadın deyip geçmek ayıp olur. İşte böyle birisi çıkmadı karşıma. Belki böyle güçlü birisi olsaydı arkamda şimdi çok yok katetmiştik beraber. Ama her konuda adaletsizlik oldugu için aşk olayının adaletini ölçmeyeceğim bile.

Bu durumdan nasıl çıkacağım bir fikrim yok. Bana yol gösterirseniz çok sevinirim değerli, kıymetli büyüklerim.

Selam,

Abilerim ablalarım diye girdiğin için samimiyetten yazmak istedim. Rapor almak mesele değil. Sen zaten engellisin. Rapor sadece Devlet'in seni engelli olarak kabul etmesidir.

Rapor almak senin faydana, örneğin iş hayatında engelli istihdamından faydalanırsın.

Psikiyatri'yi bence karıştırma. Zamanında tedavi olmuşsun ve bitmiş. İlaç da kullanmıyor muşsun. Sen sadece ortopediye git.

%40 alır mısın inan bilmiyorum zaten böyle şeyleri cevaplamaktan çekiniyorum. Alırsın derim, alamazsın. Alamazsın derim alırsın... Formüllere göre resmi olarak bişiler söylenir ama ben Türkiye'de onlarında bir yere kadar geçerli olduğunu düşünüyorum.

Son olarak, kız meselesi. Raporunu al, işe gir, kendine amaçlar koy, ortopedi olduğu için alabiliyorsan özel tertibatlı ötvsiz araç al ve yaşamana bak.

Sonra evlilik gelir, emin olabilirsin.

Sevgiler,

Rapor alman sana hiçbir şey kaybettirmez kardeşim. İlgili hastaneye başvur, süreçleri geç, raporunu al. Oran konusunda ben de bir şey diyemiyorum ne yazık ki, buna doktorlar karar verecek. Ama oran ne olursa olsun imkanın varsa rapora başvur. Bu raporu kullanıp kullanmamak sana kalmış. İster kullan, ister kullanma. Korkunun, endişenin kaynağı konusunda detay paylaşırsan belki daha yardımcı olabiliriz.

İş konusu evet zahmetli bir süreç ama umudunu kaybetme, umudunun olması ama hiçbirşeyinin olmaması, umutsuz olup dünyalara sahip olmaktan değerli. O yüzden kolay olduğunu söylemiyorum, ama umutsuz olma. İşin de olur, evliliğin de. Herşeyin hayırlısı olsun.

Teşekkür ederim görüşlerinizi paylaştığınız için. Benim aklımın almadığı bir kaç nokta var. Öncelikle bunları bir açıklayayım.

Şimdi heyet başvurusu yapmak istedim, durumu anlattım ama %40 asla verilmez, boşa yorma kendini denildi. O zaman ameliyat edin dedim. Ameliyatı yok, çok kompleks bir durum senin rahatsızlığın dediler. İşkura gidip durumu izah ettim ve ayaklarımı yormadan yapabileceğim bir iş istedim. %40 rapor al, öyle gel dediler. Ağrı da Üniversite kazandım,maddi durumumuz yoktu, devlet kurumları yardım etmediler. Son 6 ay içinde 4 Cimer başvurusu yaptım ve her seferinde aynı cevap geliyor. İşkura başvurun diyorlar.

Maddi imkan yok
Sağlık yok
Sağlığın tedavisi yok
Engelli raporu yok
İş yok, iş veren kimse yok. Yeşil Kart için başvurdum oda kabul olmadı. Üstüne şimdi gss (Genel Sağlık Sigortası) ücreti ödüyorum.

Peki bu noktadan sonra ben ne yapayım. Resmen ne halin varsa gör diyorlar bana. Ailem zaten sürekli allah büyük deyip duruyor. Kimse benim için bir şey yapmıyor. Cimer başvurusu yaptım, başbakanlığa dilekçe yazdım, sağlık bakanlığına yazdım. Hatta az önce ilçe sağlık müdürlüğünden çıktım, şuan eve yeni geldim.

Bir okyanusun ortasına atılmış gibiyim. Yüzerek karaya çıkmak için uğraşıyorum. Ama kimse karaya ulaşmam için bana yardım etmiyor. Psikiyatri den rapor alayım mı diye düşündüm. Çünkü 2 senedir tedavi görüyorum. İlaçları doktor kesmedi, ben kullanmayı bıraktım. Çünkü 2 sene boyunca hiç bir şekilde verim alamadım. Doğru ilacı bulamadık, sürekli ilaçlarım değişti. Ama herkes psikiyatri den engelli raporu alman iyi olmaz. Özel de veya kamuda işe yerleşmek zor olabilir dediler.

Çevremde hiç bir şeyi olmadığı halde sahte engelli raporu alanlar var. Kpss ye girmeden, ilk okul diplomaları ile hastanenin ameliyathane görevlisi olarak kadrolu çalışan var. Ben bu durumda hiç bir şekilde yardım, destek alamıyorum. Hakkımı helal etmiyorum, etmeyeceğim de.

Her gece sesim duyulmasın diye yatağın içinde yorganı ısırarak ağlamaktan yoruldum. Utanıyorum artık şu halimden. 2014 yılından bu yana çekiyorum şu sıkıntıyı. Ya sağlığımı versinler, ya rapor verilsin. Hiç biri yapılmıyorsa bile en azından bana yapabileceğim türde iş verilsin. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Yoruldum...

Biliyorum buraya bunları yazmam bir şeyi değiştirmeyecek. Bu kadar detaylı ve uzun niye yazıyorum buraya onu da bilmiyorum.

DenizDeniz00

Kendinizi dibe çekmenize gerek yok. Tam teşekküllü bir hastaneye gidin, engelli raporunuzu alın.

Bu rahatsızlıklarıma % kaç oran alabilirim sizce?

Cildimde (koltuk altı, kasık bölgesi) 3 senedir "hidradenitis suppurativa" var. Bu hastalığın tedavisi yok. Ameliyat olup aldırdım fakat hep tekrarladı.

Her iki ayak da "çekiç parmak" deformitesi

Her iki ayak da "Halluks Valgus" deformitesi

İleri derecede "düz taban" her iki ayak

Ameliyat eden doktor Türkiye de yok. Kompleks bir sorun olduğunu söyleyip ameliyat etmeyi reddetti tüm hekimler. Çalışamıyorum, ayakta fazla duramıyorum, yürürken inanılmaz acı çekiyorum.

"Ek olarak psikiyatri de depresif atak tanısı ile 2 yıl tedavi gördüm. 3 ay önce ilaç kullanmayı bıraktım kendi kafamdan."

Ailem, çevremde ki insanlar psikiyatri olayını rapora ekleme, iş bulman zor olur diyorlar. Sadece ilk başta yazdığım 4 satırlık alandan % kaç rapor alabilirim. Yok mu bilen, yardımcı olacak kimse?

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
DenizDeniz00 www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/12/20101216-M1-1-2.doc bu bağlantıdaki engel oranları incelemenizi tavsiye ederim. Buradaki bilgiye göre;

- Hidradenitis supurativa, akne konglobata ve folliküler oklüzyon Triadı
1-Hafif 5
2-Orta 10
3-Şiddetli 20
4-Çok şiddetli 40

Düz tabandan dolayı ayak ve dizinizde tahribat varsa kurul bunu da değerlendirir. "Çekiç parmak" ve "Halluks Valgus" nasıl değerlendiriliyor bilmiyorum, onlardan da puan gelebilir. Düşük alsanız dahi kurula girmek size birşey kaybettirmez diye düşünüyorum. Bırakın uzmanlar (kurul) sizin durumunuzu değerlendirsin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar 33 yaşındayım.Muhasebe Sektöründe çalışıyorum. birden fazla rahatsızlığım var. Bilgi sahibi arkadaşların Vergi indirim süreci hakkında tecrübelerinden faydalanmak isterim.Şimdiden Teşekkür ederim.

RAHATSIZLIKLARIM

1-Orta Derecede Uyku Apnesi teşhisi yapıldı.(Derece 29)
2-KBB tarafından Sinizüt teşhisi ile sol maksillerde 2 cm kist tespit edildi(Ameliyat önerildi)
3-Sağ Dizimde 3A Menisküs yırtığı tespit edildi(Ameliyat önerildi)
4-Kanımda Triglesirid 800 çıktı(aralığı 0-200 filan)
5-Fizik tedavi birimince Şiddetli göğüs ağrıma fibromijalji tespiti yapıldı(Antidepresan verildi)
6-Hemoroid

Öğrenmek istediğim yukarıda saydığım rahatsızlıklarım mevcut.Vergi indirimi için hastaneye sevk istediğimde % 40 oran alma olasılığım varmıdır? Tecrübe sahibi arkadaşlar cevaplayabilirse sevinirim.İyi Çalışmalar dilerim.

OturanBoğa

Bu rahatsızlıklarımın hepsi çalışma hayatıma ve sosyal hayatıma fazlaca etki ediyor.Aslında çoğu zaman çalışmamı dahi engelliyor ama ülkemizdeki sistem bizi sağlam saydıkça çalışmaya devam galiba :) Bu yola girmeye şimdilik gerek yok öyleyse.Cevabınız için Teşekkür ediyorum.

Tansiyon kolestrol kalpte % de 35 daralma tip 2 diyabet boyun fıtığı heyete girsem % de 40 oran alabilirmiyim

• Beğen
@sinan3434,
Şeker+kolestrol-28puan
Tansiyon -10
Boyun fitiği 6veya 8
Kalpte daralmanın puanı varmı yokmu bilmiyorum. Bu şekilde 46yapar baltazard ile bu rakam düşer ama bence 40i geçersiniz diye düşünüyorum

Neye gore puan veriyorlar tahlil değerlerine goremi kalp doktoruna sormuştum ne zamana kadar kulanicam ilaclari ölene kadar demişti moralimi çok bozulmuştu ama alıştım yıllardır düzenli ilac kulaniyorum

• Beğen
Öncelikle merhaba. Annemin birden fazla hastalığı var. Taksim Eğitim Araştırma Hastanesinden engel raporu için başvurduk. Bazı hastslıklarına hiç puan verilmemiş. Biraz araştırdım ama çıkamadım içinden. Yardımcı olabilirmisiniz. Eksik birşeyimiz var mı? yada biz mi yanlış düşünüyoruz.

Yaş 68 kadın.

Şeker hastalığı:

İÇ HASTALIKLARI TİP 2 DM 20 puan vermiş.

Kalp hastalığı ve tansiyon:
KARDIYOLOJI Koroner arter hastalığı klas II. Hipertansiyon+LVH.Hipertansiyon klas II 44 puan vermiş.

Ortapedi:

Sağ dizinde protez var.
Sol ayaktan kırık nedeniyle 6 defa ameliyat oldu. Tutmadı kemik çünkü.
Sağ bacak sol bacaktan 6 cm kısa.
Koltuk değneği kullanıyor.
6 adet bel fıtığı var.
Bel kayması mevcut.
Skolyoz var. Bu hastalıklara 24 puan vermiş.

Astım:

Astımı var. Çocukluğundan beri. Astımla ilgili birçok tedavi oldu. Düzenli olarak 5-6 tane kullanılan astım ilacı var.
Fakat puan vermemiş. 0 puan.

Nöroloji:

Orofasiyal diskinezi ve parkinson için puan vermemiş. 0 puan.

Göz hastalıkları:

GÖRME SAĞ 0,4 -7,00 -6,50 25 SOL 0,4 +0,50 -4,50 170 SOL GÖZ PSOUDOFAKTARKA SEGMENT her iki göz miyopik funduz
H53.0 - ANOPSİSİZ AMBLİYOPİ, H52.2 - ASTİGMATİZMA, H52.1 - MİYOPİ,
H35.8 - RETİNA BOZUKLUKLARI DİĞER, TANIMLANMIŞ, Z96.1 - GÖZ İÇİ LENSİ
Bunlara da puan vermemiş.

Ben anlamadım açıkcası. Bunlar kime rapor veriyor. Puanlama konusunda yardımcı olabilecek var mı?

Merhaba arkadaslar annemdeki hastaliklar;
1-Tam kalca protezi takildi , yürümede hala sıkıntılı.
2-Şeker hastaligi var , 10 yildan beri ilac kullaniyor.
3-Tansiyon var ilac kullaniyor 10 yildir.
4-Beyninde yumruk büyüklüğünde kitle var.
5-Guatir hastaligi var.
6-Sinir hastaligi var surekli ilac kullaniyor.
7-KOAH hastaligi var.
8-Rahimleri alindi kitle vardi.
9-Bel fitigi var.
10-68 yaşında kendisi

Acaba bu durumda kac oran alır.%90 alabilir mi sizce?

yukarıdaki mesajım konusunda bilgisi olan var mı? Az önce Okmeydanına götürdüm. Nörölojiye parkinson hastalığı için zaten uzun zamandır ilaç kullanıyordu. Raporu yenilediler. Kontrole ttiler. Bu durumda nasıl oran vermemişler dedi doktor. Bİri yardımcı olursa çok secinirim.

@MuraTTameR
Beyinde yumruk kadar tümör çok ciddi komplikasyonlara neden olabilir..tümör iyi huylumu-kötü huylumu opere edilemiyor mu?

1-Diyabet tip 1 mi?
2-Tiroid hastalığı dediğin mesela ne?
3-Sinir hastalığı dediğin tanı olarak nedir?
4-Koah hastalığı sft testi var mı?
5-Rahim deki kitle dediğin kötü veya iyi huylumu?

Sorularımla lgili biraz daha bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışacağım.

@OğuzHan112,

69 Oğuz bey. Ama neden.
Ortapedi az değil mi? Daha ne olsun anlamadım.
Sağ bacak 6 cm kısa. 6 kere ameliyat oldu. Kiriktan dolayı.
Sol bacak dizden dolayı 2 kere oldu. Şuan dizinde kocaman bir menteşe var.
Skolyoz var.
Bel kayması var.
6 tane fıtık var.
Kemik erimesi var.
Nöroloji neden 0. Parkinson hastalığına?
Göz: annemin yıllar önce retinasını diktiler. Daha birkaç yıla kadar gözlük camları Japonya'dan Casio dan geliyordu. 20 bin üzerindeydi oranı. Max 18 ürete biliyorlar mış diye yıllarca 18 kullandı. Bu yıl katarak ameliyatı olunca biraz düştü numarası. Tabi Okmeydanı bin soyledigine göre %20 görüyormuş. Ama Taksim puan vermedi.

@suwat
Verdiğin puanlara göre 44+24+20=%65,95 eder.

Rapor %66 olarak onaylanır.

%69
verilmişse demekki diğer hastalıklardan da puan verilmiş..

Tekrar baktım ve hesapladım yaşa bağlı veya Parkinson için 10 puan eklenmiş..69 evet doğru..bazen yaşa bağlı 10 puan veriliyor..yada gözden kacıyor verilmiyor.

Bu 10 puan Parkinson için veya yaşa bağlı olarak verilmiş olabilir...bunu öğrenin.

Bana göre bir anormallik yok..ama itiraz hakkınız var.. isterseniz itiraz edin..sanırım %90 puan almak istiyorsunuz...ama bu mümkün değil gibi görünüyor.

Son düzenleme:
yaşa verdiler evet. belirtmiştim. 67 yaşında.
Kıyaslıyorum adama bakıyorum adamın bir parmağı yok %60 almış. ??
Bizden önce giren adam kurula girerken 2 bastonla girdi. Çıkarken yürüyerek çıktı. %90 almış. Hadi bunları geçtim. Sadece parkinson %20-30 arası. Göz hastalıklarından da hiç puan vermemişler. Ama doktora göre neredeyse hiç görmüyor? Yani gözü vücudunda olması pek birşey değiştirmiyor.
Diğer taraftan adamın bel fıtığı riski var diye %40 alıyor. 6 fıtık bel kayması+ skolyoz+kemik erimesi+ bacak boyları 6 cm farklı+ her iki ayağı protezli %24 puan veriyor. Ve bu bileşkeye girince 5 e 10 a düşüyor. İlginc .

@suwat, Annenize geçmiş olsun, beklediğiniz oranı alamadığınız için moraliniz bozuk sizi anlıyorum.

Sizin gibi annesi ve babası için %90 ve üzeri rapor almaya çalışıp, sonuç olumsuz olunca isyan eden birçok kişi vardır forumda.

"adama bakıyorum adamın bir parmağı yok %60 almış" şu yazdığınız mesajın gerçeklikle uzaktan yakından alakası yok onuda söyleyim hazır yazmışken. Başka hastalıklar vardır tek parmak için o oranı hiçbir doktor vermez.

Rapor tarihinden itibaren 30 gün içerisinde İl Sağlık Müdürlüğüne verilen oran için itiraz edebilirsiniz. Başka bir hastaneye sevk edilip tekrar rapor alabilirsiniz. İyi Günler.

Şöylede olabilir diye düşündüm. Örneğin annemin göz ile ilgili rahatsızlıkları Okmeydanında takip ediliyor ve kendisine ait bir dosyası var. 2-3 ayda bir randevusu oluyor gidiyoruz bulguları dosyasına yazıyorlar. Bu işlemler e nabızda görünmüyor. Randevusunuda siz alamıyorsunuz zaten sistemden. Doktor veriyor. Neroloji de aynı şekilde doktorun çetere tuttuğu bir dosyası var oradan takip ediliyor. Randevuyu doktor veriyor siz mhrs den almıyorsunuz.

Bizim rapor için gittiğimzi hastanede ise tüm bilgilere e nabıza girilen bilgilerden baktılar. Bu nedenle bazı bilgileri göremediklerini düşünüyorum. Bu nedenle dediğiniz gibi bulabilirsem takip olduğu hastaneden almaya çalışacağım randevu.

Herkese iyi akşamlar,

64 yaşındayım,
- Hiperlipidemi
- Hipotiroidizm Haşimoto tanımlarım enabızda mevcut.
- Sol kalçamda protez takılı.
- 25 yıl önce kolon kanseri atlattım ve kalın bağırsağımın bir kısmı alındı.
- Ameliyat sırasında zarar verildiği için sonrasında anüs ameliyatı geçirdim. Bu iki ameliyat enabızda haliyle çıkmıyor ancak elimde belgeleri mevcut.
- Bu yıl içerisinde tekrar kanser nüksetmesiyle erken dönemde tekrar kalın bağırsağımın bir kısmı alınarak ikinci defa ameliyat oldum. Şu an tedavi sürecindeyim.
- Son olarak enabızda birkaç kez LUMBAR VE DİĞER İNTERVERTEBRAL DİSK BOZUKLUKLARI tanısı gözükmekte.

Her yere arabasız yetişmek gerçekten çok zor. Şu halde %90 engelli raporu alabilir miyim?

Herkese iyi akşamlar,

64 yaşındayım,
- Hiperlipidemi
- Hipotiroidizm Haşimoto tanımlarım enabızda mevcut.
- Sol kalçamda protez takılı.
- 25 yıl önce kolon kanseri atlattım ve kalın bağırsağımın bir kısmı alındı.
- Ameliyat sırasında zarar verildiği için sonrasında anüs ameliyatı geçirdim. Bu iki ameliyat enabızda haliyle çıkmıyor ancak elimde belgeleri mevcut.
- Bu yıl içerisinde tekrar kanser nüksetmesiyle erken dönemde tekrar kalın bağırsağımın bir kısmı alınarak ikinci defa ameliyat oldum. Şu an tedavi sürecindeyim.
- Son olarak enabızda birkaç kez LUMBAR VE DİĞER İNTERVERTEBRAL DİSK BOZUKLUKLARI tanısı gözükmekte.

Her yere arabasız yetişmek gerçekten çok zor. Şu halde %90 engelli raporu alabilir miyim?

Üst Alt