Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Clonex nasıl bir ilaç? Deneyimlerinizi yazar mısınız?

Skyline

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
10
Bugün doktor bu ilaca başlattı , dozu 25 mg. Haftada bir, 18 hafta boyunca kan vermem gerekiyormuş. Yan etkileri olan bir ilaçmış ayrıca kanda beyaz kan hücrelerini öldürüyormuş. Tehlikeli bir ilaç değildir inşallah ?

Yan etkileri ilk bi kaç hafta olur merak etme.

@AS3,
hocam 2 yıl aralıksız 800 mg clonex kullandım son güne kadar yan etkisi geçmedi. doktorun dediği en ağır ama en etkili ilaç bu dedi.haftada mı 2 haftadamı ne düzenli kan vermen gerekiyor. bende ki yan etkiler sürekli sersemlik hali dilimi sanki biri tutuyormuş gibi konuşma bozukluğu ve hemen hemen herkesde görülen ağızdan salya akması. salya için yanında başka bi ilaç daha vermişti.

@Skyline, 25 mg da çok da seni rahatsız edeceğini düşünmüyorum ama başlangıçta tabi yan etkileri sende göreceksin. geçmiş olsun

@Skyline .. Yaklaşık 14 senedir , günlük 600 mg clonex kullanıyorum. En sevmediğim yan etkisi @neron+ nın yazdığı gibi gece uyurken ağzımdan salya akıyor. Yastık ıpıslak oluyor. Bir de işe giderken 07.30'da kalkıp ayılmakta zorlanıyorum.

25 mg çok düşük doz ; bünyen alışsın diye yapmışlardır. Zamanla, duruma göre yükselebilr. WBC hemogram değerlerini düşürüyor ama düzenli kan tahlili yapıldığı için riskli bir durum olursa ona göre önlem alınır. Clonex dozu düşürülür veya tamamen kesilir. O yüzden kafana takma

🤲 Şimdiden geçmiş olsun. Huzurlu, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Son düzenleme:
@neron+, @perseküsyon, ikinizede teşekkür ederim. dozlarınız aşırı yüksek geldi bana. 4 yıldır tedavi oluyorum. artık halisülasyon görmüyorum ama sesler kesilmedi birtürlü. sizede acil şifalar dilerim.

@neron+ @perseküsyon hocam tekrar rahatsız ediyorum. yan etki olarak kabızlık oldu bende. 25 gr sabah 25 mg akşam içiyorum. yarın doktora gideceğim söylersem bana bir çare bulur değil mi?

Solian bende kabızlık yapmıştı dahiliye doktoruna gittim bana magnezyum yazdı kabızlığım geçti sonra. İlaç bazen işe yaramayabilir kabızlığı çözebilecek tek şey diyet bol bol su iç kuru meyveler ye kayısı gibi, kabızlık yapan yiyeceklerden uzak dur.

@Skyline,

evet kabızlık o zamanki en büyük sorunlarımdandı. şurup gibi bir şey vardı onu kullanıyordum. ama fayda etmiyordu.

@neron+, Doktorda ilaca başlamadan demişti kabızlık etkisini. kayısı falan halledilir bir şekilde o zaman.

@Skyline

doktora dedim klozapini bıraktır dedim bıraktırmam dedi en etken hap bu dedi

@perseküsyon,

kabızlığa 2 bir arada kahve ve süt iyi geliyor bana galiba haplar ediyor bana kabızlığı

Arkadaşlar clonex kullanan varmı. İlaç hakkında bilgisi olan varmı, halisünasyon ları kesermi...

Doktor clonex yazarsa diğer kullandıgım ilaçları kullandırmaya devam eder mi invega abilify SELECTRA

Üst Alt