Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Clonex, Rixper ve Lustral kullanıyorum. Paranoid şizofreni için nasıl bir formül sizce?

halistaşdeviren

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
8
Deneyimli ve bilgili arkadaşların görüşünü almak istiyorum. Paranoid şizofreni teşhisim var

clonex ve rixperi kullandım. antidepresan olarak hep paxera kullandım önceden paxildi. clonex ağır bir ilaçtır. yatışım esnasında doktorumun tabiriyle bu ilaç bu hastalıktaki son ilaçtır demişti. feci ağız salyası yapar sabah uyandıgında yatagına 1 sürahi su dökmüşler gibi olur. bende ayrıca yan etkilerde konuşmada zorluk gözde bozulma da olmuştu. önüme gelen yazıları okuyamıyordum. yada telefon görüşmesinde konuşamıyordum sanki dilimi tutuyorlar gibi geveliyordum. kafama tuğla bağlanmış gibiydi . 800mg kullandım 2 sene boyunca. hastalığın etkilerini geçiriyor o kısmı güzel ama bu yan etkilerle de yaşam bir o kadar zorlaşıyordu.allah sifa versin geçmiş olsun. doktor takibinde kal. zaten 2 haftada bir mi ne kan vermen gerekiyor.

@neron+, hocamız bu ilacın endikasyonlarını ve yan etkilerini güzel özetlemiş. Onun yazdığı gibi , bu ilaç dirençli şizofreni tedavisinde "son çare" gibidir. Yalnız şöyle bir durum var. Clonex, kandaki WBC (hemogram &lökosit) değerlerini düşürmektedir.

Son düzenleme:
Deneyimli değilim ama güzele benziyor ben beğendim şahsen güzel kombin

@perseküsyon

ben clonex si 3 yıl aksatmadan bi ara kullanmıştım tükürük akması salya gibi yan etkileri yoktu bırakıp başlayınca oldu

Yeri geldiğinde 110,120 nabız. Clonex kullanan dostlarım yaşadı mı böyle bir sorun. Başlarda bende yoktu, şimdi başladı. Ve normalde sadece gece salya akardı, şimdi sabahta tükrük/salya birikiyor. Sizce?

14 senedir clonex kullanıyorum. Yüksek nabız vs. sıkıntım hiç olmadı. Salya mevzusu da sadece gece oluyor.

Klozapin kullanıp ses hassasiyeti, gürültüden rahatsız olma, bağırmalardan rahatsız olma, kısaca hiperakuzi yaşayan var mı? Benim bildiğim klozapin ekstrapramidal yan etkisi yok böyle olunca acaba ses hassasiyeti yapmıyor mu?

Kullanmayı düşünüyorum bu yan etkiyi yapmasından korkuyorum

Günde 800mg Clonex alıyorum. Ve 6mg Risperdal. Fakat hala arkamdan gelen bazı insanlardan şüphe duyabiliyorum. Amma ve lakin, büyük ölçüde iyileşme var mı var; önceden paranoya tavandı, sokaktaki 10 kişiden en aşağı 9undan net ve kuvvetli bir şekilde şüpheleniyordum. Yani eskiye kıyasla, bayağı iyiyim; lakin esas sorum, tamamen mi iyileşmem gerekiyor, yoksa şu an ki gibi makul dereceyi yakalamak mı gerekiyor. Teşekkürler, iyi forumlar. Not: Yaş 21

800mg Clonex, 6mg Rixper, ve 200mg Lustral kullanıyorum. Takviye yapılırsa, bu ilaçlarla beraber ağır gelmez mi? Bu benim görüşüm. Sizlerin görüşünü merak ediyorum, özellikle tecrübeli arkadaşların. Yaratan herkese şifa versin, iyi akşamlar.

klonex in çok faydasını gördüm negatif etkileri büyük oranda ortadan kaldırıyor

@gökhan 563456, Clonex son çare deniyor.

Genelde bütün ilaçları denemiş ama yeterli yanıt alamamış hastalara veriyorlar ve genelde faydalı olduğu yazılıyor.

Ama kan değerlerini bozmak gibi bir etkisi var bu yüzden sürekli kan değerlerini takip etmek gerekiyor.
Birde bazı hastalarda anksiyeteye sebeb olabiliyormuş.

Üst Alt