Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuk gibiymişim, kendimden utandırdılar. Ne yapmalıyım?

Micro123

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
87
Öncelikle şunu söyliyeyim
Ben bir şizofrenim

Çocuk gibi davranışlarım varmış, konuşmalarım tavırlarım, yaşım33
İnsanlar kırık kafam olduğunu sanıyorlar alay eder gibi hep gülüşmeli diyaloglar kuruyorum

Ama duraksadım, alındım, insanlar tarafından dalga konusu alay edilen biri olduğumu anladım, anlıyorum frekansım farkli normal insanlardan ama mutsuz oldum ciddiye kâle alınmadıgımı anladım
Görmezden gelip Boyle mi devam etmeliyim
napmalıyım kendimden utandırdılar
Saldırgan davranışlarım yoktur.

Ona bakarsanız bende otistik bipolar ateistiyim hocam. Bana da nereden baksanız aynı şekilde çocuk gözüyle bakılıyor. Bad Boy'luk yapıyorum kısacası.

valla nedenir bilemedim herkesin kendine göre sıkıntısı var aşık veyselin dediği gibi dertsiz baş yarasız ağaç olmazmış.

insanlar çok kötü insanlar çok acımasız vicdansız şerefsiz daha ne söylenir bilmiyorum ??

@aydünyavaz,
Yani neysem o, hakkımda ne düşündüğü umursamadan olduğum gibi devam etmeliyim? Çünkü ya susucam içime ata ata köşede durcam ya da kendim olucam

@osmangazi,
Hayattaki en kötü şey saygınlığını kaybetmektir, o da bunu hissedip üzülüyor.

1. Ya tek başınıza kalma pahasına insanlara yüz vermeyeceksiniz
2. Ya da kavga pahasına herkese hakketiği davranışı vereceksiniz.
3. Eğer saygınlığı kaybetmeyi göze alırsanız, ruh sağlığınız için iyi olmaz.

@Tenê,

Burda önemli olan benim ne düşündüğüm. Şimdiye kadar bunları düşünmemiş birden mi insanların olumsuz olduğunu gördü. Daha önce de insanlar aynıydı sadece bakış açısı farklıdı. Şimdi depresif düşünüyor sadece.

@Micro123,

Selam,

Ben de şizofrenim, benim de duygusal zaaflarım, alınganlıklarım vb. zayıflıklarım var.

Zaten bu tür uyumsuzluklar yüzünden bu hastalıktan muzdaribiz.

Çocuk gibi düşündüğüm, yersiz endişe duyduğum durumları -üzerinden geçen onca zaman sonrası- bugün artık daha iyi anlayabiliyorum. Bu yüzden zaman, para, arkadaş ve başka şeyler de kaybettim. Ama ne yapabilirim bilmiyordum.

İzlediğim diziler, filmler, okuduğum, takip ettiğim insanlar ve geçen zamanla; artık daha olgun hissettiğimi söyleyebilirim.

Kısıtlı bir çevrem var. Çok lüzumu yoksa iş yerinde konuşmamayı, duygularımı göstermemeyi öğrendim.
İyi bir dinleyici olmak da bu konuda katkı sağladı bana. Derler ya ''konuşmak bir ihtiyaç olabilir ama susmak bir sanattır.''

Diğerlerine çok da takılmamak lazım, elalem ne derse desin, insan kendini bildikten sonra.

@Micro123,

Kendin ol..insanların ne düşündüğü ne konuştuğu çokta önemli değil,dikkate bile alma.

Bu düşünceler hastalığa bağlı bir semptom değilse eğer salla gitsin..hayat senin olduğu gibi yaşa 🙋

İnsanların ne dediğini önemsememek gerek.Bardağın dolu kısmını görmek isteyen görür. Keşke herkes çocuk gibi olsa. Herkes gerçekte olduğu kişiyi toplumda kabul görmemek adına saklıyor. Herkesin olduğu gibi görünmeye ihtiyacı var. İnsanlara günlerce kendini anlatsan da onların zihinlerindeki kişisin. Değiştiremezsin. Sizi beğenmemek için bahane bulanlarla enerjinizi tüketmeyin ve yolunuza bakın. Kariyerinize odaklanın. Herkesi Hayatınıza almayın, çünkü onlar sizi Sudan bahanelerle yoksayıp kırarken normalmiş gibi hareket edebiliyorlarsa sizde Hayatınıza girecek kişilere kriter koymalısınız.Tavus kuşe dünyanın en güzel kuşlarındandır. Ayakları çirkindir. Her güzelin bir kusuru olur. Demek ki senin kusurunda çocuk gibi olmamış. Ne kusur be!Senden uzak durmak lazım. :)

@Micro123,
Kendini bilen biri asla dalga geçmez. Kara cahiller dalga geçer salla gitsin. Kadınlar özellikle çocuk gibi konuşup ve beni hemencecik kandırıp istedikleri şeyi aldırıyorlar.

Banada benzer yaftalar vuruldu Bipolar kişilik bozukluğum var bunu yüzüme vurdular vs saymakla bitmez.
Üzülecek birşey yok herkes engelli adayı bunun bir gün farkına varıcaklar ama umarım geç olmaz.

Üst Alt